Zorg voor je collega’s met de juiste klimaattechniek

Een mens heeft een lichaamstemperatuur van om en nabij de 37 graden Celsius. Toch is de gevoelstemperatuur van een mens erg afhankelijk van de omstandigheden. Een ruimte die niet goed verwarmd is, al is het maar 2 graden onder de norm, kan er al voor zorgen dat een mens verkleumd. Dit is natuurlijk verre van comfortabel. Een temperatuurverschil van 2 graden is natuurlijk op te lossen met een jas of een dikke trui, maar ten eerste heb je die niet altijd bij je en ten tweede is het op kantoor bijvoorbeeld niet echt handig om een dikke trui te gaan dragen. Dat is niet bevorderlijk voor het werken evenals het professionele uiterlijk op een kantoor. Gelukkig is er zoiets als klimaattechniek. Met klimaattechniek kun je de temperatuur op een stabiele wijze controleren. Als je buiten op een terrasje zit terwijl je in het zonnetje een biertje zit te drinken, dan kun je natuurlijk niet aan de serveerster vragen of de zon wat hoger of lager mag. De zon schijnt zoals die schijnt en het enige wat jij kunt doen is wel of niet in de schaduw gaan zitten of wel of niet je jas uitrekken. Dit is ongeveer het enige wat je in een dergelijke situatie aan klimaatcontrole kunt doen. Maar als je naar binnen gaat, dan verandert de situatie. Binnen heb je centrale verwarming of airconditioning. Binnen heb je de mogelijkheden om met de juiste klimaattechniek de temperatuur constant te houden zodat het altijd bijvoorbeeld een comfortabele 20 of 21 graden Celsius is binnen. Om dit soort constante temperaturen te handhaven zal je dus gebruik moeten maken van de juiste klimaattechniek. Dit kan op verschillende manieren en het is belangrijk dat er een gezonde atmosfeer gecreëerd word. Het gaat dus niet alleen maar om de temperatuur in een ruimte, maar ook om de kwaliteit van de lucht en de hoeveelheid zuurstof in de lucht. je kunt natuurlijk alle ramen dichtgooien en de kachel aanzetten, want hiermee kun je een warme ruimte creëren die contant dezelfde temperatuur behoudt. Maar natuurlijk komt er op deze manier geen frisse lucht meer binnen en als je 8 uur op een dag in een dergelijke ruimte verblijft, dan is dat natuurlijk niet goed voor de gezondheid. Als je er voor wil zorgen dat de werknemers en collega’s op kantoor in een gezonde ruimte kunnen werken, dan moet je rekening houden met de volgende zaken:

  • Warmtetechniek
  • Airconditioning
  • Luchtbehandeling
  • Ventilatie

Het draait dus niet alleen om het verwarmen van een ruimte bij klimaattechniek, maar vooral ook om de juiste ventilatie en luchtbehandeling. Dit maakt het juist zo lastig om de temperatuur constant te houden, want voor ventilatie moet je bijvoorbeeld een raam open zetten en daarmee breng je de constante temperatuur in gevaar. Dit is dan ook de reden dat je de klimaattechniek moet laten verzorgen door een professioneel bedrijf.

Klimaattechniek laat je verzorgen door H. de Bont BV

Het is voor de gezondheid van je collega’s dus belangrijk dat je er niet alleen voor zorgt dat de temperatuur comfortabel is en constant, maar tevens moet de lucht in de ruimte schoon zijn. Dit is overigens niet alleen voordelig voor de gezondheid, maar ook voor de werkprestaties. Mensen werken nu eenmaal beter in een schoen ruimte en zijn ook frisser, alerter en scherper in een goed geventileerde ruimte. Dus het is zowel in het voordeel van de manager van een kantoor als voor de medewerkers op het kantoor zelf, dat er sprake is van een goede klimaattechniek. Als je dus zeker wil weten dat de klimaattechniek goed is geïnstalleerd met de juiste wijze van ventilatie en dergelijke, dan is het een goed idee om de klimaattechniek van H. de Bont BV te gebruiken. Of, beter gezegd, dan is het een goed idee om H. de Bont BV in te schakelen, zodat zij op kantoor de klimaattechniek kunnen verzorgen. Met H. De Bont BV weet je zeker dat alles op het gebied van klimaattechniek en meet- en regeltechniek goed verzorgd wordt. Tevens is het goed om te weten dat alles door één en hetzelfde bedrijf word geregeld. Zo heb je dus niet te maken met een veelheid aan bedrijven die allemaal een onderdeel van de installatie verzorgen. Het gaat er om dat alles centraal geregeld kan worden. Dus kan op de locatie zelf via regelkasten, maar het kan natuurlijk ook gewoon van een afstand via de centrale in Tilburg.

Klimaattechniek met duurzame energie

Je kunt ervoor kiezen om klimaattechniek te gebruiken in combinatie met olie gestookte apparatuur. Dit blijft altijd wel een optie totdat de duurzame alternatieven de energiemarkt volledig hebben overgenomen. Je kunt er dus ook nu al voor kiezen om gebruik te maken van duurzame alternatieven wat betreft klimaattechniek. Zo kun je via H. De Bont BV Klimaattechniek gebruik maken van een verwarmingssysteem op basis van waterstofcellen. Op deze manier kan H. de Bont voor elke ruimte de beste oplossing leveren wat betreft klimaattechniek. Ben je nieuwsgierig naar de vele mogelijkheden, dan kun je altijd even een bezoek brengen aan de website hdebont.nl. Tevens kun je natuurlijk altijd even contact opnemen met de medewerkers van H de Bont.nl. Dit kan uiteraard telefonisch en via de email. Je kunt dan ook vragen of er een offerte opgemaakt kan worden, zodat je precies weet waar je aan toe bent als je in zee gaat met H de Bont BV.