Een avontuurlijke vakantie met Lapland reizen

xplorethenorth - lapland reizenHet boeken van een vakantie is niet altijd even gemakkelijk. Als je jong bent en je eerste vakantie boekt, dan is het feit dat je op vakantie gaat al genoeg reden tot blijdschap en enthousiasme. Als je dan naar een warm oord gaat waar palmbomen zijn en een azuurblauwe zee, dan voel je je natuurlijk al extreem gelukkig. Een paar jaar later is een zelfde soort vakantie alweer normaal geworden. Je zintuigen hebben het allemaal al ervaren en je geest wil wellicht iets nieuws. Je kunt dan kiezen om een reis te boeken naar de Caribische eilanden of naar de Antillen, maar uiteindelijk is dat weer een andere variatie op hetzelfde thema, namelijk zon, zee en strand. Hoewel het zand misschien witter is, de zee blauwer en de zon warmer, het blijft een vakantie met dezelfde ervaringen. Je kunt dat gevoel van een eerste vakantie naar een warm land dan ook niet eenvoudig oproepen met een extremere vakantie met hetzelfde thema. Als je echt weer een ‘wow ervaring’ wil hebben dan zal je het roer volledig om moeten gooien. Kies daarom voor bijvoorbeeld een reisje naar het noorden. Met Lapland reizen kun je bijvoorbeeld een reis ervaren zoals je die nog nooit eerder hebt ervaren. Uiteraard moet hierbij wel opgemerkt worden dat wanneer je eerste vakantie naar Lapland was en je de daaropvolgende jaren wederom naar de koudere landen bent gegaan, dan is het juist goed om het roer om te gooien door te kiezen voor een zon, zee strand vakantie. Gezien een zon, zee strand vakantie echter zeer gangbaar is onder de mensen is de kans groot dat vele mensen nog nooit een reis naar Lapland hebben ervaren. Daar komt bij dat de transitie van zon, zee strand en palmbomen naar sneeuw, natuur en noorderlicht natuurlijk erg extreem is. Overigens moet je niet denken dat alle Lapland reizen heel actief zijn. Je kunt zelf kiezen voor relaxte of actieve Lapland reizen en dus ook voor comfortabele of meer uitdagende Lapland reizen. Hoe je je vakantie ook inricht het is altijd een genot om gebruik te maken van Lapland reizen, want het is een schitterend land met een nog mooiere natuur waar je echt weer dat eerste verse wow gevoel kunt ervaren. Misschien ben je wel eens op wintersport geweest in Oostenrijk, Zwitserland of Frankrijk, maar dat soort omgevingen zijn niet te vergelijken met die van Lapland. Tijden de Lapland reizen zal je ontdekken hoe uniek de natuur is en natuurlijk ervaar je die uniekheid het beste als je het schitterende noorderlicht gade slaat.

Waar boek ik de juiste Lapland reizen?

Als je gebruik wil maken van Lapland reizen, en als je nog niet precies weet wat er zoal mogelijk is, dan kun je voor een eerste oriëntatie terecht op de website van xplorethenorth.nl. Xplore the North is een organisatie die Lapland reizen aanbied in verschillende hoedanigheden. Wat die hoedanigheden zijn kun je dus ontdekken via de site. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van:

  • Verschillende Lodges van luxe tot sober
  • Snowscooter activiteiten
  • Ski activiteiten
  • Snowboard activiteiten
  • Husky activiteiten
  • Arrangementen voor een wit en winters kerstfeest in Lapland
  • Noorderlicht arrangementen

Via de vele foto’s op de website kun je alvast een indruk opdoen van Lapland. Het zal dan ook niet lang duren voor je de kriebels begint te voelen en gebruik wil maken van Lapland reizen. Lapland reizen van Xplore the North zijn erg geschikt, want de oprichter van deze organisatie is zelf een groot liefhebber van het Noorden en dat betekent niet alleen van Lapland. Deze passie zie je dan ook terug in de service en de klantgerichtheid. Wat de oprichter vooral wil is mensen hetzelfde spirituele gevoel laten ervaren wat hij ervoer toen hij voor het eerst het noorderlicht aanschouwde. Met een dergelijke oprichter aan het roer weet je zeker dat je in goede handen bent tijdens de Lapland reizen. Tevens kun je tijdens de Lapland reizen kiezen voor een tour met een gids en ook dit verzorgt de oprichter van Xplore the North.

Wat biedt Lapland?

Als je kiest voor Lapland reizen dan zal je in contact komen met de laatste echte wildernis in Europa. Tevens vind je in Lapland de zogenaamde Sami. Dit zijn de rendierherders en het is goed mogelijk dat de mythe van de kerstman en zijn rendieren hier vandaan komt. Vaak wordt gedacht dat de kerstman op de Noordpool woont, maar gezien hij gebruik maakt van rendieren is het logischer dat hij woonachtig is in een gebied als Lapland. Het kan dus ook zo maar zo zijn dat je de kerstman tegenkomt tijdens de Lapland reizen. Wat betreft het licht is Lapland natuurlijk een goede keuze. In de zomer gaat de zon niet onder en kun je genieten van schitterende zonsondergang taferelen tijdens middernacht. In de winter is het juist zo dat de zon nauwelijks opkomt en dat zorgt voor een sprookjesachtige sfeer. Helemaal als je dit ook nog eens combineert met het noorderlicht. Dit noorderlicht laat vaak een immense impressie achter en is iets wat je dan ook nooit meer vergeet. Wat dat betreft is een vakantie naar Lapland dus een vakantie vol met nieuwe ervaringen die je voor altijd bij zullen blijven. Een vakantie naar het strand is natuurlijk goed om te ontspannen en de batterij weer op te laden, maar als je echt wil leven dan kies je voor ene vakantie naar Lapland.