Cursus online marketing bij Saxion

Een cursus online marketing volgen is misschien niet direct het eerste wat in u opkomt als uw webshop terugloopt in bezoekersaantallen. Althans dat was niet het eerste wat bij mij opkwam. Ik dacht eerst dat ik misschien andere producten zou moeten aanbieden in plaats van de handgemaakte kammen en borstels die ik zelf maak. Aangezien het een enorm specifieke doelgroep betreft dacht ik dat de afname in bezoekers verband hield met de afname in interesse in het product. Na een cursus online marketing bij Saxion kwam ik er echter achter dat dit niet het geval was. Ik leerde via de cursus simpele tools toe te passen waarmee ik direct mijn eigen webshop aan het verbeteren was. Via een aantal google platfora die ik mezelf al een beetje eigen gemaakt had, nam de kennis die ik had van mijn bezoekers in een razend tempo toe. Ik ging het onlinegedrag van mijn klanten veel beter begrijpen. Dit was echt een uitkomst. De cursus online marketing gaf me de nodige inzichten en handvatten om mijn website direct te optimaliseren. De investering die je maakt is daarom nooit weggegooid. Dat risico heb je natuurlijk met de meeste cursussen dat je niet direct weet wat het in de praktijk met je bedrijf zal doen. Maar door deze praktische aanpak in de cursus online marketing van Saxion denken ze echt met je mee. Het geld wat je investeert in de cursus online marketing zie je direct terug in je eigen bedrijf. De basiscursus online marketing is een 12 weeks durend programma waarin je leert hoe je maximaal rendement kan behalen uit je webshop. De kosten van deze cursus zijn 1495 euro, maar zoals ik eerder aangaf haal je dit er direct uit. Na een paar maanden zag ik mijn verkoop weer toenemen. De vindbaarheid in google was toegenomen, waardoor ik tot de conclusie kwam dat het niet te maken had met het product wat ik verkocht, maar simpelweg de manier waarop ik de website had ingedeeld. Het is van belang dat bepaald trefwoorden terugkomen en dat je alle foto’s goed labelt. Dit is slechts een kleine greep uit de vele adviezen die ik ontvangen heb. Ik heb ook geleerd hoe ik nog beter mijn bezoekers kon begrijpen. De cursus online marketing is echt een uitkomst voor mensen die nog niet veel ervaring hebben met het onderwerp. Ik had wat kennis van de basis, maar heb door deze cursus theorie daadwerkelijk in de praktijk leren brengen.

Cursus online marketing

De cursus online marketing is als volgt opgedeeld:

  • 4 blokken
  • Elk blok bestaat uit 3 weken
  • Elke derde week schrijf je een rapportage

Op deze manier kun je de resultaten goed monitoren en meteen om advies vragen. Rick Schlepers is namelijk eigenaar van een online marketingbureau ‘Het Weemsel B.V.’. Hij is al sinds 2008 werkzaam in deze industrie en kan je dus perfect helpen bij de onderwerpen waar je tegenaan loopt als webshop eigenaar. Hij heeft een goede klantenkring waaronder een bekend automerk. Dit gaf voor mij een betrouwbaar gevoel en staat voor mij symbool voor het feit dat Saxion werkt met gerenommeerde docenten. Dit is van belang aangezien hier de kwaliteit van de opleiding van afhangt. Maar Rick wist me zeker niet teleur te stellen. Hij had zoveel persoonlijke adviezen ook. Dat heir ruimte voor was binnen de opleiding waardeer ik enorm.

Ben je geïnteresseerd?

Mocht je nu overwegen om ook deze opleiding te gaan doen, je moet aan een paar eisen voldoen. Zo moet je werkzaam zijn in een marketingfunctie op MBO of HBO werk- en denkniveau. Ook moet je ervaring hebben met webshops of webwinkels.