Wat is een SOCMINT training?

socmint-training
Een SOCMINT training is een cursus die u helpt beter om te gaan met gevoelige informatie op het internet. SOCMINT staat voor Social Media Intelligence. Een SOCMINT training zorgt ervoor dat u beter in staat bent uzelf en anderen op internet en sociale media te beschermen. Met de opkomst van het internet, digitale communicatie en sociale media, zijn er ontzettend veel meer mogelijkheden ontstaan voor criminelen om misbruik te maken van de naïviteit van veel internetgebruikers. Veel mensen die updates plaatsen via sociale media, berichten sturen via direct messenging services of bestanden versturen via e-mail zijn zich nauwelijks bewust van de risico’s en de relatieve toegankelijkheid van gevoelige informatie die online staat. Daarom is het van groot belang om uzelf op te leiden en ervoor te zorgen dat u weet welke risico’s u loopt wanneer u online bent. Een SOCMINT training helpt u daarbij. Bij een dergelijke training komen de volgende zaken aan bod:

 • Het effectief en permanent verwijderen van ongewenste digitale publicaties.
 • Het monitoren en vastleggen van verdacht of risicovol online gedrag van anderen.
 • Het formuleren van een strategisch digitaal onderzoeksplan
 • Het beveiligen van sociale mediakanalen
 • Het aanpassen van uw eigen en andermans online gedrag, zodat de grootste risico’s worden vermeden.

Risicovol online gedrag is vaak een kwestie van naïviteit en onwetendheid. Wanneer u een SOCMINT training volgt, maakt u de wereld, zowel online als offline, een stukje veiliger.

 

SOCMINT training van de International Anti Crime Academy

Een aanbieder van bovengenoemde SOCMINT trainingen is de International Anti Crime Academy (IACA). De IACA is een gerenommeerd en vooraanstaand opleidingsinstituut op het gebied van cybercrime en online beveiliging. U kunt er niet alleen een breed aanbod aan SOCMINT trainingen volgen, maar ook opleidingen, cursussen en workshops op het gebied van:

 • Internet safety consultant
 • Due diligence analyst
 • Digitaal monitoren
 • Particulier onderzoeker
 • Privédetective
 • Buitengewoon opsporingsambtenaar
 • High risk (contra)-surveillance
 • Operator high risk

…en nog veel meer. Veel opleidingen en bijbehorende functies hebben een Engelse naam, omdat het werkveld voor dit soort veiligheids- en beveiligingskwesties sterk internationaal georiënteerd is. Houdt u daar dus rekening mee wanneer u zich aanmeldt voor een SOCMINT training! Naast opleidingen en cursussen biedt de IACA ook lezingen aan die u als (toekomstig) online beveiligingsprofessional niet mag missen. Met name de lezing ‘De ‘criminele’ kracht van social media’ is een doorslaand succes in binnen- en buitenland. Om te zien waar en wanneer de eerstvolgende wordt gegeven en hoeveel het kost kunt u terecht op https://anti-crime-academy.com/workshops/criminele-kracht-social-media.html.

Het belang van de International Anti Crime Academy

Nieuwe media komen altijd met nieuwe uitdagingen; dat is altijd zo geweest en dat zal altijd zo zijn. Dat is echter geen reden om bij de pakken neer te zitten. Wanneer criminelen een nieuwe manier vinden om slachtoffers te maken, is het zaak om daar zo snel mogelijk als beveilingsprofessional weet van te hebben en achteraan te gaan. De opleidingen en cursussen van de IACA kunnen daarbij helpen. Een SOCMINT training is eigenlijk onmisbaar voor hedendaagse beveiligings- en ordebewakingsprofessionals. Het lijkt soms een herculische onderneming om online criminaliteit tegen te houden, maar dat komt vooral omdat veel mensen nog niet weten wat de strategieën zijn die u kunt hanteren om uzelf en anderen te beschermen. Naast een SOCMINT training, lezingen of workshops, kunt u bij de IACA ook terecht voor gepersonaliseerde omscholingstrajecten. Wilt u dus als professional meer kunnen betekenen voor de veiligheid van de (online) gemeenschap? Dan is het ten zeerste aan te raden om u te verdiepen in het aanbod van de IACA. Immers, hoe meer professionals zijn opgeleid om online criminaliteit te bestrijden, hoe beter!