Impregneermiddel

Heeft jouw woning last van vochtige muren? Dan is het aan te raden om ze te behandelen met een speciaal impregneermiddel. Vochtigheid is erg vervelend, het kan op verschillende manieren voor problemen zorgen. Het kan in de eerste plaats de muur zelf aantasten. Door het vocht ontstaan er gemakkelijk schimmels en mossen en deze kunnen de kracht van het gebruikte materiaal aantasten. Is de muur niet goed waterdicht, dan kan dit in de winter ook voor ernstige problemen gaan zorgen. Water trekt dan in de stenen en op het moment dat het gaat vriezen, kan er dan serieuze vorstschade ontstaan. Dit kan de stenen doen scheuren en breken, en daar zit natuurlijk niemand op te wachten. Het gebruik van een impregneermiddel is niet alleen belangrijk om de muren zelf te beschermen, maar ook jou en je gezin. Op een gegeven moment zal het vocht namelijk van de buitenkant van de muur naar binnen gaan trekken. In huis kunnen er dan schimmels ontstaan en het binnenklimaat wordt te vochtig. Dit heeft een nadelig effect op je meubels en kleding, maar vooral ook op je eigen gezondheid. Als jij merkt dat jouw woning niet goed beschermd is tegen vocht, dan is het dus zeker aan te raden om een impregneermiddel te gebruiken.

Gebruik van impregneermiddel

Er zit nog een groot voordeel aan het gebruik van impregneermiddel en dat is dat deze ook cosmetische waarde heeft. Stenen en voegen blijven er mooi uitzien, ze raken veel minder snel verweerd. Daardoor behoudt jouw woning de mooie aanblik en ziet het er altijd netjes uit. Ook dat kan dus een reden zijn om een dergelijk product te gaan gebruiken. Hoe werkt het gebruik van impregneermiddel nu eigenlijk? In feite is het heel eenvoudig, het is een op verf gelijkende substantie die je met een soort van extra grote kwast op de buitenmuren aan kunt brengen. Een groot verschil met verf is dat het transparant is, zodat je er na het aanbrengen helemaal niets meer van ziet. Zo blijft jouw woning de oorspronkelijke uitstraling houden en heb je nog alle keus wat betreft hoe de buitenkant van jouw huis er uit zou moeten zien. Je kunt het zo laten als het was, maar je kunt na het impregneermiddel ook een verflaag aanbrengen om een geheel andere uitstraling te creƫren. Door het speciale middel zal de verf beter blijven zitten en ook dat is natuurlijk een voordeel.

Kies voor Polykit

Het gebruik van impregneermiddel heeft dus verschillende voordelen:

  • het zorgt ervoor dat de stenen en voegen er niet verweerd uit gaan zien
  • het houdt vocht buiten, waardoor jouw binnenklimaat gezond blijft
  • het voorkomt mosgroei en schade aan de buitenmuren
  • het biedt een goede onderlaag voor verf

Heb jij geconstateerd dat jouw woning ook wel een behandeling met een dergelijk middel kan gebruiken? Dan is het een aanrader om te kiezen voor het impregneermiddel van Polykit. Dit merk levert een zeer hoogstaande kwaliteit, wat je terug zult zien in de tijd dat het van kracht blijft. Waar andere merken vaak al snel weer een nieuwe behandeling vragen, blijft Polykit zeker twintig jaar lang goede bescherming bieden. Door hiervoor te kiezen, wordt het dus een klus die je maar heel zelden eens uit hoeft te voeren. Daarnaast is het ook zo dat het een goede ondergrond biedt voor buitenverf, wat bij concurrerende merken lang niet altijd het geval is. Overweeg jij impregneermiddel te gaan gebruiken, dan moet je dus zeker kiezen voor Polykit. Je kunt meer informatie over dit uitstekende product vinden bij Polykit3x1 en daar kun je het ook meteen bestellen!