De mogelijkheden van hypnotherapie

hypnosepraktijk - hypnotherapieU heeft vast weleens gehoord van hypnose. Wat u vast nog niet weet is dat hypnotherapie heel breed ingezet kan worden. Hypnotherapie kan uitkomst bieden wanneer u hulp wilt bij het volgende:

  • Afvallen
  • Migraine
  • Tandenknarsen
  • Slaapproblemen

Voor een compleet overzicht van de mogelijkheden kunt u de website Hypnosepraktijk.net bezoeken. Hier vindt u per klacht een uitgebreide beschrijving over de handelswijze, maar ook wat hypnotherapie hierin kan betekenen en dus wat het u op kan leveren. Op de website leest u ook veel gestelde vragen zoals: ‘Kan je alles genezen met hypnose?’ of ‘Worden de sessies terugbetaald door de ziektekostenverzekering?’ Heeft u zelf vragen over de handelswijze of andere vragen, dan kunt u het beste dus eens eerst even de veel gestelde vragen lezen. Wordt uw vraag onvoldoende beantwoord of heeft u vragen van een heel andere orde, dan kunt u natuurlijk altijd contact opnemen.

Hypnotherapie kan voor uiteenlopende klachten worden ingezet

Zelf ik heb ik al lange tijd last van mijn darmen. Dat is gekomen na mijn behandelingen om een ellendige ziekte te overwinnen. Het gevolg is dat mijn darmen behoorlijk stuk zijn gemaakt door de behandelingen en heftig reageren op spanning, moeheid, stress en bepaalde voeding. Volgens de artsen heb ik te maken met een spastische darm. Ze hebben gezegd dat er praktisch niets aan te doen is, behalve ermee te leren leven. Het belemmert mijn dagelijkse leven behoorlijk. Voorheen had ik nergens last van en kon ik gaan en staan waar ik wilde. Uiteindelijk bepaalt de spanning om last te krijgen van mijn darmen ook daadwerkelijk dát ik er last van krijg. Het gevolg is dat ik daardoor ook vaak moeilijk meer de deur uit durf, omdat ik bang ben dat ik er erg last van ga krijgen. Dat gebeurt dus vervolgens vaak ook, omdat ik er zo de focus op leg. Het is moeilijk om zoiets af te leren. Het maakt wel dat ik door de angst voor pijn, juist meer pijn heb dan voorheen. Als iemand me ergens naartoe vraagt, dan vraag ik me altijd af of ik het aankan lichamelijk gezien. In theorie kan ik het ongetwijfeld wel aan, maar in de praktijk maak ik me vooraf zo druk, dat het onmogelijk is om daarna nog te gaan vanwege het erg opspelen van m’n darmen. Sinds een aantal weken heb ik het roer compleet omgegooid en ben ik gaan kijken of ik met een dieet het doel kan bereiken om mijn darmen rustiger te krijgen. Het zou zomaar mogelijk zijn dat ik een bepaalde allergie heb ontwikkeld waar ik geen weet van heb. Het valt niet mee om het dieet te volgen want het betekent feitelijk dat ik alles wat ik eerder at moet laten en ander voedsel moet eten. Nu sta ik gelukkig onder begeleiding, maar toch moet ik alles zelf aanpakken. Dat gaat gepaard met veel frustraties, boosheid en een enorme lading discipline. Wat ik nog niet wist is dat hypnotherapie ook zou kunnen helpen om mij van m’n klachten af te helpen. Het schijnt zo te zijn dat hypnotherapie helpend is voor 80% van de mensen die hypnotherapie heeft ondergaan. Het is niet gezegd dat hypnotherapie altijd dé oplossing is wanneer u last heeft van uw darmen. Het is, voordat u een afspraak maakt voor hypnotherapie, eerst belangrijk dat u een arts raadpleegt. Het is belangrijk om uit te sluiten dat er sprake is van een bepaalde ziekte. Hypnotherapie kan er natuurlijk nooit voor zorgen dat een mogelijk ernstige ziekte verdwijnt. Een belangrijk voordeel van hypnotherapie is dat het zo schijnt te zijn dat er geen bijwerkingen optreden. Dat is natuurlijk prettig om te weten. Anders is het wanneer u medicijnen gebruikt voor uw spastische darm, want vrijwel altijd hebben die medicijnen bijwerkingen waar u zich ook weer ellendig door kunt gaan voelen. Hypnotherapie is wat dat betreft dus ook al anders. Wilt u zelf meer lezen over de werking van hypnotherapie voor dit specifieke geval, dan kunt u de website Hypnosepraktijk.net eens bezoeken. Hier vindt u goed uitgelegd wat hypnotherapie kan doen en wat de positieve gevolgen kunnen zijn. Hier kunt u ook lezen hoeveel sessies er ongeveer nodig zullen zijn om de hypnotherapie echt succesvol te laten zijn. Overigens is hypnotherapie niet alleen in te zetten wanneer u een spastische darm heeft. Het blijkt namelijk ook erg effectief te zijn tegen spanningshoofdpijn, zoals migraine. Ook kan het helpen om angsten kwijt te raken. Angst kan ervoor zorgen dat u nauwelijks meer kunt functioneren, omdat de angst uw leven bepaalt.

Lees interessante artikelen en meer op de website

Er kunnen veel dingen in het leven zijn waar we ernstige hinder van kunnen ondervinden en waarvan we graag zouden willen dat het verdwijnt. Hypnotherapie schijnt dit dus goed te kunnen doen. Bent u nog helemaal niet thuis in deze wereld en wilt u er meer over te weten komen, dan vindt u op de website ook veel artikelen die hierover gaan. U leest wetenschappelijke informatie over het hoe en waarom van dit soort therapieën, zodat u meer kennis kunt vergaren. Het is immers wel belangrijk om te weten waar u aan begint en hoe het precies in elkaar steekt. Heeft u vragen of wilt u gelijk een afspraak maken, dan vindt u de contactgegevens op de website. Vind de praktijk van uw keuze en bel er gewoon eens heen.