Degelijke cursus orthodontie

ortho-company - Cursus orthodontieBeginnende tandartsen in Nederland hebben al een lange weg afgelegd. Voordat je een eigen praktijk mag beginnen moet je veel ervaring hebben en moet je een lange opleiding succesvol hebben afgerond. Het houdt daar echter niet op, want als tandarts wil je meer kunnen dan een paar gaatjes vullen. Met een cursus orthodontie kunnen tandartsen zich snel bijscholen en tandproblemen bij de jonge generatie eenvoudig leren voorkomen. Wanneer een tandarts op tijd begint met het bijwerken van een gebit kunnen in korte tijd uitstekende resultaten worden behaald. Om deze reden zijn veel tandartsen erg enthousiast om meer te weten te komen over het vakgebied. Bij de Ortho Company kunnen afgestudeerde tandartsen een cursus orthodontie volgen die landelijk zeer goed staat aangeschreven. Op de website, http://www.ortho-company.nl/, lees je meer over deze instelling en haar belangrijkste uitgangspunten. De cursus orthodontie die dit bedrijf aanbiedt wordt door veel cursisten als zeer leerzaam bestempeld. Hoe gaat deze cursus orthodontie precies in zijn werk?

  • Balans tussen theorie en praktijk
  • Aanleren basiskennis
  • Casus presenteren
  • Basis- en gevorderdencursus

De beginnerscursus probeert een goede balans te vinden dus het opdoen van theoretische kennis en het gebruik van deze kennis in de praktijk. Cursisten krijgen inzicht in diagnostiek, orthodontistische behandelmethoden en in de nieuwste apparatuur. Alles wat men leert wordt gelijk in de praktijk gebracht, wat de meeste cursisten erg prettig vinden. Je kunt op deze manier meteen concreet toepassen wat je hebt geleerd. Tijdens de theorie worden de laatste inzichten binnen het vakgebied behandeld. Wanneer je de cursus een aantal jaar geleden hebt gevolgd kan het daarom zeker de moeite waard zijn om je opnieuw in te schrijven. Op deze manier blijf je de laatste trends in de gaten houden en fris je het geheugen weer wat op. Tijdens de cursus orthodontie wordt van elke cursist gevraagd om een casus uit te kiezen en hier vervolgens klassikaal over te berichten. Deze casus komt in de meeste gevallen uit de eigen praktijk en geeft inzicht in de manier waarop een tandarts moet handelen in bijzondere situaties. Dit handelen wordt vervolgens door de groep geëvalueerd om goede feedback te kunnen geven aan de cursist in kwestie. Naast de basiscursus wordt ook een gevorderden cursus aangeboden. Wanneer je de basiskennis eenmaal hebt afgerond kun je dieper op de stof ingaan onder toeziend oog van hoog aangeschreven orthodontisten. Je zult meer aandacht besteden aan specifieke behandelmethoden en zult ook meer gaan oefenen in de praktijk. Deze cursus mag alleen gevolgd worden wanneer de instapcursus succes is afgerond. Voor een goede cursus orthodontie ga je naar de Ortho Company!

Voordelen cursus orthodontie

Een cursus orthodontie heeft voor een tandarts vele voordelen. In de eerste plaats krijg je een beter beeld van alle ontwikkelingen die in je vakgebied spelen. In orthodontie worden grote sprongen gemaakt en het is ontzettend leerzaam om al deze ontwikkelingen continue te blijven volgen. Bovendien houdt dit je bij de les; je zorgt dat de kwaliteit van je werk gewaarborgd blijft. Een ander voordeel van de cursus orthodontie is dat het KRT-punten oplevert. Iedere tandarts moet, zoals waarschijnlijk wel bekend, 180 KRT-punten verzamelen in 5 jaar tijd. Een punt staat gelijk aan een netto uur. Iedere tandarts moet elke 5 jaar dus in ieder geval 180 uur met deskundigheidsbevordering bezig zijn. Elk onderdeel van de cursus orthodontie (in totaal 4) levert 12 KRT-punten op voor de betreffende tandarts. Wanneer je de cursus succesvol afrond heb je hiermee dus al 48 punten verdiend. Bovendien heb je ook stappen gemaakt in meerdere competenties, waaronder vakinhoudelijk handelen, kennis en wetenschap en professionaliteit. Je volgt de cursus orthodontie dus niet alleen voor je cliënten, maar ook voor jezelf! Tot slot: je kunt je cliënten een stuk beter te woord staan. Hier word je als tandarts sowieso al in getraind, maar op sommige vragen heb je als net afgestudeerde specialist gewoon niet direct een concreet antwoord. Wanneer cliënten vragen hebben over hun gebit en de ontwikkeling daarvan is het soms lastig om elk individu goed te adviseren. Natuurlijk komt dit niet erg professioneel over, je moet als tandarts precies kunnen vertellen waar het op staat. Steeds meer mensen willen hun gebit laten bijwerken voor de toekomst, je kunt bijna zeggen dat het hip is om iets aan je gebit te laten doen. Wanneer je als specialist weet wat je de mensen moet vertellen straal je een stuk professionaliteit uit. Dit maakt dat bestaande cliënten graag bij je praktijk blijven en dat nieuwe cliënten zich gehoord voelen.

Snel een plaatsje reserveren

De cursus orthodontie wordt slechts één keer per jaar georganiseerd. Elk van de vier onderdelen neemt twee dagen in beslag, waardoor je in totaal 8 dagen (verspreid over het jaar) met de cursus bezig bent. Wil je de cursus orthodontie volgen, meld je dan op tijd aan! Er zijn jaarlijkse meerdere tandartsen die helaas niet meer kunnen deelnemen, vol is vol! De kosten van de cursus bedragen 695 euro voor tandartsen en 495 euro voor assistenten. Je betaalt dus een flink bedrag voor het programma, maar je krijgt hier veel kennis en ervaring voor terug. Tijdens de leergang werk je aan vaardigheden die essentieel zijn in het uitoefenen van je vak. Met meer kennis kun je meer voor de cliënt betekenen. Surf snel naar http://www.ortho-company.nl/ en meld je vandaag nog aan, je weet dan zeker dat je erbij bent. Heb je nog vragen, neem dan contact op. De contactgegevens zijn op de site te vinden.