Ontslag aanvechten? Gelijk beginnen!

verweij-juristen - Ontslag aanvechtenWanneer je ontslagen wordt lijkt de wereld even stil te staan. Je verliest een hoop zekerheid en weet niet meer waar je aan toe bent. Je kunt bij de pakken neer gaan zitten, maar je kunt ook vechten voor je baan! Een ontslag aanvechten wordt in Nederland eigenlijk te weinig gedaan. Men gaat ervan uit dat de werkgever dit in de meeste goed heeft bekeken. Zonder zich te verdiepen in de situatie laten veel werknemers het er maar bij zitten. Ze gaan op zoek naar een nieuwe baan om te voorkomen dat ze te lang thuiszitten. In een heleboel gevallen is met goede juridische hulp echter nog een heleboel mogelijk. Verweij Juristen helpen je bij iedere stap die je moet zetten. Op hun website https://verweij-juristen.nl lees je direct waar dit bedrijf je allemaal mee van dienst kan zijn. Wanneer je wordt ontslagen en dit ontslag wilt aanvechten doorloop je een aantal stappen:

  • Eerste introductiegesprek
  • Bespreken van de situatie
  • Opstellen eventueel verweer

Je ontslag aanvechten begint met het aanvragen van een kennismakingsgesprek. Bij dit bedrijf is dit intakegesprek helemaal gratis! Tijdens dit gesprek bespreek je de situatie en wordt gekeken hoe sterk je positie is. Het is daarom belangrijk dat je in dit gesprek zo goed mogelijk kunt vertellen wat er precies gebeurd is. Hier kun je een aantal dingen voor doen. In de eerste plaats kun je alle gegevens van je ontslag verzamelen. Je kunt hierbij denken aan correspondentie, maar ook aan concrete documenten waarop je ontslag staat gemeld. Je werkgever heeft de plicht om jou goed te informeren over je ontslag, in principe hoor je dus in het bezit te zijn van alle nodige documentatie. Is dit niet zo, dan heb je al direct een goede uitgangspositie voor een juridisch traject! Je ontslag aanvechten is dan gelijk een stuk makkelijker. Verder is het handig om voor jezelf goed op een rijtje te zetten wat er precies gebeurd is. Je ontslag aanvechten is een flinke klus, het is daarom belangrijk om de situatie goed te hebben uitgedacht. Wanneer je de hele ervaring goed in je hoofd hebt zitten kun je deze snel delen met een advocaat, maar ook met een eventuele derde partij. Je kunt dan goed aangeven wat er precies is voorgevallen en dit doet je zaak alleen maar goed. Tot slot: zorg dat je mensen om je heen hebt die je verhaal kunnen bevestigen. Je staat er dan nooit alleen voor!

Ontslag aanvechten: de situatie analyseren

Je ontslag aanvechten begint met het kennismakingsgesprek. Daarna is de jurist aan zet. Deze zal zo goed mogelijk proberen uit te zoeken of je op juridisch gebied nog iets kunt bereiken met je verhaal. Heel vaak zal het hierbij gaan om schikkingen met de werkgever, waarbij het ontslag wordt omgezet in een beëindiging met wederzijds goedvinden. Uiteraard moet de werkgever dan wel over de brug komen en je een bepaald geldbedrag meegeven of ervoor zorgen dat je weer goed terechtkomt. Hoeveel loon je nog mag verwachten en of je een eventuele ontslagvergoeding kunt krijgen hangt sterk af van je zaak. Hoe sterker je argumentatie, hoe groter de kans op een positieve afloop. Je ontslag aanvechten begint dus met het bouwen van een sterke casus. Zorg dus dat je zo veel mogelijk gegevens bij elkaar zoekt voor je het intakegesprek ingaat. Het kan helaas ook anders lopen. Soms komt het voor dat de werkgever juist heeft gehandeld en je eigenlijk geen poot hebt om op te staan. Bij Verweij is men eerlijk en je zult het direct horen wanneer een juridisch proces eigenlijk niet heel zinvol is. Je ontslag aanvechten is natuurlijk niet heel verstandig als je van tevoren al geen kans hebt om te winnen. Omdat het kennismakingsgesprek gratis is betaal je helemaal niets maar weet je wel hoe je daarna verder kunt gaan. Andere advocatenbureaus nemen de zaak en gaan naar de rechtbank. Nadat je hoge kosten hebt gemaakt verlies je de zaak en ben je nog verder van huis! Het is fijner om direct te horen hoe de vork in de steel zit. Je komt er meteen achter of je jouw ontslag kunt aanvechten en hoeveel compensatie je zou kunnen verwachten. Mocht het allemaal toch niet lukken, dan zullen de advocaten er alles aan doen om te zorgen dat je op tijd je WW binnenkrijgt. Je ontslag aanvechten voelt soms als onbegonnen werk maar niets is minder waar. Surf snel naar bovenstaande website en neem vandaag nog contact op!

Misverstanden bij ontslag

Veel werknemers denken dat ze helemaal geen rechten hebben wanneer ze worden ontslagen. Hun ontslag aanvechten komt daarom in de meeste gevallen helemaal niet bij hen op. Toch is het in een heleboel gevallen absoluut de moeite waard om opnieuw met de werkgever in gesprek te gaan. Wanneer je een advocaat inschakelt wil een bedrijf vaak ineens wel meewerken! Je ontslag aanvechten lijkt misschien erg spannend, maar besef je wel dat je hier ook heel veel mee kunt winnen. Succesvol je ontslag aanvechten kan leiden tot financiële compensatie, herplaatsing binnen het bedrijf of tot omscholing. Wacht dus niet langer en pak vandaag nog de telefoon op. Je hebt dan binnen zeer korte tijd zekerheid over je toekomst. Wil je liever nog even anoniem blijven, dan kun je altijd het online contactformulier opsturen! Stel je vraag in de mail en binnen zeer korte tijd heb je een bericht terug, uiteraard helemaal gratis! Ontslag aanvechten? Begin vandaag!