Kom tot de kern van de zaak via hypnose

Het is niet altijd even makkelijk om te ontdekken waarom je doet wat je doet of waarom je last hebt van bepaalde mentale of fysieke problemen. Soms lijkt er gewoon geen antwoord te zijn. Dat komt deels doordat veel van onze gedragingen, motieven, en behoeftes hun oorsprong vinden in het onderbewuste deel van het bewustzijn. Als je bijvoorbeeld een jaar of 30 bent, dan heb je 30 jaar aan ervaringen in je systeem zitten. Sommige van die ervaringen zijn vormend geweest. Dingen die je in je kindertijd of tienerjaren hebt meegemaakt, kunnen nog altijd invloed uitoefenen op de keuzes die je nu maakt. Waarden en normen die je hebt zijn ook niet zomaar uit de lucht komen vallen en zijn vaak ook verbonden aan emoties. De vorming van een mens gaat echter nooit helemaal soepel. Dat betekent dat er ook neuroses in het systeem kunnen sluipen of emoties die kunnen worden opgewekt zonder dat je daar om vraagt. En zo kan het dus ook gebeuren dat je last heb van klachten door dingen die tijdens je leven zijn gebeurd. Soms is het heel duidelijk, zoals een trauma en de angsten en fobieën die je daar aan kunt linken. Maar soms is het ook helemaal niet zo duidelijk. Via hypnose bij Hypnose Praktijk, kun je dieper kijken in je bewustzijn. Althans, de hypnosetherapeut gaat daarvoor aan de slag. Zo kun je bepaalde oorzaken die ten grondslag liggen aan ongewenst gedrag of ongewenste gevoelens beïnvloeden. Dat kan gaan om kleine dingen zoals nagelbijten, maar ook grotere problemen zoals depressie kunnen met behulp van hypnose of hypnotherapie worden aangepakt. Hypnose is als een soort onderhoud van de geest. Net zoals een fysiek object door het gebruik mankementen kan vertonen, zo ook kan de geest haperen in het functioneren. Bij een auto schakel je dan een monteur in en als het gaat om de geest, dan kun je kiezen voor hypnose. Dankzij de hypnotherapie kan gedrag worden bijgesteld. De hypnotiseur brengt je in een soort trance waarin je meer ontvankelijk bent voor suggestie. Als je bijvoorbeeld een drang hebt om op je nagels te bijten, dan is het de taak van de hypnosetherapeut om die drang weg te nemen. Dat kan via hypnotherapie, omdat je dan als het ware open wordt gesteld voor nieuwe suggesties. Na enkele sessies zul je dan ook merken dat die compulsieve drang opeens is verdwenen. Hypnose kan daarom uitkomst bieden bij tal van verschillende problemen. Lees daarvoor hieronder meer.

Bij welke problemen kan ik een beroep doen op hypnose?

Als je je afvraagt bij wat voor soort problemen je zoal een beroep kunt doen op een hypnotherapeut, dan kun je terecht op de website van hypnosepraktijk.net. Via deze site kun je tal van voorbeelden vinden waarbij hypnotherapie uitkomst kan bieden. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan: 

  • Eetstoornissen
  • Plankenkoorts
  • Woedeaanvallen

Dit zijn slechts drie voorbeelden en op de site vind je nog veel meer klachten en problemen waar mensen last van kunnen hebben en waarbij hypnotherapie uitkomst kan bieden. 

Neem contact op met Hypnose Praktijk 

Mocht je meer willen weten, dan kun je terecht op site. Hier vind je ook de relevante contactinformatie, zodat je meteen contact op kunt nemen voor vragen of het maken van een afspraak.