Betonplaten

simbeton - BetonplatenOp verschillende plaatsen is verharding van de grond wenselijk of noodzakelijk en in steeds meer gevallen wordt er voor gekozen om dit met betonplaten te doen. Het is namelijk gebleken dat dit materiaal diverse voordelen biedt ten opzichte van andere materialen. Doordat er verschillende soorten van dergelijke platen ontwikkeld zijn, is het nu ook zo dat er eigenlijk voor iedere toepassing geschikte betonplaten te krijgen zijn. De verschillende opties zijn bijvoorbeeld:

  • industrieplaten
  • agrarische platen
  • antislip platen
  • sportplaten
  • grasplaten
  • gekleurde platen
  • terrazzo platen

Iedere plaat heeft zo zijn eigen specifieke eigenschappen en is daardoor voor een bepaalde situatie zeer geschikt. Door te kiezen voor de variant die het best past bij jouw situatie, zorg je ervoor dat je een verharde ondergrond krijgt die functioneel is, die een lange levensduur heeft en die er tegelijkertijd ook goed uitziet. Dat de betonplaten een beter uiterlijk hebben gekregen, zorgt ervoor dat ze niet enkel voor industriële toepassing zeer geschikt zijn en voor kavelpaden, maar dat ze ook steeds meer door particulieren gebruikt worden voor bijvoorbeeld erfverharding. Door het verbeterde uiterlijk zorgen ze niet alleen voor een stevige ondergrond, maar ook voor een mooie aanblik van het terrein.

Betonplaten voor industriële en agrarische toepassing

Zoals gezegd is de bekendste toepassing van betonplaten in de industrie en de agrarische sector. In beide sectoren wordt er gewerkt met zware machines, waardoor het noodzakelijk is om over een ondergrond te beschikken die veel gewicht kan dragen. Het bedrijf SIMbeton heeft voor beide sectoren de juiste producten ontwikkeld, om voor een optimale bedrijfsvoering te kunnen zorgen. Speciaal voor de industrie zijn de industrieplaten ontworpen, die zeer geschikt zijn voor zwaar transport. Met een draaglast van maar liefst 20 ton aslast zijn zij voor ieder bedrijf een uitkomst. Voor de agrarische sector hebben zij speciale betonplaten ontwikkeld, met het oog op de opslag van mest, snijmaïs en kuilgras. Voor de ondergrond waarop dit bewaard wordt, worden strenge eisen gesteld en hier heeft SIMbeton rekening mee gehouden bij de ontwikkeling. Iedere agrarische betonplaat heeft een uitgeharde deklaag om voor een hogere weerstand te zorgen. Bovendien kunnen ze hoge gewichten aan, zodat tractors en alle andere machines er gerust over kunnen rijden. Door te kiezen voor deze speciale betonplaten, zorg je er dus voor dat al het veevoer goed opgeslagen wordt en dat het beton goed bestand is tegen het hoge gewicht van alle landbouwvoertuigen.

Sport en design

Zoals gezegd kunnen betonplaten ook een ideale oplossing zijn voor onoverdekte sportvelden en speelvelden. SIMbeton heeft speciaal hiervoor een plaat ontwikkeld die over een antislip functie beschikt, zodat ze op iedere dag van het jaar veilig te gebruiken zijn voor het sporten. De sterke plaat zorgt voor een lange levensduur en het speciale noppenprofiel voorkomt slippartijen. Wil jij bij huis een verharde ondergrond creëren, dan kies je voor een van de design betonplaten die dit bedrijf te bieden heeft. Een eerste optie die je dan hebt, is de betonplaat met open constructie. Door de openingen kunnen gras en plantjes groeien, zodat de natuurlijke uitstraling van de omgeving intact blijft terwijl je toch een stevige verharding creëert. Daarnaast kun je kiezen voor gekleurde platen, die een mooie, eigentijdse uitstraling hebben. Ook de Terrazzo variant is een goede optie als het geheel er mooi uit moet komen te zien. Deze beschikt namelijk over een toplaag die gemaakt is van natuursteen, voor een stijlvol uiterlijk. Zo heeft SIMbeton dus voor iedere situatie geschikte betonplaten in het assortiment en zij zijn dan ook echt het adres om naar toe te gaan als je sterke en mooie betonplaten zoekt!