Eigen huis bouwen

Wil jij in een ander huis gaan wonen, dan kun je een bestaande woning kopen, maar je kunt ook kiezen voor een eigen huis bouwen. Waarom zou je dit nu doen? Daar zijn verschillende redenen voor aan te dragen. In de eerste plaats is alles dan helemaal nieuw en dan heb je de zekerheid dat je lange tijd geen onderhoud uit zult hoeven voeren. De kosten voor de kavel en de bouwkosten mogen dan misschien iets meer zijn dan de koopsom van woningen, alhoewel dit niet noodzakelijk het geval hoeft te zijn, je hebt dan de eerste jaren dus ook geen onderhoudskosten. Een eigen huis bouwen heeft ook als voordeel dat je de indeling grotendeels zelf kunt bepalen en dat je zaken helemaal naar eigen wens in kunt richten. Zo kun je ervoor zorgen dat het ook echt aan jouw wensen voldoet. Een nieuw pand heeft ook als voordeel dat het nog geen geschiedenis heeft, je kunt de sfeer nog helemaal zelf bepalen en er je eigen geschiedenis creëren. Met andere woorden, er zijn dus verschillende redenen om te kiezen voor jullie eigen huis bouwen.

Welk type eigen huis bouwen?

Kiezen jullie voor een eigen huis bouwen, dan heb je alsnog verschillende opties. Bij de meeste bouwbedrijven en architectenbureaus heb je de keus uit het kiezen voor een standaard ontwerp of voor je eigen ontwerp. Het voordeel van het kiezen voor het eerste is dat er al meerdere van deze huizen gebouwd zijn, waardoor de bouwers hier ervaring mee hebben. Ze weten hoe ze de klus het meest efficiënt aan kunnen pakken. Doordat het bouwplan bovendien al klaar ligt, kan er snel aan de slag gegaan worden en kunnen jullie dus ook sneller over jullie nieuwe woning beschikken. Maar op deze manier je eigen huis bouwen laten, betekent wel dat je niet een uniek pand krijgt. Vinden jullie dat wel belangrijk, willen jullie dat jullie woning echt helemaal voor jullie op maat gemaakt is en op jullie wensen is toegesneden? Dan kunnen jullie het beste kiezen voor het laten maken van een eigen ontwerp. Je hebt dan de mogelijkheid om met de architect door te nemen waar jullie ideale woning aan moet voldoen, welke uitstraling deze moet hebben. Je kunt aangeven hoe groot jullie willen dat de afzonderlijke kamers zijn en zelfs de details kun je dan overleggen. Op die manier een eigen huis bouwen betekent dus dat je echt een gebouw krijgt dat op alle fronten aan jullie wensen voldoet.

Alles onder één dak bij Poppink

Stel, jullie willen je eigen huis bouwen laten, waar kun je dan naartoe gaan? Een goede keus is het bouwbedrijf Poppink, zij bieden namelijk alles onder één dak doordat ze veel verschillende mensen in dienst hebben:

  • constructeurs
  • tekenaars
  • tegelzetters
  • metselaars
  • werkvoorbereiders
  • houtbewerkers

Het hele proces kan dan ook door hen uitgevoerd worden. Van eerste ontwerp tot bouw en oplevering van het pand. Zij bieden verschillende standaard ontwerpen waar je uit kunt kiezen, van moderne tot meer klassieke ontwerpen. Maar ook bieden zij de mogelijkheid tot een eigen huis bouwen naar je eigen ontwerp. De mensen van Poppink denken graag met je mee en helpen je om te komen tot jullie perfecte ontwerp. Als jullie dus overwegen om een nieuw huis te laten bouwen, dan is het dus absoluut aan te raden om eens te informeren naar de mogelijkheden die zij jou kunnen bieden. Zij bieden op hun website veel informatie en ze informeren je graag vrijblijvend over de opties. Je eigen huis bouwen via Poppink zal zeker een huis opleveren dat helemaal bij jullie past.