Hoe kun je gemakkelijk kattenpis verwijderen?

Iedereen die katten heeft weet hoe vies kattenpis ruikt en hoe lastig het is om dat schoon te maken. Zeker kattenpis verwijderen uit een kleed of bankstel is enorm lastig. Daarom kun je voor dat soort zaken beter een professional inschakelen, zoals de mannen van De Meubelreiniger. Zij beschikken namelijk over professionele apparatuur om kattenpis te verwijderen, en kunnen je garanderen dat zelfs de geur volledig uit je tapijt of bankstel halen. Wat dat is vaak het lastigste. De vlek is er misschien met veel boenen wel uit te krijgen, maar de geur van kattenpis is zo hardnekkig dat je echt een intensievere reiniging nodig hebt. En dat kan dus door De Meubelreiniger in te schakelen. Deze komt bij jou op locatie en neemt de juiste apparatuur en het juiste reinigingsmiddel mee om jouw meubel of kleed schoon te maken. En dat kan natuurlijk niet alleen nadat je huisdier een ongelukje heeft gehad. Er zijn namelijk nog veel meer redenen dat je een bepaalde stof of meubel wilt laten reinigen, zoals:

  • De vloerbedekking in een nieuwe woning
  • Wanneer het tapijt zo vol zit met stof dat je de kleuren niet goed meer ziet
  • Bij de aankoop van een tweedehands bank
  • Nadat er eten over je kleed of meubel is heengegaan

Zoals je ziet is kattenpis verwijderen niet de enige reden dat mensen gebruik maken van de diensten van deze meubelreiniger. Je kunt ook bij ze terecht als je je bank simpelweg een opfrisser wilt geven. Als je bijvoorbeeld een heel oud exemplaar hebt staan die nog wel lekker zit, maar die na al die jaren gebruik een beetje viezig is geworden. 

Hoe gaat kattenpis verwijderen in zijn werk?

Wat voor vlek je ook wilt laten verwijderen door De Meubelreiniger, het proces van schoonmaken gaat altijd vrijwel hetzelfde in zijn werk. Het meubel of het kleed wordt uitgebreid geïnspecteerd op aanwezige vlekken en dan wordt direct besloten welk reinigingsmiddel ingezet gaat worden. Je kunt namelijk niet elke stof met elk reinigingsmiddel behandelen, en je moet zelfs in de gaten houden hoe warm het water is. Gelukkig weten ze daar bij een professionele meubelreiniger alles van en hoef je dus niet bang te zijn dat de stof krimpt, in tegenstelling tot wanneer je er zelf mee aan de slag zou gaan. Kattenpis verwijderen vereist een grondige aanpak, want die kan doordringen tot diep in de vezel. Alleen wrijven is dus niet genoeg. Het water met de gekozen zeep moet diep intrekken en wordt vervolgens met een soort zuiger uit de stof gezogen, inclusief de vlek.

Een oud kleed een opfrisser geven

Kattenpis verwijderen is natuurlijk een goede reden om een kleed te laten reinigen, maar wist je dat een kleed überhaupt elke 5 jaar schoongemaakt moet worden? Ongemerkt hoopt er zich namelijk best wel wat stof op in de vezel, en daardoor worden de kleuren minder levendig. Mensen zijn vaak verbaasd als ze zien hoe hun kleed opknapt van een reinigingsbeurt, of dat nu was om kattenpis te verwijderen of omdat ze er eten overheen hadden laten vallen. Na een goede beurt kan je kleed er weer jaren tegenaan en oogt hij weer zo goed als nieuw.