4 wheel drive auto

Lesscher4wd - 4 wheel drive autoDe beste 4 wheel drive auto koop je via http://www.lesscher4wd.nl. Op deze site vind je tientallen modellen van Toyota, Nissan en Mitsubishi, geheid dat de beste 4 wheel drive auto daartussen zit! Op de website kun je kiezen uit zowel nieuwe auto’s als gebruikte modellen. Op een nieuw exemplaar zit de standaard garantie, je hoeft dus niet bang te zijn dat je binnen een paar maanden weer zonder vervoer zit! Een 4 wheel drive auto heeft enkele grote voordelen in vergelijking met een wagen met normale aandrijving. Waarom zou je een 4 wheel drive auto kopen?

  • Extra tractie
  • Stabiliteit
  • Veiligheid
  • Snellere bochten en meer grip
  • Offroad

In de eerste plaats heeft een 4 wheel drive auto een stuk meer tractie dan een normale bak. Met een 4 wheel drive auto kan de motor de wielen veel nauwkeuriger aandrijven; het vermogen van de motor wordt een stuk efficiënter overgebracht. Dit overbrengen van kracht vormt vaak een probleem bij motoren die juist heel veel vermogen kunnen leveren. Een motor kan nog zo veel vermogen hebben, dit vermogen moet veilig en beheerst overgebracht worden op de banden. Dankzij extra tractie kun je sneller optrekken en kun je de pk’s van je motorblok optimaal gebruiken. Naast meer tractie ligt een 4 wheel drive auto ook een stuk stabieler op de weg. Elke band kan individueel worden aangedreven, waardoor heel secuur de juiste snelheid bepaald kan worden. Hierdoor ligt de auto beter op de weg en slipt deze minder makkelijk. Dankzij haar betere wegligging is de 4 wheel drive auto een stuk veiliger. Je hoeft je minder zorgen te maken dat je van de weg raakt, zeker tijdens regenachtige dagen of bij glad wegdek. Veiligheid staat bij het autorijden altijd voorop. Tot slot, met een 4 wheel drive auto maak je veel snellere bochten en heb je veel meer grip. Dit is ideaal wanneer je wat sneller harder wilt rijden en de weg moeilijk begaanbaar is, denk bijvoorbeeld aan rallyauto’s. Het traject dat deze sportwagens moeten afleggen is meestal hobbelig, glibberig en bestaat uit veel bochten. Hoe meer grip je in deze situatie kunt krijgen, hoe beter. Bij deze intensieve manier van racen is vierwielaandrijving daarom ideaal. Toch heeft een 4 wheel drive auto wel een paar nadelen. Vaak is de bolide een stuk zwaarder, omdat het systeem moet worden ingebouwd. Bovendien wil je als coureur op een circuit geen moment de controle over je wagen verliezen. Een 4 wheel drive auto op het circuit is daarom niet aan te raden.

4 wheel drive auto; sperdifferentieel

Bij een 4 wheel drive auto is een sperdifferentieel van vitaal belang. Een sperdifferentieel zorgt dat het snelheidsverschil tussen de aangedreven wielen tot een minimum wordt beperkt. Even een stukje terug, wat is dit en waarom is dit handig? Bedenk eens hoe een auto normaal een bocht maakt. Dit gebeurt door snelheid van één wiel te verlagen, waardoor de neus van de wagen naar een bepaalde kant draait. Om dit effect te bereiken wordt in een auto een differentieel gebruikt. Een differentieel is een apparaat waarmee het vermogen dat op de wielen wordt overgebracht heel precies kan worden afgesteld. Wanneer een auto geen differentieel heeft is het heel lastig om bochten te maken. Wanneer beide wielen op dezelfde snelheid blijven roteren heb je heel veel wegdek nodig om te kunnen draaien. Door het vermogen te spreiden over de wielen, en één wiel wat meer of minder te geven, is de wagen in staat snel en eenvoudig te keren. Nu terug naar een 4 wheel drive auto, deze heeft geen differentieel maar een sperdifferentieel. Met een sperdifferentieel wordt het effect van de differentieel eigenlijk tot zekere hoogte tegengegaan; grote verschillen in de snelheid waarmee de individuele wielen draaien worden vermeden. Het effect hiervan is dat de wielen afzonderlijk meer grip hebben, ze krijgen meer gelijk vermogen toebedeeld wanneer dit nodig is. Stel je voor, je bent aan het rijden door de bergen. Plotseling raak je een hobbel en één wiel raakt van de grond. Zonder sperdifferentieel krijgt dit wiel plotseling een heleboel vermogen, waardoor de auto in een extreem geval om kan slaan. Je wilt geen vermogen sturen naar het wiel dat in de lucht hangt, maar deze kracht juist beperken, om de auto weer vlak te krijgen. Een sperdifferentieel maakt dit mogelijk. Hopelijk heb je nu een iets beter idee van hoe een 4 wheel drive auto functioneert.

Snel kopen, morgen rijden!

Surf snel naar http://www.lesscher4wd.nl/ en bekijk het actuele aanbod! Binnen een paar minuten heb je jouw droomauto gevonden! Je kunt eenvoudig een selectie maken in het aanbod, zodat je alleen de modellen ziet die je wilt zien. Je kunt bijvoorbeeld filteren op model, jaar, type aandrijving en op soort brandstof. Dankzij dit handige filter zie je binnen enkele ogenblikken welke auto’s voldoen aan jouw wensen. Contact opnemen is heel eenvoudig, je kunt bellen naar de receptie of direct contact opnemen met schadeherstel. Wanneer er een probleem is met je aankoop word je zo snel mogelijk geholpen, geen lange wachttijden of andere ongein! Omdat Lesscher van oorsprong een Toyota en Nissan dealer is zijn alle onderdelen van deze merken steevast op voorraad. Rijdt je dus in auto’s van deze merken, dan kun je meestal direct geholpen worden. Rijd je in een ander model? Niet getreurd! De onderdelen van andere merken kunnen gewoon besteld worden en vervolgens worden opgestuurd. Zo kun jij snel de weg weer op!