Haal het meeste uit de communicatie via een gesprekstechnieken cursus

Een praatje maken vergt in principe niet heel veel inspanning, maar zelfs in dergelijke comfortabele en risicoloze situaties, maak je vaak onbewust gebruik van allerlei gesprekstechnieken. Daarom kun je goed of slecht zijn in de kunst van het praatjes maken. Op ongedwongen wijze praten over zaken die totaal niet relevant zijn en dus voor de betrokken partijen ook vaak niet bijster interessant zijn, vergt dan nodige vaardigheden. Lang niet iedereen is in staat om zomaar over koetjes en kalfjes te praten. Dat dit niet makkelijk is zie je bij mensen die bijvoorbeeld niet goed weten wanneer ze te ver gaan. Mensen die maar door blijven praten, niet inzien dat de gesprekspartner geen interesse heeft en het gesprek ook steeds over zichzelf laten gaan, ontberen de nodige gespreksvaardigheden. Maar omdat het niet echt ergens over gaat is het niet direct heel erg. Je hoeft zeker geen gesprekstechnieken cursus te volgen bij tijdwinst.com om te leren goed over koetjes en kalfjes te spreken. Maar in de wat meer formele en professionele omgevingen, is het uiteraard wel van belang dat je goed kunt communiceren en dat je dit zowel non-verbaal als verbaal kunt. Er komt nogal wat bij kijken wanneer je communiceert met anderen. Dat komt ook omdat je verschillende doelen kunt hebben. Je kunt zoals gezegd een ongedwongen praatje maken, maar je kunt ook feedback geven, een strategie bespreken, een idee verkopen, iemand proberen te overtuigen, et cetera. Kunnen switchen tussen gesprektechnieken is dan ook iets dat je moet leren. Je kunt niet zonder meer overal op dezelfde manier communiceren. Daarom is een gesprekstechnieken cursus zeker geen overbodige luxe. Zo leer je tijdens een gesprekstechnieken cursus bijvoorbeeld ook hoe je een focus kunt aanbrengen in een gesprek. De focus houden en terugbrengen wanneer de focus afdwaalt, is een belangrijke vaardigheid die lang niet iedereen bezit. Ook de regie in het gesprek krijgen en houden is een belangrijke vaardigheid. Als je je van nature laat meevoeren door anderen en dan opeens zelf de regie in handen krijgt en het gesprek moet maken, dan heb je geen idee hoe je dat aan moet pakken. Een gesprekstechnieken cursus biedt je de kennis en vaardigheden om in zulke situaties met zelfvertrouwen te spreken. Verder leer je tijdens een gesprekstechnieken cursus ook meer over onderwerpen/vaardigheden als: 

  • Verbale en non-verbale communicatie
  • Omgaan met weerstand
  • Beinvloeden/overtuigen

Op de site van gesprekstechnieken.nl lees je meer over de verschillende onderdelen van een gesprekstechnieken cursus. 

Meld je aan voor een gesprekstechnieken cursus via de site

Als je je aan wilt melden voor een cursus, dan kun je dat direct regelen via de site. Op de website van gesprekstechnieken.nl zie je meteen waar en wanneer de eerstvolgende cursussen plaatsvinden. Je kunt je individueel aanmelden, maar je kunt ook gelijk met je collega’s een gesprekstechnieken cursus volgen. 

Volg de 1-daagse cursus die jij nodig hebt

Als het allemaal wel snor zit met je gesprekstechnieken of als je deze cursus al gevolgd hebt, dan kun je je set met vaardigheden verder uitbreiden met 1 van de vele andere cursussen van tijdwinst.com. Kijk op de site voor een overzicht van alle cursussen en trainingen die je kunt volgen.