Een retail ERP

Een ERP software systeem optimaliseert en rationaliseert de bedrijfsprocessen van elk bedrijf. Een ERP software die speciaal is ontwikkeld voor winkels of andere detailhandel bedrijven past tussen de trends om ERP oplossingen toe te spitsen op een branche. Wilt u meer weten over de bijzondere eigenschappen waar een retail ERP software systeem specifiek op toepasbaar is? Lees dan meer op novulo.com.

ERP systeem

Veel bedrijven maken gebruik van ERP software systeem, maar wat is een ERP precies en wat betekent het voor bedrijven als ze zoiets gebruiken? ERP is een afkorting dat staat voor Enterprise Resource Planning. De definitie voor een ERP systeem is dat het een softwarepakket is dat belangrijke informatie van verschillende bedrijfsafdelingen samenbrengt. Zo kun je met een ERP pakket bedrijfsprocessen makkelijk automatiseren, wat er voor zorgt dat de productiviteit verhoogd zal worden en dit natuurlijk weer scheelt in de kosten van het bedrijf. Een ERP software systeem helpt ook maximaal om te kunnen voldoen aan de klantwensen. De actuele gegevens over de productie, de inkoop en verkoop, logistieke processen en administratie werkzaamheden kunnen gekoppeld worden, dit zorgt er voor dat deze processen automatisch aangestuurd kunnen worden, waardoor het dus een verhoging is voor de efficiëntie. Een bedrijf krijgt hiermee een beter inzicht in de applicaties die ze beheren en kunnen daardoor rapporten creëren dat ervoor zorgt dat processen in de toekomst nog verder optimaliseren en rationaliseren. Dit zelfde geldt ook voor een retail ERP, maar dat is dan specifiek toegespitst op detailhandel bedrijven.

Retail ERP

Zoals net ook verteld, zorgt een ERP software systeem voor een optimalisatie en rationalisatie van vele bedrijfsprocessen. Als deze processen worden geautomatiseerd, heeft het een voordeel in de kosten. Bij een retail ERP geldt precies hetzelfde. De voordelen van een retail ERP:

  • Het is effectief voor de bedrijfsvoering en levert hierdoor meer productiviteit op. Omdat processen geautomatiseerd worden
  • Het bespaart tijd en kosten voor het bedrijf, door de automatiserende processen
  • Alle informatie over het bedrijf dat belangrijk is, is gekoppeld en daarmee voor iedereen zichtbaar. Dit zorgt ervoor dat een retail ERP software systeem dus alle real time gegevens kan tonen aan de gebruiker
  • Detailhandel bedrijven zonder een retail ERP werken meestal met aparte informatie systemen, waardoor elke afdeling dus alle informatie apart moeten invoeren. Dit heeft een zeer negatief effect op de efficiëncy van de werkzaamheden, wat weer resulteert in meer kosten, terwijl een retail ERP juist helpt om de kosten zo laag mogelijk te houden voor bedrijven
  • Dit houdt ook in dat er meerdere databases met informatie ontstaan, waardoor er steeds overlappende gegevens en inconsistente data wordt opgeslagen.
  • Een retail ERP software systeem kan dankzij de cloud buiten een organisatie gehost worden

Een ERP systeem brengt dus veel voordelen met zich mee. Het is nuttig voor elk bedrijf, vooral in de detailhandels branche is een retail ERP het investeren zeker waard. Een eenmalige investering, maar dit zorgt wel voor een constante kostenbesparing en een efficiëncy in de bedrijfsvoering. Lees meer op onze website wat een retail ERP voor uw bedrijf kan gaan betekenen in optimalisatie en automatisering! Bij verdere vragen kunt u gemakkelijk contact met ons opnemen.