Electrische auto’s hebben de toekomst

elektrischeautokopen - Electrische auto’sDat we met zijn allen wat moeten gaan doen aan een beter milieu, dat is voor iedereen inmiddels wel duidelijk. Een van de stappen die we zouden kunnen zetten, is het gebruik van electrische auto’s in plaats van modellen die rijden op diesel, benzine of gas. Elektrisch rijden heeft diverse voordelen. In de eerste plaats is het natuurlijk zo dat deze geen gebruik maken van fossiele brandstoffen, maar van energie die hernieuwbaar is. Er zijn immers diverse mogelijkheden om stroom op te wekken zonder van fossiele bronnen gebruik te moeten maken. Sterker nog, mensen die kiezen voor electrische auto’s kunnen het autorijden nog duurzamer en voordeliger maken door ervoor te kiezen de nodige stroom hiervoor zelf op te wekken, met bijvoorbeeld zonnepanelen. Zo wordt het elektrisch rijden echt zo schoon mogelijk gemaakt en wordt het ook erg goedkoop, aangezien je de energie die je zelf opwekt niet bij een leverancier hoeft af te nemen. Een ander groot voordeel is dat er bij het rijden geen schadelijke stoffen vrijkomen, zoals fijnstof, wat bij gewone wagens wel het geval is. Kies je voor electrische auto’s, dan kies je dus voor:

  • minder uitstoot van fijnstof, waardoor onze leefomgeving schoner wordt en bijvoorbeeld de kans op smog afneemt
  • rijden op hernieuwbare energiebronnen, waardoor het milieu minder schade oploopt
  • mogelijkheid tot bijna gratis rijden, door zelf met zonnepanelen de benodigde stroom op te wekken

Nieuwste generatie electrische auto’s

Een groot nadeel van electrische auto’s was lange tijd dat er maar een zeer beperkte afstand mee gereden kon worden, waarna opladen weer noodzakelijk was. Ook een minpunt was dat het opladen vrij lang duurde, waardoor onderweg even snel bijtanken niet mogelijk was. Maar dit beeld van de elektrische auto is inmiddels niet meer correct. Ten eerste is het zo dat de actieradius een stuk groter is geworden, waardoor onderweg op moeten laden eigenlijk niet meer aan de orde is. Want laten we eerlijk zijn, de meeste ritjes die gemaakt worden zijn niet zo heel erg lang. Woon-werkverkeer en alle andere dagelijkse ritjes kunnen over het algemeen daardoor prima met electrische auto’s gemaakt worden. Daar komt bij dat het opladen ook steeds sneller gaat, door nieuwe technieken voor de accu. Minpunt is nog wel dat opladen lang niet overal mogelijk is en dat kan voor langere ritten toch bezwaarlijk zijn. Met een eigen oplaadpunt bij huis kun je over het algemeen dus prima uit de voeten en dit is voldoende voor het gewone opladen, maar bijvoorbeeld verder weg op vakantie gaan met een elektrische auto is nog wat lastiger, omdat het niet altijd zeker is dat je op tijd weer kunt bijladen. Maar voor dagelijks gebruik in Nederland zijn electrische auto’s dus wel een uitstekende keus.

EV Solutions helpt je op weg

Lijkt elektrisch rijden jou ook wel wat? Dan kan EV Solutions jou uitstekend van dienst zijn! Zij hebben alle nodige kennis in huis op het gebied van electrische auto’s. Niet alleen kunnen zij jou helpen bij het uitzoeken van de juiste auto, maar ook hebben zij verstand van bijvoorbeeld de financiering van alles wat te maken heeft met electrische auto’s en kun je bij hen terecht voor het leveren en installeren van oplaadpunten. Daarnaast hebben zij ook de nodige kennis op het gebied van financiering van een zonnecarport en kunnen zij deze ook aan jou leveren. Zij kunnen jou dus informatie bieden over alle mogelijke aspecten van elektrisch rijden en kunnen bovendien helpen bij financiering, levering en installatie. Dat maakt EV Solutions tot een uitstekende keus voor iedereen die nadenkt over het gaan rijden in electrische auto’s.