Terrasoverkappingen voor je auto?

In deze serie (“Alternatieve bescherming voor mijn auto”) hebben we geleerd hoe we onze auto kunnen beschermen tegen vandalisme en tegen technische mankementen. Verder hebben we bekeken hoe we ruitschade kunnen voorkomen en hoe we omgaan met andere bestuurders op de weg. Vandaag is het tijd voor het derde en laatste onderdeel in de serie: het nut van terrasoverkappingen. Terrasoverkapping worden in de regel natuurlijk gebruikt voor het afdekken van een terras. Het idee om deze te gebruiken voor het beschermen van je auto klinkt daarom misschien heel gek in de oren. In de winter, wanneer het koud en nat is, zit je echter niet veel buiten. Wanneer je dan dus toch een terrasoverkapping hebt staan, kun je deze ook gebruiken als een opslagplek voor materiaal. In dit derde en afsluitende onderdeel van deze reeks bespreken we de mogelijkheden die je hiermee hebt, hoe bescherm je jouw auto als je geen garage of andere overkapping hebt? Veel mensen zien soms het nut van terrasoverkappingen voor het beschermen van een auto niet in. Zij denken dat dit allemaal niet gaat passen of dat het niet heel veel uitmaakt dat de auto in de regen staat. Ik heb helaas teleurstellend nieuws voor deze mensen: wanneer je niet goed voor je auto zorgt gaat deze binnen de kortste keren defect. Het begint vaak met één zekeringetje, waardoor de snelheidsmeter ineens niet meer werkt, maar binnen de kortste keren heb je problemen met de remmen of verliest de motor vermogen. Wat is het nut van terrasoverkappingen voor jouw auto?

  • Mooi houden van de lak
  • Bescherming van de mechaniek
  • Behouden van de waarde

Zoals we eerder in deze serie ook hebben besproken is het lastig om de lak van je auto heel te houden. Andere bestuurders of vervelende vandalen hebben binnen mum van tijd deze laklaag beschadigd. Dit is echter nog altijd geen goede reden om de lak dan maar helemaal te laten verpieteren. Wanneer je een auto voor langere tijd blootstelt aan de elementen doet dit iets met de lak. De beschermende coating verdwijnt en elk opspringend steentje zal de auto beschadigen. Het vervelende is dat je dit heel erg goed ziet. Wanneer de auto bijvoorbeeld een mooi rode kleur heeft is deze binnen no time helemaal verdwenen. Met name de onderzijde van de wagen krijgt het dan zwaar te verduren. Terrasoverkappingen kunnen ervoor zorgen dat je auto langer mooi blijft en dat de beschermende coating langer blijft zitten. In de tweede plaats helpen terrasoverkappingen ook bij het behoud van de interne mechaniek. Je hebt het eigenlijk nooit door, maar in je auto zit een hele berg techniek die enkel wordt beschermd door een dunne motorkap. Deze motorkap kan onmogelijk alle essentiële onderdelen van je auto beschermen, hij kan wel wat extra hulp gebruiken. Zet je auto daarom onder één of meerdere terrasoverkappingen om alle technologie in je auto optimaal beschermen tegen de elementen.

Terrasoverkappingen ; waar moet je op letten

Natuurlijk heb je diverse soorten terrasoverkappingen die gebruikt worden. Zo heb je glazen varianten die aan alle zijden mooi worden afgewerkt, maar ook open varianten met een paar dragende palen. Wanneer je een auto wilt stallen onder de terrasoverkappingen is het cruciaal dat je met een aantal zaken goed rekening houdt. In de eerste plaats moet je goed denken om de hoogte. Soms is een terrasoverkapping niet hoog genoeg om je auto onder te rijden. Probeer het in dit geval dan ook niet. Verder is het natuurlijk lastig om een auto in de achtertuin te plaatsen. Je zou dit enkel kunnen doen wanneer je de auto langere tijd niet gebruikt of op het moment dat je de beschikking hebt over een achterom. Om je auto veilig en droog te kunnen stallen is het slim gebruik te maken van glazen of stalen modellen waarbij geen tussenkolommen worden gebruikt. Bij http://www.terhuurnebv.nl/ vind je de beste terrasoverkappingen, die gebruikt kunnen worden om je terras te beschermen tegen natuurgeweld. Dankzij een afhellend dak loopt de regen zo van het glas en bovendien is elk model mandragend. Je kunt dus makkelijk op de overkapping staan om onderhoud te plegen of om schoon te maken. Denk ook aan het alternatief gebruik van deze terrasoverkappingen: het beschermen van je auto tegen weer en wind!

Ontzettend handig en leuk

Deze serie stond in het teken van alternatieve bescherming voor je auto. Terrasoverkappingen kunnen op deze manier prima worden toegepast. Natuurlijk moet je altijd goed bekijken of je deze techniek in jouw situatie ook kunt toepassen. Wil je weten of het slim is om de overkapping op deze manier te gebruiken, neem dan eens een kijkje op bovenstaande site. Je kunt snel contact opnemen en kunt dan direct je vraag stellen. Misschien dat de persoon aan de andere kant je eerst niet helemaal geloofd, maar wanneer je uitlegt wat de mogelijkheden zijn dan zal deze je ongetwijfeld helpen! Met meer dan 43 jaar is Ter Huurne is een expert in het bouwen van terrasoverkappingen. Je weet dus altijd dat je hier aan het juiste adres bent. De showroom is de hele week (met uitzondering van zondag) geopend! Wacht niet langer en ga vandaag naar de site voor het volledige assortiment. Ook voor serres, tuinkamers en balkonbeglazing kun je bij dit bedrijf terecht. Tot zover deze serie, we hopen dat jullie wat geleerd hebben over alternatieve methodes om je auto te beschermen. Heel veel succes op de weg en tot de volgende keer!