Dashcam in je auto

Steeds meer mensen kiezen ervoor om in hun auto een dashcam te gebruiken. Dit is een kleine camera die meestal op het dashboard geplaatst wordt, maar ook plaatsing op andere plekken in je voertuig zijn uiteraard mogelijk. Misschien heb je de beelden van dergelijke camera’s al wel gezien, bijvoorbeeld in televisieprogramma’s over de politie. Je kunt dan op het beeld precies zien wat er gebeurt op de weg voor het voertuig waarin gereden wordt. Dit is niet alleen interessant voor de televisie, maar een dashcam komt ook goed van pas voor verzekeraars en voor de politie. Wat is nu het geval? Vaak als er een ongeluk gebeurt, is het onduidelijk voor politieagenten wat er zich nu precies voorgedaan heeft. Soms zijn er omstanders, die dit kunnen verduidelijken, maar dat is niet altijd het geval. Of ze zijn er wel, maar leggen verschillende verklaringen over het gebeuren af. Zo kunnen zij natuurlijk niet vaststellen wat er precies gebeurde en wie er schuld heeft aan het ongeluk. En dat heeft ook voor de verzekeraar weer gevolgen, deze wil de kosten natuurlijk graag verhalen op degene die het daadwerkelijk veroorzaakt heeft. Heb jij een dashcam, dan beschik je over de beelden van hetgeen gebeurd is en dit kan dan duidelijkheid verschaffen in de zaak.

Dashcam handig bij parkeren

Het mag dus duidelijk zijn dat de dashcam zijn nut heeft als het aankomt op ongelukken die zich voordoen onderweg. Maar dat zijn natuurlijk niet de enige momenten waarop er schade aan jouw auto kan ontstaan, dit kan bijvoorbeeld ook het gevolg zijn van iets wat gebeurt op het moment dat jij geparkeerd staat. Een vandaal kan jouw wagen bewust beschadigen, gewoon uit baldadigheid. Of iemand kan er bij het inparkeren of wegrijden tegenaan rijden, met schade als gevolg. Vaak heb je dan dikke pech en kun je het op niemand verhalen, veel mensen laten immers helaas geen briefje achter. Heb je echter een nieuwe dashcam, dan kun je de parkeermodus inschakelen op het moment dat jij ergens geparkeerd hebt. Is er sprake van beweging rondom jouw voertuig, dan zal de camera aan springen en opnames gaan maken. Als je geluk hebt, komen de bewuste personen dan in beeld en kun je met dit bewijsmateriaal naar de politie gaan. Ook bij een auto-inbraak kun je op deze manier aan bewijsmateriaal komen. Zo wordt de pakkans echt een flink stuk groter. Een dashcam komt dus goed van pas bij:

  • ongelukken onderweg
  • auto-inbraken
  • schade tijdens het parkeren

Laten inbouwen

Op het moment dat jij besluit om een dashcam te kopen, dan kun je dit op verschillende plekken doen. Let er wel altijd op dat je een nieuw exemplaar koopt dat een goede kwaliteit levert. Je kunt er dan voor zorgen om deze zelf te installeren en aan te sluiten. Maar wat je ook kunt doen, is naar Dashcams.eu gaan. Hier kun je namelijk niet alleen terecht voor de aankoop van deze handige apparaten en voor bijbehorende accessoires, maar je kunt deze bij hen ook laten inbouwen. Door te kiezen voor het laten inbouwen van de dashcam, weet je echt zeker dat deze op de juiste plaats geïnstalleerd wordt en dat alles helemaal correct aangesloten wordt. Zo voorkom je de teleurstelling dat je beelden terug wilt kijken om er achter te komen dat de opnames mislukt zijn of dat de weg niet goed in beeld was. Wil jij dus ook bewijsmateriaal aan kunnen leveren in het geval van ongelukken, schade of diefstal? En wil je er zeker van zijn dat de beelden echt behulpzaam zullen zijn? Koop dan je dashcam bij genoemde website en laat hun mensen deze ook in jouw auto installeren!