Afkickkliniek

Afkickkliniek Voorthuizen | SolutionS Center

Wie last heeft van een verslaving, doet er goed aan om zich hiervoor te laten behandelen in een afkickkliniek. Nu zullen de meeste mensen bij dit woord meteen denken aan beroemdheden die daar worden opgenomen, maar dergelijke klinieken staan natuurlijk voor iedere verslaafde open. Het fijne van het verblijf op een dergelijke locatie, is dat je behandelaars dicht in de buurt hebt en dat je uit je eigen omgeving gehaald wordt. In jouw omgeving bevinden zich immers vaak tal van verleidingen en die moet je zien te doorbreken. In een afkickkliniek lukt dit vaak het best, je wordt daar niet aan verleiding blootgesteld en zo kun jij de eerste stappen zetten in het verlost raken van je verslaving. Daarna kun je langzaam weer je stappen zetten in de gewone maatschappij. Wat je echter nooit moet vergeten, en wat de mensen in jouw omgeving ook nooit mogen vergeten, is dat verslavingen ziektes zijn, waar je in feite je hele leven niet meer van verlost raakt. Je kunt het schadelijke gedrag leren te beheersen in de afkickkliniek, maar het risico op terugval blijft altijd bestaan. Het vraagt dus veel doorzettingsvermogen om hier voor de rest van je leven mee om te leren gaan.

Afkickkliniek voor diverse verslavingen

Behandeling in een afkickkliniek is in het geval van verslaafd zijn echt belangrijk. Je hele leven kan immers hierdoor op zijn kop komen te staan. Relaties kunnen stuklopen, net als vriendschappen. Je familie kan afstand van je nemen, omdat je hen te vaak bedrogen hebt. Je kunt je werk kwijtraken, omdat je niet meer goed functioneert. Je kunt in ernstige schuldproblemen raken. Het maakt eigenlijk niet uit waar je aan verslaafd bent, het zorgt uiteindelijk altijd voor problemen. Voor wat voor soort verslavingen kun je nu allemaal bij een afkickkliniek terecht? Sommige klinieken zijn in één bepaalde verslaving gespecialiseerd, maar bij SolutionS Center kun je voor een diversiteit aan problemen terecht. Zij bieden hulp bij verslavingen op het gebied van:

  • alcohol
  • drugs, zoals speed, cocaïne, heroïne en cannabis
  • medicijnen, zoals pijnstillers, slaapmiddelen en kalmeringsmiddelen
  • gedrag, bijvoorbeeld gamen, internet, seks, werken en gokken

De variatie in zaken waar je aan verslaafd kunt zijn is dus groot, maar er ligt altijd eenzelfde soort oorzaak aan ten grondslag. Belangrijk om te weten is dat er vaak een erfelijke factor bij komt kijken. Zijn er mensen in jouw familie die hieraan lijden, dan is de kans groter dat jij er ook last van krijgt. Hoe dan ook, een afkickkliniek zal jou kunnen helpen om het verslavende gedrag het hoofd te bieden en weer zoveel mogelijk gezond te worden.

SolutionS Center biedt hulp

Zoals gezegd is SolutionS Center een afkickkliniek waar je terecht kunt voor verschillende verslavingsvormen. Het maakt niet uit waar jij aan verslaafd bent, je kunt voor hulp altijd naar hen toe. Zij zijn een erkende GGZ-instelling, wat als grote voordeel heeft dat jij de kosten die aan de opname verbonden zijn vergoed krijgt vanuit je ziektekostenverzekering. Zij bieden verschillende trajecten aan, afgestemd op de behoefte die jij hebt. Zo kun je volledig bij hen worden opgenomen in de afkickkliniek, maar kun je ook kiezen ambulante behandeling. Dit houdt in dat jij gewoon thuis blijft wonen en met regelmaat naar hen toe gaat om behandeld te worden. Afhankelijk van jouw situatie wordt bepaald wat voor jou de beste optie is. Zij besteden tijdens het behandeltraject zowel aandacht aan lichamelijk als geestelijk herstel. Uiteraard wordt het traject altijd op maat voor jou gemaakt, aangezien ieder persoon uniek is. Ben jij verslaafd en heb je hulp nodig of ken je iemand die deze hulp zou kunnen gebruiken? Neem dan contact op met afkickkliniek SolutionS Center. Lees meer…