Het gemak van een sleutelkluis

Kluis.be | Masterlock Sleutelkluis

Ik heb een appartement in Zwolle, maar ben zelf regelmatig in het buitenland voor werk. Mijn woning staat daarom regelmatig leeg, stof te vangen als het ware. Een tijd terug las ik in het nieuws dat steeds meer expats op zoek zijn naar een tijdelijk onderkomen. Dat bracht me op een idee: misschien kon ik wel wat verdienen aan mijn appartement op die momenten dat ik er zelf niet was. Sinds kort sta ik daarom ingeschreven bij een verhuursite. Dat gaat ontzettend makkelijk; in veel gevallen heb ik binnen een paar dagen al een huurder gevonden. Snel verdiend dus, maar er was één probleem. Wanneer ik het huis verhuur, ben ik zelf natuurlijk niet in de buurt om de sleutel te overhandigen. Hoe zorg je dan dat de huurders het huis kunnen betreden? Ik heb daar een slimme oplossing voor gevonden: een sleutelkluis. Ik hang mijn sleutel in de kluis en de huurders kunnen deze er vervolgens zelf uithalen. Nadat de huurperiode voorbij is hangen zij de sleutel zelf terug. Het werkt perfect! Wat zijn de voordelen van een sleutelkluis?

  • Zowel binnen als buiten te gebruiken
  • Bestand tegen zagen en slaan
  • Weersbestendig
  • Code opnieuw in te stellen

Om te beginnen is een sleutelkluis zowel binnen als buiten te gebruiken. Wanneer ik het huis verhuur, hangt hij in de achtertuin aan de muur, maar ik kan hem ook naar binnen halen wanneer ik langer in Nederland ben. Hij doet dan prima dienst als opbergkastje. Verder is de sleutelkluis bestand tegen zagen en slaan. Ik maak me dus nooit ongerust wanneer ik de sleutels achterlaat: de kluis zorgt voor voldoende bescherming. De metalen behuizing gaat lang mee en is erg duurzaam. De sleutelkluis is bovendien weersbestendig. Ik kan hem dus prima buiten laten hangen, zelfs tijdens de Nederlandse winter!

Sleutelkluis opnieuw instellen

Het is voor mij ook erg handig dat ik de code van de kluis opnieuw kan instellen. Wanneer een huurder naar huis gaat, verander ik direct de code. In de eerste plaats zorgt dit ervoor dat oud huurders het huis niet langer kunnen betreden, maar ook beschermt het toekomstige huurders. Zij zijn de enige met de code; niemand anders kan op hetzelfde moment het huis in. Het opnieuw instellen van de code gaat heel eenvoudig. Je gebruikt de oude code, die ik altijd ergens noteer, om de kluis te openen en vervolgens is het een eenvoudig proces. Ik kies telkens een compleet willekeurige code en probeer overlap te vermijden. Nog kort iets over de kleur van de kluis. Ik heb zelf gekozen voor een zwarte sleutelkluis, maar grijs is ook prima. Ik raad aan om een onopvallende kleur te kiezen, zodat het kastje niet te veel aandacht trekt. Je wilt natuurlijk voorkomen dat criminelen zomaar bij de sleutels kunnen! Een laatste punt van aandacht: laat de sleutels niet te lang hangen. Een sleutelkluis beschermt zijn inhoud uitstekend, maar is natuurlijk niet onverwoestbaar. Laat je het kastje maandenlang buiten hangen, dan bestaat de kans dat je van een koude kermis thuiskomt!

Een degelijk model voor een goede prijs

Ben je op zoek naar een degelijke sleutelkluis? Surf dan naar https://www.kluis.be/masterlock-sleutelkluis. Op deze site heb ik ook mijn model aangeschaft en ik ben zeer tevreden. In hun assortiment vind je diverse kluizen van uitstekende kwaliteit. Voor deze kwaliteit betaal je bovendien een zachte prijs. Vaak verschillen de kluizen op het gebied van ontgrendeling. Sommige modellen gebruiken roterende cijfers, terwijl andere exemplaren simpele drukknoppen gebruiken. Kies voor een model dat jij fijn vindt. Wil je meer informatie over een specifieke kluis, neem dan gerust contact op met hun klantenservice!  Lees meer…