Zorg voor de juiste training voor keuren elektrische arbeidsmiddelen

Op het moment dat er met elektrische arbeidsmiddelen gewerkt wordt zoals elektrische handgereedschappen en vast opgestelde machines, dan is het van belang dat degene die de keuring uitvoert verstand heeft van deze machines en de bijbehorende veiligheidsvoorschriften. Daar is echter wel een training voor keuren elektrische arbeidsmiddelen voor nodig. Dat is niet alleen maar een handig extraatje, want sinds 1998 is het verplicht om de arbeidsmiddelen te keuren. Heb je niemand binnen je bedrijf die deze keuring voor rekening kan nemen, dan moet je een specialist van buiten het bedrijf halen om de keuring uit te voeren. Doe je dat niet, dan kun je je werkzaamheden niet uitvoeren, totdat de keuring uiteindelijk is uitgevoerd. De machines moeten dus worden goedgekeurd door iemand met de juiste bevoegdheden en die bevoegdheden krijg je pas na aan training voor keuren elektrische arbeidsmiddelen. Dat is natuurlijk niet zo gek, want elektrische arbeidsmiddelen zijn gevaarlijk en worden in de regel door mensen bediend. Dus als deze niet worden gekeurd, dan is er een veiligheidsrisico waarmee je je eigen werknemers in gevaar kunt brengen. Maar natuurlijk breng je ook jezelf en je bedrijf in gevaar, want mocht er een ongeluk plaatsvinden door een defect in één van de machines, dan kun je wel nagaan dat je flink in de problemen komt. Gelukkig is dit eigenlijk geen realistisch optie, omdat de keuring immers verplicht is. Zonder groen licht kun je niet van start gaan met de werkzaamheden. Dit fenomeen zie je bijvoorbeeld ook bij je eigen auto, want je mag een auto die is afgekeurd niet besturen. Tevens ben je strafbaar als je in een auto rond rijdt, terwijl de APK termijn is overschreden. Daarom moet je je auto altijd op tijd laten keuren en eventueel laten repareren. Ook voor een APK keuring dien je naar een garage te gaan waar de monteurs bevoegd zijn om deze keuring uit te voeren. Het gaat immers zowel om je eigen veiligheid als die van je medeweggebruikers. Zo is het ook op de werkvloer, want de machines kunnen de veiligheid van verschillende mensen in gevaar brengen wanneer deze niet aan de veiligheidseisen voldoen. Daarom is het dus ook belangrijk dat een bevoegd iemand ze controleert en daarvoor heb je dus een training voor keuren elektrische arbeidsmiddelen nodig. Het is dan ook handig als je iemand binnen je bedrijf hebt die deze keuring kan uitvoeren. Je kunt uiteraard ook zelf een training voor keuren elektrische arbeidsmiddelen ondergaan. Wie de training voor keuren elektrische arbeidsmiddelen ook wil volgen, bij ingeniumbedrijfsadvies ben je altijd aan het juiste adres voor de training.

Kom naar Ingenium bedrijfsadvies voor een training voor keuren elektrische arbeidsmiddelen

Als je een training voor keuren elektrische arbeidsmiddelen wilt volgen, dan kun je terecht op de bovenstaande site. Daar vind je een link naar een andere website, de-opleider.nl, waar je je kunt inschrijven voor een training voor keuren elektrische arbeidsmiddelen in de stad van je keuze. Je ziet op de site direct of er nog plekken beschikbaar zijn in de stad van je keuze. Mocht dat niet zo zijn, dan kun je naar beneden scrollen en een cursus op een latere datum selecteren. Mocht je echter alleen op een eerder tijdstip tijd hebben, dan kun je ook kijken of er nog ruimte is in een andere stad.

Wat zijn de bevoegdheden na de training?

Zodra je de training voor keuren elektrische arbeidsmiddelen hebt afgerond dan ben je bevoegd voor het NEN 3140 keuren van de volgende arbeidsmiddelen:

  • Elektrische arbeidsmiddelen
  • Elektrische handgereedschappen
  • Elektrische driefasenmachines (zowel voor de eigen organisatie als keuringen voor derden)