Safari Kenia

avtours - Safari┬áKeniaWilt u ook graag eens een keer op safari? Kenia is dan het land bij uitstek om naar toe te gaan. Iedereen kent natuurlijk wel de prachtige beelden op televisie en de mooie foto’s in magazines die in dit land geschoten zijn. Er is zoveel schitterende natuur te ontdekken tijdens een safari, Kenia zal echt iedere reiziger versteld doen staan van de schoonheid die het land te bieden heeft. Zelfs mensen die al veel reizen gemaakt hebben en die al veel wonderschone natuur hebben mogen zien en beleven, zullen beamen dat dit Oost-Afrikaanse land ontzettend veel te bieden heeft. Natuurlijk zijn er veel meer landen waar u mooie safaritochten kunt maken en echte liefhebbers van dergelijke reizen zullen het dan ook niet bij een safari Kenia laten, maar zeker in meerdere landen een dergelijke reis willen maken. En dat is ook zeker niet verkeerd, want ieder land, iedere regio heeft zo haar eigen mooie plekjes en haar eigen wildlife. Zelfs Nederland is in theorie geschikt voor het maken van een safari, Kenia heeft echter natuurlijk wel natuur die voor ons Nederlanders erg bijzonder is. Olifanten zult u hier immers niet in het wild aantreffen en ook voor gnoes en zebra’s zult u toch echt naar het Afrikaanse continent af moeten reizen. Wilt u ook graag tijdens een safari Kenia en haar bijzondere wildlife ontdekken? Dan kunt u dit doen door een groepsreis naar dit land te maken of door een individuele reis te maken. Waar u ook voor kiest, zeker is dat u versteld zult staan van het natuurschoon in dit prachtige land. Mocht u dus nog twijfelen over uw volgende bestemming, denk dan zeker eens aan Kenia.

Wat kunt u ontdekken tijdens safari Kenia?

Wat maakt een safari in Kenia nu zo bijzonder, wat kunt u er allemaal ontdekken? Dit is natuurlijk deels afhankelijk van de periode van het jaar wanneer u er naar toe gaat. Veel lezers zullen misschien wel eens gehoord hebben van de zogenaamde ‘grote trek’, een moment in het jaar waarop veel verschillende dieren migreren tussen de Serengeti in Tanzania en de Masai Mara in Kenia. Dit levert jaarlijks weer een waar spektakel op en het is zeker de moeite waard om juist in deze periode van het jaar te kiezen voor een safari. Kenia is echter niet alleen de moeite waard om tijdens de grote trek te bezoeken, ook op andere momenten in het jaar is het zeker een bezoek waard. Veel dieren verblijven er immers het hele jaar door, olifanten zult u er bijvoorbeeld altijd wel kunnen spotten, net als giraffen en vele andere diersoorten die enkel in Afrika voorkomen. U gaat natuurlijk vooral vanwege het spotten van verschillende dieren op safari, Kenia heeft echter ook veel ander natuurschoon te bieden. Zo biedt de Masai Mara naast veel wild bijvoorbeeld ook weidse vergezichten en staat de Great Rift Valley bekend om de prachtige meren. Een bezoek aan Amboseli Park mag zeker ook niet ontbreken op uw lijstje, hier wonen namelijk de grootste kuddes olifanten ter wereld. En reis vooral ook naar de Kilimanjaro, de aanblik van een besneeuwde bergtop in het verder zo vlakke en warme land, is een ervaring op zich. Andere hoogtepunten tijdens een safari Kenia zijn het ontdekken van Mount Kenia en het noordelijke vulkaangebied. Hier kunt u tijdens wandelsafari’s een unieke fauna en flora leren kennen, ontstaan door de speciale vulkanische bodem. U kunt dus tijdens een safari Kenia haar prachtige natuurschoon leren kennen, maar er zijn meer redenen om naar dit land af te reizen.

Uw ideale reis

Voor het maken van een safari is Kenia dus overduidelijk een uitstekende keus, er zijn veel verschillende prachtige gebieden die er om vragen om ontdekt te worden:

  • Masai Mara
  • de Kilimanjaro
  • Mount Kenia en het noordelijke vulkaangebied
  • Great Rift Valley
  • Amboseli Park

Maar het land heeft meer te bieden dan enkel mogelijkheden tot het maken van een prachtige safari, Kenia heeft bijvoorbeeld ook grote steden en een bijzondere cultuur die cultuurliefhebbers ook zeker zullen willen ontdekken. Daarnaast heeft het uiteraard ook nog een lange kuststrook, met prachtige stranden. Dat maakt dat het ook een zeer goede bestemming is voor een zonvakantie. Veel mensen hebben met een reis naar Afrika vooral de associatie met een safari, Kenia heeft echter met Mombasa ook een fantastische strandbestemming in huis. U kunt er voor kiezen om bijvoorbeeld uw uitdagende en actieve safarireis af te sluiten met een aantal dagen ontspanning in Mombasa, om zo geheel uitgerust weer huiswaarts te keren. Lijkt een dergelijke reis u ook wel iets? Dan moet u zeker eens een kijkje nemen bij AV-Tours. Zij bieden verschillende reizen naar Afrika aan, waaronder verschillende mogelijkheden tot een safari in Kenia. U kunt bij hen kiezen voor een groepsreis of een individuele reis. Zij bieden zelfs de optie om uw reis helemaal voor u op maat te maken, zodat u alle plekken aan kunt doen die u graag zou willen bezoeken. Vindt u een reis naar alleen Kenia wat te beperkt? Dan bieden zij u ook graag de mogelijkheid om uw bezoek aan dit land te combineren met bijvoorbeeld een verblijf in buurland Tanzania. Dit stelt u in staat om bijvoorbeeld de Kilimanjaro vanuit een ander perspectief te bekijken. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden die zij u kunnen bieden op het gebied van een safari in Kenia, neem dan eens een kijkje op hun website of neem contact met hen op.