Kies voor de juiste legionellapreventie

hollandbuilding - legionellapreventie

In ons land lijkt het zo logisch dat we altijd schoon water hebben en dat we eigenlijk zelden bij iets legionellapreventie hoeven stil te staan. Dit kan doordat er achter de schermen hard gewerkt wordt aan legionellapreventie. Neem bijvoorbeeld een bedrijf als Holland Building Maintenance. Zij voeren op jaarlijkse basis verschillende werkzaamheden uit die goed zijn voor legionellapreventie. Denk bijvoorbeeld aan:

  • het opstellen van een risicoanalyse en beheerplan
  • het uitvoeren van de beheermaatregelen
  • de jaarlijkse keerklepcontrole van uw drinkwaterinstallatie

Dit zijn slechts drie diensten van alles wat zij aanbieden op het gebied van het voorkomen van legionella. In de Nederlandse huishoudens wordt er vanuit de overheid al voldoende gedaan om dit te voorkomen. Hier hoeft u zich als particulier dus geen zorgen over te maken. Bent u echter eigenaar van een bedrijf en heeft u ook uw eigen bedrijfspand? Dan wordt het tijd om Holland Building Maintenance in te schakelen. Zij helpen u met al het bovenstaande en meer. Het is van een groot belang dat u voorkomt dat er legionella in het water in uw bedrijfspand komt. Er zijn uiteenlopende manieren waarop dit kan gebeuren, maar een daarvan is dat het water niet schoon genoeg is. Bijvoorbeeld omdat het te lang stil heeft gestaan. Laat daarom ook regelmatig watersamples nemen door Holland Building Maintenance. U bent er dan niet alleen verzekerd van dat er alles aan gedaan wordt om het risico op legionella zo laag mogelijk te houden, maar ook dat het er daadwerkelijk niet is.

Voorkom ernstige zieken met legionellapreventie

Wanneer u water drinkt dat met legionella besmet is, dan kunt u daar zeer ziek van worden. Dat is niet alleen vervelend voor de persoon in kwestie, die waarschijnlijk in het ziekenhuis opgenomen zal moeten worden, maar ook voor u als bedrijf. Niet alleen zal u een medewerker moeten missen, maar als er zich daadwerkelijk legionella in het pand bevindt, dan kunt u daar natuurlijk niet langer werken. Ook in dit geval is het dus beter om te voorkomen dan te genezen. Heeft u nog geen voorzorgsmaatregelen genomen voor legionellapreventie? Neem dan vandaag nog contact op met Holland Building Maintenance. Zij hebben een jarenlange ervaring op het gebied van legionellapreventie en de ervaren deskundigen die zij in dienst hebben kunnen u dus uitstekend helpen. Door bijvoorbeeld watersamples te nemen om te kijken of er niet al legionella inzit, maar ook door voor u een risicoanalyse en een beheerplan op te stellen. Wanneer dit beheerplan op de juiste wijze wordt uitgevoerd, wat zij uiteraard allemaal voor u kunnen doen, dan is de kans zeer klein dat er zich ooit legionella in uw pand vormt. Daarnaast zullen zij jaarlijkse de keerklepcontrole van uw drinkwaterinstallatie uitvoeren en natuurlijk ook de boilerreiniging die op jaarlijkse basis moet plaatsvinden op zich nemen. Daarbij is het verwijderen van de boilersediment inbegrepen.

Desinfecteren voor legionellapreventie

Naast al het bovenstaande is het ook nodig om op regelmatige basis de waterleidingen te desinfecteren. Zoals we al eerder vermeldden, ontstaat legionella met name in vies water en dus is het belangrijk dat het water in uw pand zo schoon mogelijk te houden. Zo is de legionellapreventie het meest effeciƫnt en het meest effectief. Wanneer u de medewerkers van Holland Building Maintenance inschakelt, dan is dat natuurlijk wat u wilt. Als u wilt weten hoe dit precies in zijn werk gaat en wat de deskundigen die bij dit bedrijf werken voor u kunnen betekenen, neem dan contact op met het bedrijf. Zij komen graag bij u langs om u meer over legionellapreventie te vertellen.