Hier shop je de allerleukste vogelhuisjes

Wil je je tuin wat leuker aankleden en ben je daarvoor op zoek naar de leukste vogelhuisjes? Dan is er één webshop die daar qua assortiment met kop en schouders boven de rest uitsteekt en dat is natuurlijk vogelhuisjes.nl. Daar verkopen ze super veel exemplaren in veel verschillende stijlen, en dus ook passend bij jouw huis. Een vogelhuisje in je tuin is leuk om wat leven aan te trekken. Vogels in je tuin hebben ziet er nu eenmaal erg leuk uit, en ze zijn leuk om naar te kijken.Maar wist je ook dat vogels het in ons land steeds moeilijker hebben? Er worden steeds meer bomen gekapt om plaats te maken voor nieuwe woningen, en het vinden van een geschikte broedplaats wordt daardoor lastig. Daarnaast is er steeds minder goed voedsel beschikbaar waardoor de vogelstand langzaam maar zeker aan het afnemen is. Het is niet voor niets dat we de vogels moeten helpen, en het minste wat we daarvoor kunnen doen is vogelhuisjes in onze tuin ophangen en deze zo nu en dan te vullen met vogelvoer. En ook daarvoor kun je in deze webshop terecht. Ze verkopen er verschillende soorten vogelvoer, zoals:

  • Vetbollen
  • Gevulde kokosnoten
  • Pindakaas voor vogels
  • Gedroogde zonnebloemen
  • Gevulde dennenappels
  • Winter strooivoer

Het beste wat je kunt doen is een combinatie van verschillende soorten vogelvoer ophangen in je tuin. Daarmee trek je namelijk ook een verscheidenheid aan vogels aan en help je zowel kleine als grote vogels de winter door.

De meest unieke vogelhuisjes online

In bovengenoemde webshop vind je niet alleen de standaard vogelhuisjes van hout, maar ook hele unieke exemplaren. Zo hebben ze diverse metalen exemplaren in hun assortiment die er super modern uitzien, maar ook hele elegante, verweerde exemplaren. Die doen het goed in deftig ingerichte tuinen met veel mooie perkjes. Liever een wat moderner exemplaar? Dan kun je denken aan vogelhuisjes van glas. Deze zijn speciaal ontworpen om meer zicht te hebben op de vogels die het huisje gebruiken en het voer eten. Ze bestaan zelfs met een zuignap waarmee je ze aan het raam kunt bevestigen. Je kunt dan vanuit je huis heel goed de vogels bestuderen, super leuk voor jezelf, maar nog dubbel zo leuk voor kinderen! 

Het belang van een insectenhotel

Los van het feit dat vogelhuisjes nodig zijn om de vogelpopulatie te helpen zijn ook insectenhotels steeds belangrijker. Naast de vogelpopulatie krimpt namelijk ook het aantal insecten in een rap tempo. Sterker nog, veel insecten worden al met uitsterven bedreigd. Met een insectenhotel in je tuin geef je ze een veilig onderkomen in de winter. Daardoor overleeft een veel groter deel de winter en kunnen ze zich in de lente weer voortplanten. Het is mooi om te zien dat steeds meer mensen naast enkele vogelhuisjes ook een insectenhotel in hun tuin ophangen, want misschien is dit tweede nog wel belangrijker voor de natuur. Insecten zijn namelijk een belangrijke schakel in de wijze waarop we voedsel verbouwen. Zonder insecten zijn we nergens en zouden we de bevruchting allemaal zelf met de hand moeten doen, en dat is natuurlijk absoluut onmogelijk. Dus help de natuur een handje en koop in deze webshop een insectenhotel.