Op zoek naar een bouw HUB?

Bouwmateriaal tijdig aan- en afvoeren naar en van de bouwplaats kan een hele opgave zijn. Om vertraging in de uitvoering zoveel mogelijk te voorkomen, dient de bouwlogistiek perfect op orde te zijn. Een logistieke HUB, ook wel Bouw HUB, bouw bufferlocatie of tussenopslag genoemd, biedt dan uitkomst. bouwaanvoerders heeft tijdelijk opslagcapaciteit voor uw bouwmateriaal dicht bij de bouwplaats aan de rand van de stad.

Bouw HUB van bouwaanvoerders

Vanaf deze logistieke bouw HUB is het mogelijk om transporten met materiaal voor verschillende (onder)aannemers precies op het gewenste moment op de bouwplaats te krijgen. Omdat ze beschikken over locaties door heel Nederland, kunnen ze u overal van dienst zijn. Zo vindt u hun HUB’s onder andere op strategische locaties binnen de Randstad als Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht.

Als u aan een bouwproject werkt, is tijd waardevol. Te laat geleverde goederen en materialen zorgen voor verstoring van het bouwproces en vormen op die manier een kostenpost. De logistieke bouw HUB voorkomt dat. Hier worden bouwmaterialen in bulk aangeleverd, waarna ze door de medewerkers van bouwaanvoerders worden opgedeeld in samengestelde werkpakketten. Deze zijn dus kant-en-klaar om gebruikt te worden op uw bouwplaats.

Indien u de materialen nodig heeft, worden ze volgens het just-in-time & just-in-place-principe klaargezet. U hoeft dus nooit lang te wachten; een van de grote voordelen van de strategische locaties aan de rand van de grote steden. U krijgt tijdig geleverd wat u nodig heeft, wat tevens inhoudt dat u nooit hinderlijk veel materiaal op de eigenlijke bouwplaats heeft. Het ligt dus nooit in de weg. Hierdoor is er meer ruimte om te bouwen en ook het risico op beschadigingen, diefstal of verlies een stuk kleiner.

Een bufferlocatie van bouwaanvoerders kent meerdere functies. Voor hen is het als het ware een sorteercentrum, waarin uw goederen van bulk naar bruikbare pakketten worden getransformeerd. Daarnaast doet de logistieke bouw HUB uiteraard dienst als opslagcentrum. Het bouwmateriaal ligt hier immers opgeslagen tot het moment dat u het nodig heeft. Uw planning is dus leidend.

Echter, wanneer wij naar de bouwplaats komen om het materiaal te leveren, zit hun werk er nog niet op. In de lege truck wordt uw afval namelijk retour genomen. U hoeft zich dus ook niet te bekommeren om een berg afval die alsmaar groter wordt. Ze zorgen ervoor dat de bouwplaats gevrijwaard blijft van restmateriaal, zodat de bouw overzichtelijk blijft. Zo creëren ze ideale omstandigheden voor zowel personeel, (onder)aannemers als omwonenden en zorgen ze voor een toename van de arbeidsproductiviteit van uw schaarse vaklui.

U bent actief bij een groot bouwproject en de opslag van materiaal is geregeld met behulp van de experts. Met andere woorden: alles om de bouw heen is perfect georganiseerd. Maar hoe weet u nu precies wat er op voorraad is in de tussenopslag? Hoe bepaalt u wat u waar, wanneer nodig heeft? Over deze vragen hebben experts zich gebogen.

Met behulp van slimme oplossingen als TiQiT is voorraadbeheer, het afroepen van bouwmateriaal en het inplannen van transport een fluitje van een cent. Deze ICT-tool biedt u overzicht welk materiaal op de bouwplaats is opgeslagen en welk materiaal niet. Hierdoor heeft u razendsnel overzicht en eventuele levering vanuit de bouw HUB in gang zetten. Heeft u zelf al een bouw HUB in gebruik? Ook dan helpen ze u graag met het effectiever organiseren. Ze verstrekken dan hun slimme ICT-oplossingen.

Waarom bouwaanvoerders?

  • Meest actuele kennis en inzichten
  • Schaalbare oplossingen voor elk project
  • De slimste ICT tools in de branche
  • Inzet van Social Return
  • Door bouwers voor bouwers

Als u dus op zoek bent naar een geschikte bouw HUB, bent u bij bouwaanvoerders aan het juiste adres.