Goede salarisadministratie

Actium - SalarisadministratieEen goede salarisadministratie is voor elk bedrijf ontzettend belangrijk. Of je nu een klein bedrijfje hebt of in het bezit bent van een multinational met meerdere vestigingen, een goede administratie is essentieel voor het voortbestaan van je firma. Heel veel slimme bedrijven geven hun salarisadministratie daarom uit handen aan professionals. Bij Actium werken meer dan 500 deskundige medewerkers die je stuk voor stuk kunnen helpen bij het opzetten van een salarisadministratie. Dit bedrijf kan je bijstaan bij allerlei administratieve vraagstukken. Bij deze experts is je salarisadministratie in goede handen! Om te beginnen bij het begin, waarom zou je al jouw administratie overlaten aan iemand anders? Je kunt je salarisadministratie om verschillende redenen uit handen geven:

  • Geen expertise
  • Geen tijd
  • Te veel moeite

De meest voorkomende reden is dat men binnen een organisatie onvoldoende kennis van zaken heeft om een goede salarisadministratie op te zetten. Dit is helemaal niet gek. Om een goede administratie te kunnen maken moet je op de hoogte zijn van ingewikkelde wetten en lastige regels. Wanneer je deze kennis niet bezit dan kunnen professionals op dit gebied uitkomst bieden. Verder hebben veel eigenaren gewoon geen tijd om een volledige salarisadministratie op te zetten. Voor een bedrijfje met een aantal medewerkers is dit misschien niet zoveel moeite, maar wanneer dit voor honderden werknemers moet gebeuren ben je wel even bezig! Wanneer een organisatie zelf niet de tijd heeft om deze taak aan te pakken kan een gespecialiseerd bedrijf inspringen en binnen no time een volledige salarisadministratie opleveren. Tot slot kan het natuurlijk ook gewoon allemaal te veel moeite zijn. Administratief werk wordt door veel mensen als saai of lastig beschouwd. Wanneer je een klein bedrijfje hebt wil je naar je klanten toe, het bijhouden van inkomsten en uitgaven is echt het laatste waar je mee bezig wilt zijn. Veel mensen beginnen toch eerst zelf aan een salarisadministratie, ze denken op deze manier geld te kunnen besparen. Vaak komen ze er helaas niet uit en moet alsnog een professional ingeschakeld worden om de schade te beperken. Het komt geregeld voor dat de kosten dan hoger oplopen dan wanneer gelijk een deskundige aan het werk was gezet. Het maakt niet uit welke reden jij hebt om je salarisadministratie extern te laten opstellen, bij Actium staat men open voor elke opdracht! Neem eens een kijkje op de site, https://www.actium.nl. Je vind hier een heleboel informatie over de diensten die het bedrijf levert. Je weet zo precies waar je aan toe bent.

Salarisadministratie; wie is te vertrouwen?

Wanneer je een externe partij inzicht geeft in jouw financiën moet je zeker weten dat deze partij kennis heeft van zaken. Hoe kun je hierachter komen? In Nederland doet zich helaas een lastige situatie voor. Ieder bedrijf dat zich bezighoudt met administratie mag zich in principe een administratiekantoor noemen. Het is vervelend dat deze problemen zijn ontstaan, ze hadden namelijk relatief eenvoudig voorkomen kunnen worden. Men had bijvoorbeeld landelijk kunnen afspreken dat een bedrijf enkel administratieve diensten zou mogen verlenen als hier ook de juiste diploma’s voor waren behaald. Helaas hebben we in Nederland te maken met een systeem waar het zover nog niet is, waar in principe elke nieuw bedrijf je administratie zou mogen doen. Hoe kun je dan zeker zijn dat de instelling die je hebt gevonden echt kwaliteit kan leveren? Hiervoor is een speciale organisatie in het leven geroepen: de NOAB. Deze afkorting staat voor de Nederlandse Orde van Administratie- en Belastingdeskundigen. Wanneer een bedrijf is aangesloten bij deze orde dan kun je er in principe vanuit gaan dat alles goed zit. Alleen kantoren die de hoogste kwaliteit leveren mogen zich bij deze organisatie aansluiten. Wanneer je dus een goede salarisadministratie wilt moet je op zoek naar een bedrijf dat bij de NOAB is aangesloten. Dit alles wil natuurlijk niet zeggen dat een nieuw bedrijf, dat nog niet aangesloten is bij orde, per definitie slechte producten oplevert. In tegendeel, misschien bieden de nieuwe bedrijfjes wel unieke diensten aan die nergens anders verleend worden. Het enige wat de certificering laat zien is dat een bedrijf in het verleden heeft bewezen een goede salarisadministratie te kunnen opstellen. Schuif een instelling dus niet te snel aan de kant, misschien zijn ze druk bezig om zich aan te melden!

Een grootmacht in administratie

Actium is een grootmacht in salarisadministratie. Je kunt bij dit bedrijf terecht voor al je administratieve worstelingen. Natuurlijk is Actium aangesloten bij het NOAB, je hoeft je dus geen zorgen te maken over de betrouwbaarheid van het bedrijf. Wanneer je naar de website gaat kun je meteen een gratis offerte aanvragen. Je krijgt dan direct een inschatting hoeveel jouw opdracht precies zal gaan kosten. Ook kun je een account aanmaken, waardoor je bijvoorbeeld online kunt boekhouden. Wil je meer informatie over de verschillende andere diensten die het bedrijf levert dan moet je ook op de website zijn. Of het nu gaat om boekhouding, het samenstellen van een jaarrekening, belastingaangiften of belastingadvies, bij Actium weten ze overal raad mee! Ga dus snel naar de website, https://www.actium.nl/salarisadministratie-uitbesteden, en geef je salarisadministratie met een veilig gevoel uit handen. Niet langer hoef je te zwoegen op ingewikkelde berekeningen of te werken met lastige programma’s, je kunt je gewoon bezighouden met waar je goed in bent. Wacht niet langer en neem direct contact op. Binnen een paar dagen heb je dan een gesprek met een professional die je uit de brand kan helpen!