3d printer

Driedimensionaal printen is helemaal hip. Het is eindelijk echt mogelijk in de zin dat het rendabel is. Er bestaan nu vele printers die dit werk aankunnen. Tevens is een 3d printer niet zo duur meer. Zelfs voor particulieren is het tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld om een 3d printer te kopen. Maar koop hem alleen als u hem echt nodig hebt. Natuurlijk is het prettig om een 3d printer in huis te hebben zodat u losse onderdelen in uw huis of aan apparaten in en rond uw huis mee kunt vervangen. Of om simpelweg uw creativiteit op de loop te laten. Er is zelfs een nieuwe kunststroming die zich richt op deze 3d-kunst. Het probleem met de 3d printer is dat u slechts een materiaal kunt gebruiken. Zo langzamerhand komen er printers op de markt waarmee u meerdere soorten materiaal mee kunt gebruiken, maar die zijn toch echt meer geschikt voor wetenschappelijke projecten of voor bedrijven. Zo is er de 3d printer waarmee u metaal, hout of kunststof kunt printen. Kunststof is het meest voorkomend en binnen deze sector zijn er weer vele uiteenlopende bouwmaterialen. Vloeibare plastics vermengd met lijm en ga zo maar door. Allerlei ingewikkelde scheikundige benamingen zijn er hiervoor dus daar zullen we u niet verder mee vermoeien. Het moge nu wel duidelijk zijn dat u er goed over na moet denken voor u besluit een 3d printer te kopen. Hebben we u wel weten te interesseren en wilt u daarom weten welke merken en types er op de markt zijn en bovenal wat ze kosten? Kijkt u dan eens op onze website: llowlab.nl. Daar vindt u in principe alle benodigde informatie over de printers die er op dit moment in Nederland te verkrijgen zijn. Voor zowel particulieren als voor instellingen, wij bieden het allemaal aan en we blijven steevast op de hoogte van alle veranderingen in deze prachtige revolutionaire technologische wereld.

De 3d printer heeft de toekomst, haal hem snel in huis

Als u een 3d printer wilt kopen, dan investeert u in de toekomst. Een 3d printer kan wat een 2d printer ook kan. Maar dan in driedimensionale vorm. Dat is de wijze waarop de mens de wereld aanschouwd. Men denkt vaak dat we in een driedimensionaal wereld leven maar dat klopt niet. We leven in een vierdimensionale wereld. Deze vier dimensies zijn:

  • De lengte
  • Breedte
  • En hoogte. Dit zijn de ruimtelijke dimensies
  • En dan is er nog de vierde dimensie die niet te zien is met het oog want het is simpelweg niet een ruimtelijke vorm: tijd. Wat tijd precies is, daar is niemand het over eens. We weten het simpelweg niet. Wat we er over kunnen zeggen is dat het een voortstuwende kracht is die een richting op gaat, naar de toekomst. Dit lijkt voor de hand liggend maar mocht u er zich in verdiepen dan begrijpt u al vlug dat het niet zo logisch klinkt als we het hierboven beschreven.

Een 3d printer print natuurlijk alleen de ruimtelijke dimensies. Maar daar gaat tijd overheen dus in die zin kan men beargumenteren dat de mens altijd met 4 dimensies te maken heeft. Niet voor niets heeft Einstein deze vier dimensies aan elkaar gekoppeld in zijn beroemde algemene relativiteitstheorie, de theorie ter verklaring van zwaartekracht. Laten we het erop houden dat ze met elkaar verweven zijn. Overigens is het vrij duidelijk dat een 3d printer driedimensionaal objecten print. Maar eigenlijk doet een oude zogenaamde “2 dimensionale” printer dat ook. Het is duidelijk te zien dat inkt lengte en hoogte heeft. Maar de breedte is nauwelijks waar te nemen. Toch is het er ook al is het microscopisch klein. Echt tweedimensionaal waarnemen is niet mogelijk in de fysieke werkelijkheid. De pixels op het beeldscherm komt nog het meest in de buurt van tweedimensionaliteit, maar dit hangt erg van uw definitie af en vanuit welk wetenschappelijk kader we over dimensies praten.

De mogelijkheden zijn echt eindeloos met een dergelijk apparaat

Een 3d printer is een geweldige uitvinding. Het kan op diverse manieren worden ingezet. Wist u dat hobbyisten heuse auto’s hebben nagebouwd met de 3d printer? Hebt enkel de blauwdrukken van het originele design nodig. Voer het in en laat de 3d printer het vervolgens uitprinten. U kunt deze losse onderdelen aan elkaar zetten en dan staat er opeens een wonderschoon model van uw favoriete sportwagen in uw garage. Maar de 3d printer wordt vooral gebruikt voor wetenschappelijke oefeningen en bij instellingen zoals ziekenhuizen. Tot op zeer nauwkeurige maten kan men nu bijvoorbeeld een prothese uitprinten. Dit gaat veel sneller dan wanneer het met de hand moet worden gemaakt. Niet alleen heeft de cliënt nu sneller een kunstbeen, ook bestaat het slechts uit een deel zodat het minder snel kapot kan gaan. De mogelijkheden zijn aldus eindeloos. Wilt u graag iets dupliceren en hebt u hier niet een blauwdruk van maar alleen het daadwerkelijke voorwerp? Koopt u er dan een 3d scanner bij. Daarmee kunt u dat voorwerp geheel inscannen in uw computer. Dan kunt u eventueel nog aanpassingen maken als u niet een exacte kopie wilt maar een verbeterde versie en dan laat u het de 3d printer uitprinten. Ook voor deze scanners bent u bij ons aan het juiste adres. Hebt u verder nog vragen over deze geweldige machines? Wilt u weten welke voor u het meest rendabel is? Neemt u dan vandaag nog contact op door ons even te bellen of te e-mailen!