Het nummer van de belastingtelefoon vind je gewoon online

belasting-geld - Nummer belastingtelefoonHet liefst heb je natuurlijk niets te maken met de belastingdienst, want geen nieuws is goed nieuws. De welbekende blauwe envelop is dan ook altijd even schrikken, hoewel het vaak zo is dat het positief nieuws betreft. Vaak betreft het immers nieuws over je belastingaangifte en je definitieve toeslagen. De belastingdienst is er dus niet alleen om je geld afhandig te maken, hoewel je natuurlijk ook gewoon vaak belasting moet betalen. Maar je kunt ook allerlei subsidies krijgen van de belastingdienst. Elke Nederlander is bijvoorbeeld verplicht om zorgverzekering af te sluiten. Als je kiest voor de goedkoopste basispremie, dan is het nog altijd rond de 90 euro per maand. Dit bedrag kan oplopen tot wel 130 of 140 euro als je aanvullende verzekeringen nodig hebt. Dat zijn natuurlijk flinke bedragen, helemaal als je een laag inkomen geniet. Mocht je een laag inkomen hebben, dan kun je van de belastingdienst een zorgtoeslag ontvangen. Deze is maximaal 83 euro en daarmee kun je je lasten aanzienlijk verlichten. Mensen moeten verder ook comfortabel kunnen wonen en ook dat is lastig voor de lagere inkomens. Zelfs een goedkoop huis ver buiten de stad heeft toch wel een huur van minimaal 500 euro. Wil je een beetje comfortabel wonen en heb je te weinig punten voor de sociale huurwoningen, dan zit je al snel op een huurbedrag van boven de 600 euro. Dat is voor mensen met een lager inkomen natuurlijk niet te betalen. Gelukkig is er daarom huursubsidie. Deze kan oplopen tot wel 280 euro. Dus daarmee verlaag je je vaste lasten aanzienlijk en kunnen ook lagere inkomens genieten van een fatsoenlijke woning. Het kan natuurlijk voorkomen dat je vragen hebt over de zorgtoeslag of huurtoeslag. In de dat geval kun je altijd bellen met de belastingtelefoon. Het nummer van de belastingtelefoon vind je op belasting-geld.nl. Je kunt de belastingtelefoon bellen voor vragen over:

  • Zorgtoeslag
  • Huurtoeslag
  • Kinderopvangtoeslag
  • Kindgebonden budget

Gebruik het nummer van de belastingtelefoon om te ontdekken of je recht hebt op toeslagen

De regels en eisen met betrekking tot de toeslagen zijn niet altijd even helder. Het kan dus voorkomen dat je denkt dat je recht hebt op specifieke toeslagen, maar dit niet zeker weet. Om snel helderheid te krijgen in deze zaken kun je daarom beste even bellen met de belastingtelefoon. Via het nummer van de belastingtelefoon op de site kun je snel in contact komen met een medewerker van de belastingtelefoon. Deze kan je dan precies vertellen wanneer je wel en niet recht hebt op specifieke toeslagen. Je moet er ook rekening mee houden dat je vaak wel toeslagen kunt krijgen, maar deze zijn in eerste instantie voorlopig. Je moet bijvoorbeeld zelf een indicatie van je jaarlijkse loon opgeven. Dit wordt later gecontroleerd. Als later blijkt dat je meer loon hebt ontvangen, dan zal je de toeslagen (of een deel ervan) terug moeten betalen. Daarom is het altijd verstandig om te bellen met het nummer van de belastingtelefoon. Je wilt immers niet later veel geld terug moeten betalen. Je hebt die subsidies niet voor niets nodig, dus het zou jammer zijn als je later financieel in de problemen komt, omdat je nu teveel subsidie ontvangt. Het nummer van de belastingtelefoon vind je gemakkelijk op de site, dus de drempel om te bellen is laag.

Het nummer van de belastingtelefoon

Als je met de belastingdienst wilt bellen als particulier, dan kun je kiezen voor het nummer van de belastingtelefoon voor particulieren. Dit nummer van de belastingtelefoon is gratis. Voor zakelijke doeleinden kun je met een ander nummer van de belastingtelefoon bellen. Ook dit nummer is gratis.