Afvallen voor steeds meer mensen noodzakelijk

Af en toe verschijnen er in het nieuws verontrustende berichten. Zoals kortgeleden, over het percentage van de wereldbevolking dat last heeft van overgewicht en nodig zou moeten afvallen. Voor het eerst in de geschiedenis kan het gebeuren dat er straks meer mensen met ernstig overgewicht op onze planeet rondlopen, dan mensen met ondergewicht. Natuurlijk is het erg prettig dat ondergewicht steeds minder voorkomt en we moeten er vooral naar streven ervoor te zorgen dat niemand op deze aarde meer ondervoed hoeft te zijn. Maar het feit dat zoveel mensen te zwaar zijn, dat is natuurlijk erg verontrustend. Om ernstige gezondheidsproblemen te voorkomen, is het erg belangrijk dat deze personen gaan afvallen. De risico’s van te zwaar zijn wordt door veel mensen namelijk nogal onderschat. Vaak wordt het vooral gezien als een kwestie van schoonheidsideaal, te dikke mensen worden niet mooi gevonden en om aan de schoonheidsidealen te voldoen, willen mensen dan gaan afvallen. Maar wat veel mensen zich niet of te weinig realiseren, is dat afvallen vooral sterk noodzakelijk is vanwege de gezondheid. Is iemand te dik, dan brengt dit namelijk vele risico’s met zich mee. Zo kan teveel buikvet ervoor zorgen dat de organen in de buik vervetten en daardoor hun werk niet goed meer kunnen doen. Ook kan overgewicht leiden tot problemen met het hart en met de bloedvaten en zorgen voor een te hoge bloeddruk. En uiteraard is het ook niet goed voor bijvoorbeeld de kniegewrichten dat zij altijd teveel gewicht moeten verplaatsen. Daar zijn de gewrichten immers niet op gemaakt. Om gezond te blijven, is het dus noodzakelijk om goed op gewicht te blijven. Bent u nu te zwaar en wilt u voorkomen dat dit in de toekomst gezondheidsproblemen met zich mee gaat brengen, dan is het dus zeker aan te raden om te gaan afvallen.

Afvallen en op gewicht blijven

Wilt u gaan afvallen, dan kunt u dit op veel verschillende manieren doen. Er is een keur aan diëten in omloop waar u een keus uit kunt maken en u zult ervaren dat u absoluut kilo’s kwijt zult raken als u zich strak aan het gekozen dieet houdt. Maar iedereen die wel eens bezig is geweest met diëten, weet dat niet het afvallen het grootste probleem is, maar op het streefgewicht blijven. Waarom is dit nu zo lastig? Dat heeft te maken met het feit dat door het op dieet gaan, uw lichaam daarna juist nog sneller vetreserves aan gaat leggen. Doordat u tijdens een dieetpoging immers veel minder calorieën tot u neemt dan normaal, gaat uw lijf opgeslagen vet verbranden. Hierdoor raakt u zeker overtollige kilo’s kwijt. Maar het zorgt er ook voor dat u, zodra u weer normaal eet, juist extra snel weer vet opslaat. Uw lichaam is bang dat het weer in een periode van tekorten terecht kan komen en zo komt u dus in een vicieuze cirkel terecht. Wilt u niet alleen afvallen, maar daarna ook daadwerkelijk op uw streefgewicht blijven? Dan is het nodig om uw eetpatroon blijvend aan te passen en niet te kiezen voor een dieet waarmee u heel snel heel veel kilo’s verliest. Kiest u voor een gezond eetpatroon, dan zal het afvallen wel iets langer duren, maar u zult ook ervaren dat u daarna veel beter op een gezond gewicht blijft. En dat is natuurlijk belangrijk, u wilt immers een blijvende verandering teweeg brengen en niet iedere paar jaar weer op een streng dieet moet omdat u weer aangekomen bent en het dus weer nodig is om af te vallen. Blijvend afvallen vraagt om een lange adem en om een rustige en gedegen aanpak.

Compleet dieet programma

Wilt u ook op een goede manier overtollige kilo’s kwijtraken en deze ook niet weer terug zien? Dan kan het programma van Afvallen met Nederland de juiste oplossing zijn voor u! Hun programma berust op vier pijlers, namelijk:

  • het eetpatroon blijvend aanpassen
  • afvallen met behulp van honderden verschillende gezonde gerechten
  • levensstijl aanpassen
  • steun van anderen

Doordat u bij dit programma honderden recepten krijgt voor gezonde gerechten, kunt u ervoor zorgen dat u echt blijvend uw eetpatroon op een goede manier aanpast. Er is genoeg variatie door de ruime keus aan recepten, u hoeft dus echt niet steeds dezelfde maaltijden te eten. Door deze ruime keus, zult u merken dat het een stuk gemakkelijker is om dit dieetprogramma ook echt voor lange tijd te blijven volgen en u de manier van eten eigen te maken die nodig is om na het afvallen ook daadwerkelijk op een goed gewicht te blijven. Naast recepten, krijgt u ook steun in de vorm van een mental coaching programma en beweegoefeningen. Veel mensen hebben een beroep waarbij ze de hele dag zitten en daardoor krijgen veel Nederlanders veel te weinig beweging. Wilt u gezond blijven en een gezond gewicht houden, dan is het niet alleen belangrijk om anders te gaan eten, maar ook om meer te bewegen. Dit helpt echt mee om eerder uw streefgewicht te bereiken en u zult merken dat u zich hierdoor ook een stuk beter in uw vel voelt zitten. Tot slot is het erg prettig dat u bij dit programma steun krijgt van anderen. U doet het samen met anderen en onder begeleiding, wat zorgt voor steun op momenten dat het even wat minder gaat. Wilt u ook op een gezonde manier afvallen en op uw streefgewicht blijven? Dan biedt Afvallen met Nederland een uitstekend programma!