De aflossingsvrije hypotheek, ideaal voor starters?

Er zijn diverse hypotheekvormen. U weet dit wellicht als u een huis hebt gekocht in het verleden. Maar voor starters die willen investeren in een koopwoning valt er nog heel wat uit te zoeken. Misschien hebt u een hypotheek met een enorme rente en wilt u het overzetten op bijvoorbeeld een aflossingsvrije hypotheek. Er zijn in ieder geval vele redenen om informatie te zoeken over hypotheken waaronder de aflossingsvrije hypotheek. Wij hebben daarom een onafhankelijke website opgericht om u als consument te ondersteunen. Men is jarenlang voor de gek gehouden door de bankenwereld. Dat heeft geleid tot de economische crisis in 2008. De consument is tegenwoordig wat terughoudender als het aan komt op het nemen van deze grote beslissingen. Gelukkig trekt de huizenmarkt weer wat aan. Men is meer gaan verdienen en heeft meer vertrouwen gekregen in elkaar en de toekomst. Huiseigenaren kunnen weer een mooie prijs vragen voor hun koopwoning en kopers hebben een breder aanbod. Omdat ze meer zijn gaan verdienen is het eindelijk weer voor hen mogelijk om te investeren in een koopwoning die aan hun wensen voldoen. Is de aflossingsvrije hypotheek iets voor u? op onze site kunt u informatie vinden over de aflossingsvrije hypotheek en de diverse andere opties. Kijkt u maar eens bij Recht op Advies.

Is de aflossingsvrije hypotheek iets voor u? We adviseren u hier graag over

Als u voor de aflossingsvrije hypotheek kiest dan betekent dit dat u enkel maandelijks de rente over het koopbedrag hoeft af te lossen aan de hypotheekverstrekker. De verstrekker is over het algemeen de bank maar het kan ook zo zijn dat uw ouders uw huis hebben betaalt. Dan hadden ze wellicht genoeg kapitaal om dit voor u te betalen. Het is dan niet zo vreemd dat u veel vrije ruimte krijgt om het bedrag aan hen af te lossen. In de vorm van een aflossingsvrije hypotheek komt dit veel voor. Eigenlijk blijft de uiteindelijke schuld staan en betaalt u de door hen voorgestelde rente. Dit komt natuurlijk niet heel erg vaak voor. In de meeste gevallen betaalt u de aflossingsvrije hypotheek aan de bank waar u het geld had geleend. Het is een type hypotheek dat tegenwoordig wat minder populair is. Het is immers veel aanlokkelijker om een hypotheek af te sluiten waarmee u uw huis daadwerkelijk kunt afbetalen. Wellicht dat u na uw pensioen rustig aan wilt leven, wilt reizen en andere leuke dingen wilt doen. Als u dan niet langer aan een aflossingsvrije hypotheek gebonden zit dan kunt u uw opgespaarde geld daar aan uitgeven. Is dit niet het geval, dan komt de schuld misschien wel op uw kinderen te vallen. Dat wilt u waarschijnlijk te allen tijde zien te voorkomen. Bij de aflossingsvrije hypotheek betaalt u de rente aan de bank. Maar u kunt tevens uit vrije wil maandelijks een groter bedrag overmaken zodat u toch uw huis afbetaalt. De vraag is echter wel of u dan niet een dief van uw portemonnee bent. U krijgt namelijk bij andere hypotheekvormen te maken met een lagere rente terwijl u in de tussentijd wel uw huis aan het afbetalen bent!

We kunnen u alles vertellen over de diverse hypotheekvormen

Is de aflossingsvrije hypotheek iets voor u? Dat is een goede vraag. We willen u graag onze hulp aanbieden. Als u daarom vragen hebt over deze hypotheekvorm of een van de diverse andere opties die u hebt dan raden we u het volgende aan:

  • Neemt u allereerst een kijkje op onze website en lees de diverse hoofdstukken aandachtig door,
  • Meldt u dan aan voor en kosteloos adviesgesprek.
  • Vul uw gegevens in en dan bellen we u snel even op.
  • Lees meer