Een koelkast in de horeca: waar moet je op letten?

Wil jij ook een nieuwe koelkast en werk jij in de horeca? veld is expert in koudetechnische oplossingen. Surf naar de website van shop.veld.nl en schaf jouw koelkast meteen aan. Waarom? Dat is vanwege de volgende redenen: Een koelkast in de horeca is onmisbaar, maar als je een koelkast in de horeca gebruikt moet je je aan tal van eisen houden. Het is niet makkelijk als je om je heen kijkt, want voor je het weet staat de Keuringsdienst van Waarde op je stoep om vervolgens aan te geven dat jouw koelkast in de horeca niet voldoende schoon is en in het ergste geval krijg je dan geen sticker, want dat wordt altijd gegeven, een sticker als je voldoet aan de eisen van de Keuringsdienst van Waarde. Het vervelende is dat je naam kwijt bent, je goede reputatie en dat de mensen in de buurt weten dat jouw restaurant niet voldoet aan de laatste eisen van hygiƫne en wellicht ook veiligheid. Om het ng even wat erger te maken: je komt misschien wel op televisie met jouw zaak en dan weet niet alleen heel het dorp dat het niet in orde is met jouw koelkast in de horeca en dergelijke, maar dan weet het hele land dat er iets niet juist is. Om dit te voorkomen hebben wij een artikel opgesteld om aan te geven aan welke eisen er voldaan moet worden, wil jij wel in aanmerking komen voor die sticker. Hoe zorg je ervoor dat jouw koelkast in de horeca schoon is? Lees snel verder!

Hoe voldoe je aan de laatste eisen?

Het is natuurlijk de vraag hoe je aan alle eisen moet voldoen en kunt voorkomen dat je in een dergelijke situatie terechtkomt zoals hierboven beschreven staat. Want dat is toch de grootste nachtmerrie die je kunt hebben als ondernemer in de horeca? Hoe je zorgt dat je een schone koelkast in de horeca hebt en houdt zullen we nu uiteenzetten, eerst middels een korte opsomming. Alles voor de overzichtelijkheid natuurlijk! Ook wij weten dat een mens snel afgeleid kan raken. 
  • Zorg dat je de producten goed afdekt
  • Zorg er tevens voor dat je stickers op de producten plakt
  • Let goed op de houdbaarheidsdatum
  • Niet alles hoeft in de koelkast, pas op voor rottende producten
Als jij je aan deze eisen houdt dan kom je al een heel eind. Je kunt misschien denken: dit is wel erg weinig en makkelijk. Maar een restaurant aan de overkant heeft zich niet aan alle eisen gehouden. 

Wat was het gevolg van de vervuilde koelkast in de horeca?

Wij hadden het zojuist over de buurman die een vervuilde koelkast in de horeca bleek te hebben. Tot toen had hij een goede omzet en hoefde hij zich niet druk te maken over het voortbestaan van zijn zaak. Het gevolg van het niet toegekend krijgen van de horeca-sticker was voor hem groot, zijn omzet liep namelijk terug met 50% en dit zorgde ervoor dat hij een extra baan moest nemen. Je kunt dit alles voorkomen door je gewoon te houden aan de laatste eisen en een schone koelkast in de horeca te hebben.