Multiplank vloer

Heb jij wel eens de mogelijkheid van een multiplank vloer overwogen voor in jouw woning? Als je op zoek gaat naar vloermateriaal, dan let je natuurlijk op een paar punten. In de eerste plaats wil je dat het er mooi uitziet, dat de uitstraling ervan past bij jouw interieur en bij jouw smaak. Maar dat is natuurlijk niet het enige belangrijke punt, een ander belangrijk punt om op te letten is de kwaliteit van het gekozen materiaal. Vloeren leggen is veel werk en het kost tijd, omdat je eerst al het meubilair weg moet halen. Je wilt dit dan ook niet te vaak doen en met een multiplank vloer is dit ook helemaal niet nodig, deze is namelijk van een hoge kwaliteit, zodat je er ook echt vele jaren plezier van kunt hebben. Daarnaast is voor steeds meer mensen ook duurzaamheid een belangrijk punt. Zij willen een verantwoorde materiaalkeuze maken, zij willen niet dat hun interieur schade toebrengt aan het milieu. Wat al deze punten betreft is een multiplank vloer een goede optie, het ziet er mooi uit, het is sterk en het is een verantwoorde keus.

Wat is een multiplank vloer?

Voordat je overgaat tot de aanschaf van vloermaterialen, wil je natuurlijk graag eerst meer hierover weten. Wat is nu bijvoorbeeld een multiplank vloer, wat is het verschil met gewone houten vloeren? Het verschil is dat de laatste bestaat uit slechts één materiaal, namelijk hout, terwijl de eerste opgebouwd is uit twee lagen. De onderste laag is gemaakt van multiplex, dat de eigenschap heeft dat het niet krom gaat trekken of gaat krimpen of juist uitzetten. Het blijft dus uitstekend in model, wat bij compleet hardhout niet altijd het geval is, dit wil nog wel eens gaan krimpen, uitzetten of kromtrekken. De toplaag van de multiplank vloer is echter wel van hardhout gemaakt, waardoor je wel de mooie uitstraling hebt van echt hout. Dat is iets wat mensen vaak zeer aanspreekt, zij vinden dit er erg mooi uitzien. Zo heb je toch de uitstraling van hardhouten vloeren, zonder hier de nadelige effecten van te merken. Bovendien heeft dit als voordeel dat het ook een duurzamere keus is. In plaats van een massieve hardhouten plank, gebruik je nu immers maar een dunne toplaag van hardhout. Vanuit ecologisch oogpunt is een multiplank vloer dan ook een betere optie dan de massieve houten variant.

Trendy Floor biedt diverse mogelijkheden

Als je kiest voor een multiplank vloer, dan kies je dus voor een materiaal:

  • dat goed in vorm blijft
  • dat een lange levensduur heeft
  • dat minder belastend is voor het milieu
  • dat een mooie uitstraling heeft

Als je graag een dergelijk vloermateriaal aan wilt gaan schaffen, dan doe je er goed aan om hiervoor naar Trendy Floor te gaan. Zij bieden dit namelijk aan in diverse kleuren en breedtes en in behandelde en onbehandelde varianten. Op die manier kun je dus een uitstraling kiezen die helemaal past bij jouw interieur! Als je een multiplank vloer kiest, dan heb je dus echt niet minder opties dan wanneer je voor massief hout kiest en dat is natuurlijk fijn om te weten! Bij Trendy Floor kun je terecht als je nieuwe vloeren wilt laten leggen, maar ook als je die van jouw wilt laten renoveren. In veel gevallen is immers alleen een renovatie nodig om jouw vloeren er weer als nieuw uit te laten zien. Of je nu dus een nieuwe multiplank vloer wilt laten leggen in jouw woning of dat je jouw bestaande wilt laten renoveren, de medewerkers van Trendy Floor kunnen jou hier altijd bij helpen!

Lees meer…