Heb je letselschade? Ga dan in zee met een letselschade jurist

juristenkantoor - LetselschadeEen ongeluk zit vaak in een klein hoekje, maar dat hoekje mag dan nog zo klein zijn, dat wil niet zeggen dat de schade die je door het ongeluk oploopt ook klein is. Er kan immers van alles gebeuren op zowel geestelijk als lichamelijk niveau. Vaak heb je door de eerste schrik ook nog niet in de gaten wat er aan de hand is en kom je er pas later achter dat je opeens constant erge pijn hebt of dat je je opeens minder goed kunt concentreren. In dergelijke gevallen heb je dus letselschade opgelopen. Dat is altijd vervelend en het is niet altijd een vorm van letselschade die vanzelf overgaat. Als je geluk hebt kom je met de schrik vrij en heb je een paar dagen last van je schouders, rug of nek. Als je minder geluk hebt, dan kan het ook zo maar zo zijn dat het letsel niet vanzelf over gaat en dat je dus gebruik moet maken van specialistische zorg. In zulke gevallen is het dus goed om even een stapje terug te nemen en alles rustig te overzien. Wat je nodig hebt is een letselschade expert of jurist die je in ieder geval kan helpen om schadevergoeding te claimen indien een ander de schuld heeft van jouw letsel. Letselschade is vaak meer dan alleen een hoge ziekenhuis rekening. Als je je been breekt tijdens een ongeval, dan moet je niet alleen naar het ziekenhuis, maar je moet ook revalideren en als je een baan hebt waarbij je je benen moet gebruiken, dan kun je dus ook niet meer aan het werk. Daarom is een ongeluk dat in een klein hoekje zit, niet altijd een klein ongeluk met kleine gevolgen. Het kan soms zo maar zo zijn dat je een jaar niet meer kunt werken of je werk helemaal niet meer uit kunt voeren. Dat is extra zuur natuurlijk wanneer het ook nog eens niet jouw schuld is. Het is in zulke gevallen dan ook niet meer dan logisch dat je een schadevergoeding wil voor je letselschade. Om te kijken of het verstandig is om een jurist in de arm te nemen of niet, kun je hieronder in het kort lezen wat letselschade precies is en wanneer je dus een schadevergoeding kunt claimen.

Wanneer heb ik letselschade?

Letselschade is de schade die je als slachtoffer van een ongeluk oploopt door ofwel lichamelijk ofwel geestelijk letsel. Tevens wordt er bij letselschade gelet op de verder gevolgen van deze schade zoals arbeidsongeschiktheid en dergelijke. De meest voorkomende oorzaken van letselschade zijn:

 • Een verkeersongeval
 • Een arbeidsongeval
 • Een ongeval door een gebrekkig product
 • Een ongeval bij een sport- of spelsituatie
 • Een ongeval met een dier

Je kunt alleen een schadevergoeding claimen voor letselschade als de tegenpartij juridisch aansprakelijk kan worden gesteld. Wil je meer weten over wanneer dit het geval is, dan kun je verdere informatie vinden op de website van juristenkantoor.nl. Vaak is het voor mensen onduidelijk bij welke schadeposten ze nu precies kunnen een vergoeding kunnen claimen. Daarom helpen de juristen van juristenkantoor.nl je graag met het samenstellen van een zo reëel mogelijke schadeclaim. Niet iedere situatie is hetzelfde en dus zal er altijd gekeken worden naar de bijzonderheden van jouw specifieke geval. Op basis daarvan zal dan worden verder gewerkt. Om je alvast een idee te geven wanneer je voor een vergoeding in aanmerking komt volgen hier enkele posten waarvoor een vergoeding geclaimd kan worden:

 • Verlies aan inkomsten
 • Medische kosten
 • Re-integratiekosten
 • Reiskosten
 • Redelijke kosten voor rechtsbijstand
 • Kosten voor extra huishoudelijke hulp

De hierboven genoemde posten zijn allemaal materiële posten en betreffen dus alleen de vergoedingen voor materiele schade. Maar zoals gezegd is er ook vaak sprake van immateriële schade in de vorm van bijvoorbeeld geestelijk lijden. Hierbij kun je denken aan verdriet, pijn, verminderde levensvreugde, enzovoorts. Deze immateriële schade valt onder de noemer van smartengeld. Als je op basis van deze gegevens in kunt schatten of je waarschijnlijk recht hebt op een vergoeding van je letselschade, dan kun je direct kosteloos contact opnemen met de juristen van juristenkantoor.nl.

Ik heb letselschade, hoe nu verder?

Als je op basis van de bovenstaande informatie denkt dat je recht hebt op een schadevergoeding, dan kun je het beste gewoon even contact opnemen met één van de juristen of letselschade experts van jursitenkantoor.nl. Zij kunnen je dan kosteloos aanhoren en bekijken of je inderdaad een zaak hebt. Als dat niet het geval is, dan ben je geen cent armer en weet je in ieder geval zeker dat je verder niets hoeft te ondernemen. Als je wel recht hebt en als je dus ook een sterke zaak hebt omdat er een duidelijke schuldige tegenpartij betrokken is bij de zaak, dan kun je kosteloos gebruik maken van rechtsbijstand. Je hoeft zelf niets te betalen, want de juristen zullen de kosten direct verhalen bij de verzekering en daarop een voorschot claimen. Zij kunnen je dus altijd kosteloos helpen. Daarna zullen ze samen met jouw alles doornemen en een zaak voorbereiden. Als dat eenmaal gedaan is, dan zullen ze er alles aan doen om je zo snel mogelijk te helpen. Er is altijd sprake van persoonlijke aandacht en je kunt er altijd op rekenen dat je niet als een nummer wordt behandeld. Elke zaak wordt dan ook altijd serieus genomen en je hoeft zelf verder eigenlijk helemaal niets te doen.