Dankzij osteopathie kan erg veel pijn weggenomen worden

Hebt u weleens van osteopathie gehoord? Osteopathie valt onder de alternatieve geneeswijzen en wordt in die zin niet door de wetenschap onderschreven. Maar dat betekent niet dat het niet heilzaam kan zijn. Sterker nog, wij van osteopathieterlaak.nl zijn ervan overtuigd dat het een erg goede techniek kan zijn voor diverse uiteenlopende kwaaltjes die u liever kwijt bent dan rijk. De wetenschap is er simpelweg nog niet aan toegekomen om zich met osteopathie bezig te houden, om het te testen en te staven. Dat maakt het erg uniek in Nederland en we zijn er bijzonder trots op dat we in onze kliniek al velen van erge pijnen af konden helpen. Maar hoe werkt osteopathie nu eigenlijk?  Osteopathie is een manuele therapie waarbij er van wordt uitgegaan dat de mens een eenheid is. Dat wil zeggen dat de mens als geheel gezien wordt. Tijdens de therapie zal de behandelaar kijken en voelen naar drie kenmerken van de mens:

  • Het bewegingsapparaat,
  • De interne organen,
  • En de schedel, wervelkolom plus inhoud.

Op basis van de beweeglijkheid van deze structuren en in hoeverre de kenmerken met elkaar samenwerken kan een diagnose gesteld worden. Er wordt immers van uitgegaan dat de mens één is en dat daarom de drie kenmerken samen de mens opmaken. Als bepaalde eigenschappen niet goed werken dan is dat tijdens de osteopathie direct voelbaar en kan ook de oorzaak worden aangepakt.

Probeer osteopathie eens uit als u het even niet meer ziet zitten

Mocht u vervelende lichamelijk of misschien zelfs wel mentale klachten hebben maar kan de huisarts niets ontdekken, dan kan osteopathie absoluut de oplossing bieden. Zoals u in de vorige alinea kon lezen beginnen we eerst met de zogenaamde anamnese. Dat wil zeggen dat we uw ziektebeeld in kaart brengen door te onderzoeken waar de kern van het probleem ligt. Uiteraard zal de osteopaat u moeten aanraken waarbij hij of zij gebruik maakt van bijzondere aanrakingstechnieken. Deze technieken zijn geheel veilig en pijnloos. Dankzij de aanraking kan de pijn worden ontnomen en kan de ziekte zelfs genezen worden. Deze behandelingen hebben niet alleen een goede uitwerking op volwassenen maar zijn tevens erg geschikt voor kinderen en zelfs voor baby’s. Uiteraard zult u bij ernstige ziektes worden doorverwezen naar een andere specialist. Maar wat dan vaak voorkomt is het feit dat u aan de medicijnen moet of zware medische behandelingen moet ondergaan. U krijgt ook daar last van want er treden vaak vervelende bijwerkingen op. Dankzij osteopathie kunnen die bijwerkingen in toom worden gehouden. Uw arts zal u wellicht daarom aanraden om osteopathie naast uw reguliere behandelingen te ondergaan. Overigens hoeft u niet doorverwezen te worden en kunt u ook zonder hem met ons contact opnemen voor een kennismakingsgesprek.

U vindt ons in vele plaatsen in Twente

Hopelijk hebben we u ervan overtuigd om osteopathie eens een kans te geven. Het zal u enkel baten. En helpt het niet, dan zal het in ieder geval geen negatieve gevolgen hebben. Deze therapievorm wordt door de meeste zorgverzekeraars gedeeltelijk of in zijn geheel vergoed mits u aanvullend verzekerd bent. Checkt u dit van te voren even bij uw zorgverzekeraar voordat u met ons contact opneemt? Dan staan u geen hoge rekeningen te wachten. Mocht u nog vragen hebben dan kunt u al erg veel kennis via onze website opdoen. Wilt u een afspraak maken? Kies dan de locatie uit die het dichtst bij u in de buurt is gevestigd en bel of e-mail hen direct zodat uw behandeling snel van start kan gaan. U zult al binnen 3 à 5 behandelingen effect merken!