Voordelen van een hondenverzekering

Steeds meer mensen schaffen tegenwoordig een hondenverzekering aan. Dat is niet gek: veel baasjes gunnen hun huisdier de beste medische zorg. Dit artikel is voor alle hondenbezitters die nog niet overtuigd zijn van het nut van een hondenverzekering. Waarom is het slim een verzekering af te sluiten en wat zijn de voordelen?

  • Je spreidt de uitgave
  • Je hoeft minder te stressen
  • Minder kosten tijdens jonge jaren

Een groot voordeel van een hondenverzekering is dat je in een noodsituatie altijd genoeg geld hebt. Iedere maand leg je een klein bedrag opzij, je spreidt de betaling. Wanneer je hond acuut geholpen moet worden, hoef je niet bang te zijn voor de kosten. Je kunt je hond dus zonder problemen meenemen op een leuk dagje uit, of op een verre vakantie. Mocht de hond zich onverhoopt bezeren, dan kan dat snel en kosteloos worden opgelost. Waar je voorheen misschien eerst eens goed zou nadenken over de mogelijkheden, kun je nu altijd kiezen voor de beste oplossing. Je hoeft daarnaast niet langer te stressen over onverwachte uitgaven. Met name als je hond wat ouder wordt is de kans groot dat je daarover begint te piekeren. Ben je wel op tijd wanneer er iets gebeurt? Moet je nog wel een dure operatie laten doen? Met een hondenverzekering hoef je niet meer te stressen: je  weet dat je altijd bij de verzekeraar aan kunt kloppen. Tot slot kan een verzekering je op de lange termijn veel geld besparen. Opgroeiende honden stoeien en vechten met elkaar, om nog niet te spreken van hun avontuurlijke geest. Iedereen die wel eens een puppy heeft gehad, weet dat je vaker bij de dierenarts staat dan je lief is. Nu zijn kleine verwondingen vaak niet heel ernstig. Het kost ook niet zoveel om je hond weer op te lappen, maar op den duur gaan al die kleine verwondingen en korte bezoekjes toch optellen. Ineens heb je honderden euro’s hebt uitgegeven, terwijl je dat helemaal niet door hebt gehad. Met een hondenverzekering krijg je dierengeneesmiddelen en bezoekjes aan de dierenarts ook vergoed. Je bespaart op de lange termijn dus veel geld!

Het uitkiezen van een hondenverzekering

Voor je een hondenverzekering afsluit is het verstandig om gedegen marktonderzoek te doen. Het is belangrijk dat je alle mogelijkheden tegen elkaar afweegt, zodat je niet de verkeerde keuze maakt. Met de vergelijkingstool van Tinki.nl kun je moeiteloos de beste hondenverzekeringen met elkaar vergelijken. Alle verzekeraars komen voorbij en je weet snel bij welk pakket je waar voor je geld krijgt. Ga dus direct naar https://tinki.nl/hondenverzekering/ en kies een aantal verzekeringen uit. De inhoud van je geselecteerde pakket verschijnt op je scherm, met daarnaast de inhoud van de andere pakketten. Je ziet zo snel of jouw verzekering de juiste dekking biedt. Wil je jouw hond extra verzekeringen? Kies dan niet voor een basispakket, maar kijk naar aanvullende opties. De premie gaat dan wat omhoog, maar je hebt wel toegang tot specialistische zorg. De premie van een hondenverzekering bedraagt tussen de 10 en 20 euro per maand. Voor dat geld is de keuze niet heel moeilijk!

Laat een tip achter

Heb jij de tool van Tinki gebruikt? Laat dan je mening achter via het contactformulier op de site. Tinki is voortdurend op zoek naar mogelijkheden om de dienst verder uit te breiden: misschien heb jij wat handige tips? Het is belangrijk dat je, voordat je een advies achterlaat, de vergelijkingstool hebt gebruikt om een hondenverzekering af te sluiten. Je hebt dan het hele proces doorlopen en weet dus precies waar de knelpunten zitten. Schroom niet om contact op te nemen, dan wordt de vergelijkingstool de komende tijd alleen maar beter!