Energievergelijker

Wil jij graag besparen op je energierekening? Dan is het handig om gebruik te maken van een energievergelijker, ook wel een vergelijkingssite genoemd. Zelf heb ik dit wel gedaan en ik was verbaasd over hoe groot de besparing was die ik op deze manier kon realiseren! Laten we eerlijk zijn, wie onze energieleverancier is, daar staan we eigenlijk niet al te veel bij stil. We denken er over het algemeen zelfs nauwelijks over na dat er een bedrijf is dat er voor zorgt dat het licht aangaat als we op het knopje drukke en dat de verwarming aangaat als we de thermostaat omhoog draaien. Als we daar al niet aan denken, dan denken we er al helemaal niet aan om eens bij een energievergelijker uit te zoeken of we ook zouden kunnen besparen op dit gebied. En dat is jammer, want er valt tegenwoordig echt wat te kiezen! Vroeger bepaalde je adres natuurlijk gewoon wie jouw leverancier was, maar met het vrijgeven van deze markt heb je steeds meer keus gekregen. Waren het in het begin maar een paar partijen waar je uit kon kiezen, nu heb je echt een zeer ruime keus! Je hebt dus echt wat te kiezen, maar dat kan het ook juist lastig maken en daarom komt een energievergelijker zo goed van pas!

Energievergelijker doet het werk

Want een energievergelijker kan voor jou in een paar tellen uitrekenen wie voor jou de voordeligste leverancier is. Als je dit zelf zou moeten doen, dan kost je dit echt veel tijd. Je zult dan immers aan het rekenen moeten gaan, met je stroomverbruik en gasverbruik bij de hand. Dit verbruik moet je vermenigvuldigen met het verbruikstarief, vervolgens moet je daar dan het tarief voor vastrecht bij optellen en dan komen er ook nog belastingen overheen. Heb jij het wel eens geprobeerd? Ik heb geprobeerd zelf aan het rekenen te gaan, maar dat was me echt veel te veel werk. Toen ben ik dus op zoek gegaan naar een energievergelijker, een website die het rekenwerk voor mij kon doen. Het was nog wel eventjes zoeken welke site ik het best kon gaan gebruiken, er zijn namelijk verschillende maar het is even opletten geblazen of ze ook echt onafhankelijk zijn. Dat zijn ze namelijk lang niet altijd! Wil jij zeker weten dat de energievergelijker niet een bepaalde leverancier voortrekt in de vergelijking? Dan moet je kiezen voor Energievergelijking, zij zijn echt helemaal onafhankelijk!

Gemakkelijk vergelijken en overstappen

Bij Energievergelijking.nl gaat het vergelijken van de diverse aanbieders echt heel eenvoudig. Jij hoeft zelf maar een paar dingen in te vullen en dan kan de energievergelijker al aan de slag gaan. Wat vul je in? Je vult in:

  • je stroomverbruik
  • je gasverbruik
  • je postcode en huisnummer
  • het soort stroommeter dat je hebt, eentje voor enkel- of dubbeltarief

Heb je dit gedaan, dan gaat de site aan de slag. De energievergelijker geeft je binnen een paar tellen een handig overzicht met daarin de kosten die je bij iedere energieleverancier zou hebben. Hierbij worden ook altijd tijdelijke actietarieven en kortingsacties meegenomen, zodat je echt een goed beeld krijgt van wie het komende jaar voor jou de voordeligste optie is. Heb je het lijstje bekeken en ben je tot de conclusie gekomen dat je over wilt stappen? Dan kun je dit gewoon bij hen aangeven en zij regelen het verder allemaal voor jou. Ik heb dat ook gedaan en het moet gezegd worden, het ging echt heel gemakkelijk! Ze hebben mijn oude contract opgezegd en het nieuwe afgesloten, ik had er zelf geen omkijken meer naar. Ook daarom is deze energievergelijker dus echt een heel goede keus!