Verse kaas en melk van de boerderijwinkel

Van jongs af aan ben ik vegetarisch. Ik eet geen vlees en vis. Maar ik vind het wel belangrijk om kaas en melkproducten binnen te krijgen. Ik vind het dan wel prettig om te weten waar deze producten vandaan komen. Als je de producten in de supermarkt koopt, kan er van allerlei moois op het etiket staan. Maar ik heb er niet altijd vertrouwen in dat alle informatie klopt. Daarom koop ik al mijn kaas- en melkproducten bij de boerderijwinkel. Eerst wist ik niet van het bestaan van de boerderijwinkel af. Ik woon in de buurt van Abcoude. Tijdens een fietstocht door de weilanden rondom Abcoude, kwam ik de boerderijwinkel van Kaasboerderij Geingenoegen tegen. Ze zijn gelukkig altijd op zaterdag geopend. Dus ik had de kans om even een kijkje te nemen. Ik had er meteen een goed gevoel bij want je ziet de koeien en schapen lekker buiten lopen. Het is ook een prachtige locatie aan een riviertje. Ik werd heel blij van mijn eerste bezoek aan de boerderijwinkel. De producten zagen er heerlijk uit en het aanbod is zeer divers. Nu ga ik er wekelijks naar toe om er mijn zuivelproducten te halen. Ik kan er met mijn fiets naar toe en het is iedere week een soort uitje waar ik heel gelukkig van word.

Divers aanbod boerderijwinkel en cadeau ideeën

Iedere week kom ik vanaf de boerderijwinkel met meer spullen thuis dan dat ik van te voren had gepland. Ik ga er altijd naar toe om yoghurt te kopen. Ik ontbijt namelijk iedere dag met yoghurt en fruit. De verse yoghurt smaakt echt verrukkelijk. Nu ik deze yoghurt gewend ben, zijn de producten uit de supermarkt opeens een stuk minder lekker. De yoghurt uit de boerderijwinkel komt direct van de koe en wordt zo bereid dat deze een dikke laag room bevat. Ik drink geen melk, maar ik weet zeker dat deze ook heerlijk is. Ik koop ook iedere week een stuk verse boerenkaas. Het verschil met gewone kaas is dat boerenkaas op traditionele, ambachtelijke en gecontroleerde wijze is geproduceerd. Het wordt gemaakt van verse melk en dat is niet het geval bij gewone kaas. Gewone kaas wordt gemaakt van gepasteuriseerde melk. Ik proef nu heel goed het verschil tussen gewone en boerenkaas. Ik heb het er voor over om ieder weekend een stukje te fietsen zodat ik altijd een lekker stuk boerenkaas van Kaasboerderij Geingenoegen in huis heb. Bij de boerderijwinkel koop ik nu voortaan alle cadeaus voor mijn vrienden. Je kunt er een leuk pakket samen laten stellen of kiezen uit de zuivelmanden. Ik laat altijd zelf een pakket samenstellen met de volgende producten:

  • Een lekker stuk kaas;
  • Jam;
  • Een flesje wijn;
  • Nootjes;
  • Appelstroop;
  • Een bijpassende chutney.

Tot nu toe weet ik altijd iedereen blij te maken met een pakket van de boerderijwinkel. Ik heb inmiddels meerdere vrienden die door mij regelmatig naar de boerderijwinkel gaan.

Totaalbeleving

Een bezoekje aan de boerderijwinkel is voor mij echt een complete beleving. Het is ontzettend leuk om er met een vriend, familie of kinderen naar toe te gaan. De boerderij ligt aan de rivier “Het Gein” en is omgeven door prachtige natuur. Je kunt er wandelen, fietsen en varen en even een kijkje nemen bij de dieren. In het voorjaar huppelen er zelfs kalfjes en lammetjes door de wei. Ik heb nog nooit een bezoek gebracht aan de bezoekboerderij. Het volgende uitstapje dat ik moet organiseren, zal zeker een uitstapje worden naar de bezoekboerderij. Ik weet zeker dat iedereen het een leuk uitje vindt.