De cursus Excel

Al verscheidene jaren werk ik binnen een bedrijf waar er veel met het programma Excel gewerkt wordt. Ik heb altijd gedacht dat ik veel van Excel afwist. Tenslotte had ik door de jaren heen behoorlijk wat tips en tricks opgepakt en kon ik de nodige taken in dit programma uitvoeren. Op een gegeven moment was ik in gesprek met een nieuwe collega en zij vertelde me dat zij voor haar oude baas een cursus Excel had gevolgd. Zij had in eerste instantie in dezelfde situatie gezeten als dat ik nu zat. Ze had verschillende jaren ervaring met Excel en wist precies hoe ze bepaalde dingen uit moest voeren, maar daar hield het ook bij op. Op het moment dat ze tegen een bepaald probleem aanliep zat ze ook gelijk helemaal vast. Haar baas had haar toen aangeraden om bij HR-ICT Opleidingen een cursus Excel te volgen. Ze hebben bij HR-ICT Opleidingen verschillende soorten cursussen en trainingen op dit gebied.

  • Voor beginners
  • Voor gevorderden
  • Specialistische trainingen

Als je echt wilt weten hoe je Excel op en top kunt gebruiken, dan kan zelfs de cursus Excel voor beginners je hier al een heleboel over leren. Het is dan ook niet gek dat er veel mensen zijn die hier graag voor kiezen.

Het volgen van de cursus Excel

Na dit gesprek ben ik me eens gaan verdiepen in welke cursus Excel voor mij nu het beste zou zijn. Ik ben dus een kijkje gaan nemen op de website van HR-ICT Opleidingen en hier vond ik het duidelijke overzicht van iedere cursus Excel die ze hier hebben. Dit maakte het een stuk makkelijker om hierin een keuze te maken. In eerste instantie wilde ik voor een gevorderden cursus Excel gaan. Ik had tenslotte al meerdere jaren ervaring met het programma. Omdat ik er hier toch niet helemaal zeker over was heb ik dezelfde collega om advies gevraagd hierin. Zij vertelde me dat zij zelf voor de beginners cursus was gegaan en dat ze zich hier geen moment verveeld had. Ik was er echter zelf nog steeds niet van overtuigd of dit ook voor mij de juiste beslissing was en dus koos ik ervoor om contact op te nemen met de klantenservice van het bedrijf. Een van de medewerkers stond mij heel erg vriendelijk te woord en hij gaf mij hetzelfde advies als mijn collega. Het klinkt vaak gek om een beginners cursus Excel te volgen terwijl je al jaren met het programma werkt, maar omdat ik alleen maar de dingen kenden die ik voor mijn bedrijf moest doen, zei hij toch dat dit wel de beste keuze voor mij was.

Makkelijk inschrijven

Na het horen van dit advies voelde ik me er goed onder om inderdaad te kiezen voor de cursus Excel voor beginners. En ze hadden allebei helemaal gelijk! Ten eerste wil ik graag nog even vertellen dat het echt heel erg makkelijk was om me in te schrijven. Tijdens de cursus Excel heb ik het daarnaast ontzettend naar mijn zin gehad en vrijwel alle informatie die ik hier kreeg was nieuw. Sommige dingen herkende ik natuurlijk wel, maar dan werden er altijd weer dingen aan toegevoegd waar ik geen weet van had. Ik was dus maar wat blij dat ik gekozen had voor de cursus voor beginners. Ik denk niet dat ik veel had gehad aan een gevorderden cursus. Ik ben zelf heel enthousiast over de cursus en ik ga binnenkort beginnen aan een van de gevorderden cursussen die ze hier geven. Als jij je dus in dezelfde situatie bevindt, dan kan ik je dit bedrijf absoluut aanraden. Neem dus vandaag nog een kijkje op de website.