E liquid en dampen

Heb jij al eens gehoord van dampen? Zo wordt het genoemd als je een e-sigaret en e liquid gebruikt. Het is dus eigenlijk een synoniem voor elektrisch roken. Maar in feite is het een veel betere benaming, omdat het veel beter weergeeft wat het proces nu eigenlijk is. Bij roken denk je aan iets dat verbrandt, wat bij het tabak immers het geval is. Maar bij het gebruik van e liquid is dit juist niet het geval. Het gaat hierbij om een vloeistof die in een apparaatje verwarmd wordt en hierdoor verdampt. De damp adem jij vervolgens in, in plaats van de tabaksrook. Dat maakt dat dampen dus een veel betere, passendere benaming is. Een groot voordeel van elektrische sigaretten wordt hiermee meteen duidelijk en dat is het feit dat je geen rook inademt. We weten allemaal dat rook, of het nu van tabak of van een vuur afkomstig is, veel schade aan kan brengen aan onze longen. Bovendien zitten er in de tabakssigaretten allerlei andere schadelijke stoffen, zoals teer, die veel schade aan de gezondheid toe kunnen brengen. We willen natuurlijk allemaal graag zo gezond mogelijk ouder worden en een goede stap in dat proces is kiezen voor e liquid en een e-sigaret.

Varianten e liquid

Nu zul je misschien denken, waarom niet meteen helemaal stoppen? Maar het blijkt keer op keer dat dit heel erg lastig is. De gewoonte van iets in de handen hebben en de verslaving aan de nicotine blijken voor veel mensen gewoonweg te sterk. Dan is een overstap naar het gebruik van e liquid een verstandige. Zo kun jij jouw gewoontegetrouwe handelingen gewoon blijven doen en je kunt nog steeds nicotine inademen, om aan deze behoefte te voldoen, maar dan zonder de schadelijke effecten van tabak. E liquid kan namelijk ook nicotine bevatten, als jij dit wilt. Een groot voordeel is dat je zelfs uit verschillende gradaties kunt kiezen, er zijn liquids verkrijgbaar met een hoog nicotinegehalte, maar ook veel lagere gehaltes zijn mogelijk, net als varianten die deze stof helemaal niet bevatten. Dit biedt jou de mogelijkheid om langzaam de hoeveelheid die jij dagelijks binnen krijgt naar beneden te brengen en zo langzaam jouw verslaving het hoofd te bieden. Voor sommige mensen werkt dit een stuk beter dan ineens stoppen. Probeer dus gewoon eens uit welk nicotinegehalte in e liquid jou het beste bevalt en misschien zul je zelfs ontdekken dat je uiteindelijk gewoon helemaal zonder kunt!

E-liquidwinkel biedt kwaliteit tegen lage prijs

Als je overstapt op dampen, dan is het belangrijk dat je voor producten van een goede kwaliteit kiest, zodat je ook echt een goede dampervaring zult hebben. Dat geldt niet alleen voor de keuze van de elektrische sigaret, maar ook voor de e liquid. Kies niet voor artikelen van slechte fabrikanten, waar misschien toch nog schadelijke stoffen in zitten, maar kies alleen voor kwalitatief hoogstaande merken. Om er zeker van te zijn dat je dit koopt, doe je er goed aan om jouw e liquid altijd te bestellen bij E-liquidwinkel, zij verkopen namelijk alleen maar de beste merken op dit gebied, zoals:

  • Valeo
  • Totally Green
  • Re Animator
  • Bionic

Dit is slechts een selectie van de verschillende merken die zij verkopen. Niet alleen bieden zij wat dat betreft een goede keus, zij bieden ook een ruime keus aan verschillende smaken. Dat is namelijk ook een groot voordeel van de e-sigaret, dat je uit een ruime keus aan smaakvarianten kunt kiezen. Je kunt dan denken aan tabakssmaken, maar ook aan fruitsmaken, dranksmaken of frisse smaken. Zelfs specials als drop, karamel of roomboterkoekjes behoren tot de mogelijkheden. Zij hebben dus altijd een smaak e liquid die bij jou past! Lees meer…