Kunst Pop Art Arnhem

Nick Twaalfhoven, kunstenaar in Arnhem, benadert kunst en Pop Art op geheel eigen wijze. Je kunt hem kennen van zijn samenwerking met Douwe Bob, voor de aankleding van zijn kroeg ‘Fool Bar’ in Amsterdam en de videoclip van ‘Pas it on’ die in zijn atelier is opgenomen. Nick is echter meer. Zijn benadering van kunst en Pop Art in het bijzonder is heel speciaal. Energie vloeit rijkelijk in zijn werk, net als bij Pop Art worden veel beroemdheden geportretteerd. Of zijn kunst Pop Art is? Beoordeel dat zelf onder andere aan de hand van zijn werken die worden getoond op zijn website nicktwaalfhoven.com, zijn Facebook-pagina, Instagram-account en bij exposities en in galerieën. Dat we te maken hebben met een eigentijdse kunstenaar die eigenzinnig werk maakt is duidelijk. We maken kennis met Nick en ontdekken of hij in zijn werk Pop Art ziet.

Is kunst Pop Art: wat maakt het uit?

De link met de kunst van Nick Twaalfhoven en muziek is snel gemaakt. Grootheden in de muziek inspireren hem, zoals:

  • The Beatles
  • Prince
  • Jimi Hendrix
  • Johnny Cash
  • Amy Winehouse
  • Elvis Presley
  • David Bowie
  • Herman Brood
  • Curt Cobain

Hier is zijn kunst Pop Art te noemen. Schilders als Lichtenstein en Warhol gingen hem voor en creëerde kunst in Pop Art stromingen ver voor zijn tijd. Bij het creëren van zijn kunst, gaat Nick Twaalfhoven op geheel eigen wijze te werk, waarbij hij regelmatig eigentijdse materialen gebruikt. Diverse soorten verf worden afgewisseld met graffiti en door zijn expressieve wijze van werken spat de energie van het doek, of het nu gaat om Neo Pop art, Stencil Pop Art of Vintage Rock n Roll Art. Zijn signatuur is duidelijk, zijn werk is kleurrijk en origineel. Hij benadert met zijn kunst Pop Art op geheel eigen wijze en dit ademt niet alleen door in zijn kunst. Ook wanneer je zijn atelier bekijkt, dan is het duidelijk waar Nick Twaalfhoven als jonge kunstenaar zijn inspiratie vandaan haalt.

Van expositie tot aanschaf van zijn kunst

Nick maakt zijn kunst om deze met de wereld te delen. Hij exposeert zijn werk op diverse manieren en maakt hierbij het meeste gebruik van zijn eigen galerie die te vinden is in Arnhem, op de Nieuwstraat 27. Hier kun je zijn werk bezichtigen en, mocht je interesse hebben, een werk van hem aanschaffen. De galerie is geopend op donderdag, vrijdag en zaterdag, maar via het mailadres dat op de website staat vermeld is het mogelijk om een afspraak te maken, zodat je echt even de tijd hebt om het werk goed te kunnen bewonderen. Dan kun je zelf bepalen of zijn kunst Pop Art is of benadert op een manier waarop vanuit het verleden Pop Art is benaderd. De benoeming van kunst als Pop Art is natuurlijk in beginsel vormgegeven door bepaalde kunstenaars die er zelf de term nog niet voor hadden bedacht, dat hebben de experts op een gegeven moment gedaan om kunst als genre aan te kunnen duiden. Pop Art is daarmee niet per definitie vastgelegd in bepaalde kaders en kan op diverse manieren worden aangeduid en ontdekt. Wanneer het gaat om de benadering van muziek in kunst, of zelfs de benadering van kunst of film, dan verdient Nick zeker met zijn kunst Pop Art als label. In zijn werken zijn zelfs Pablo Picasso en Brigitte Bardot terug te vinden, waarbij hij met zijn inspiratie is uitgeweken naar andere kunstvormen die Pop Art ook belichten. Dat de kunst van Nick eigentijds, energiek en expressief is mag duidelijk zijn. Laten we niet in hokjes denken of labels hangen aan dit werk, maar vooral genieten en waardering uitspreken voor deze eigentijdse kunstenaar in Arnhem.