Nieuw hoeslaken nodig?

Hoe vaak sta jij stil bij het hoeslaken dat jij op jouw bed hebt liggen? Waarschijnlijk is het iets waar je niet al te vaak over nadenkt, maar gezien het belang hiervan is dit eigenlijk wat vreemd. Voor een goede nachtrust maakt het namelijk best veel uit voor wat voor soort variant jij kiest. Maar dat merk je misschien pas op het moment dat jij op een bed slaapt met een heel ander hoeslaken dan jij normaal gesproken gewend bent. Dit kan jou positief of negatief verrassen. Hoe dan ook is het verstandig om goed na te denken over wat voor variant jou eigenlijk het best bevalt.

Goede nachtrust

Een goede nachtrust is van groot belang en er zijn verschillende zaken die hier aan bij kunnen dragen of die hier juist een negatief effect op kunnen hebben. Je hoeslaken is een van die zaken, naast je matras, je dekbed en de warmte in je slaapkamer. En natuurlijk de dingen die je doet voordat je gaat slapen. Veel schermtijd in de avond is bijvoorbeeld bewezen slecht voor jouw nachtrust. Over veel van deze zaken denken mensen eigenlijk wel goed na. Ze kiezen een matras dat zij comfortabel vinden, zetten de verwarming op een temperatuur die niet te warm en niet te koud is en ze kiezen voor een dekbed dat de juiste hoeveelheid warmte geeft. Maar over het hoeslaken denken velen eigenlijk niet na en dat is vreemd, je ligt er immers de hele nacht op! Is de maat niet goed, dan kan het gebeuren dat het laken ‘s nachts losschiet of je kunt juist last hebben van bulten stof onder je omdat het laken te groot is. Daarnaast voelen sommige materialen veel warmer of koeler aan dan andere. Ook dat is dus zeker een punt om in de gaten te houden als je een hoeslaken gaat kopen. Bovendien zijn sommige materialen ook veel gladder of stroever dan andere. Het is maar net waar jouw voorkeur naar uitgaat. 

Verschillende soorten hoeslaken

En dan verschillende diverse lakens ook nog wat betreft kleur, het oog wil immers ook wat. Zo kun je de kleur van jouw hoeslaken laten passen bij die van jouw dekbedovertrek om er zo een mooi geheel van te maken. Wil jij een exemplaar vinden dat op alle punten goed bij jou en jouw bed past, neem dan een kijkje bij textielhuis. Je kunt bij hen uit verschillende materialen kiezen, namelijk:

  • bio-jersey
  • bio-katoen
  • 100% katoen
  • 100% katoensatijn
  • evolon
  • flanel
  • geweven katoen
  • jersey
  • velours

Al deze materialen voelen anders aan en sommige bieden meer warmte dan andere, waardoor het ene materiaal meer geschikt voor jou is dan het andere. Daarnaast hebben zij ook vele maten beschikbaar, voor iedere maat en soort matras hebben zij een geschikt hoeslaken in het assortiment. Of je nu een boxspring hebt, een standaard matras, een topper of een splitmatras, zij hebben altijd een laken beschikbaar dat hier bij past. En ook wat kleur betreft hebben zij echt voldoende keus. Van lichte kleuren als wit en ecru, tot donkere kleuren als antraciet en zwart. Bij textielhuis vind je dus altijd een hoeslaken dat aan al jouw wensen voldoet.