Kunstgras voor je tuin

Iedereen wil natuurlijk graag een mooi groene tuin hebben, maar veel mensen hebben geen groene vingers of geen tijd voor het onderhoud. Kunstgras kan dan echt een uitkomst zijn! Laten we eerlijk zijn, steeds meer mensen leggen grind en tegels in hun tuin vooral omdat dit zo heel erg handig is. Natuurlijk kan het er ook wel mooi uitzien, maar eigenlijk zijn we allemaal jaloers op mensen die mooi groene tuintjes hebben, met een strak gazon en wat leuke plantjes. Denk je nu dat dit voor jou niet haalbaar is, omdat jij geen tijd hebt om gras te maaien of om uren in de tuin bezig te zijn? Overweeg dan eens het leggen van kunstgras en het planten van wat bloemetjes in mooie potten. In korte tijd creëer je dan een prachtig gazon met vrolijke beplanting! En het mooie is, dit vergt echt nauwelijks onderhoud! Je hoeft geen gras te maaien of kantjes bij te steken, maar een paar keer in het jaar alleen even het kunstgazonnetje schoon te maken zodat er geen mos op gaat groeien. En plantjes in bakken zijn ook heel eenvoudig te onderhouden, ze hebben alleen in droge periodes wat water nodig. Zo kun je op een eenvoudige manier en met behulp van kunstgras dus een prachtige groene buitenruimte bij jou thuis creëren.

Andere toepassingen van kunstgras

Veel mensen denken bij bovenstaande misschien: ik had nog nooit gedacht aan de mogelijkheid van kunstgras toepassen in mijn eigen tuin?! En dat kan ook heel goed, want bij de meeste mensen is dit product vooral bekend als sportveld. Er zijn immers steeds meer voetbalclubs die hier gebruik van maken. Dat zij dit doen is heel erg begrijpelijk, het is immers veel sterker dan een gewoon grasveld, waardoor er veel intensiever gebruik van gemaakt kan worden zonder dat er lelijke plekken in het sportveld ontstaan. Vooral voor trainingsvelden wordt dit meer en meer toegepast. Maar naast toepassing voor tuinen en sportvelden, kan kunstgras ook nog op andere manieren gebruikt worden. Zo wordt het bijvoorbeeld ook in landscaping gebruikt voor bijvoorbeeld:

  • openbare ruimtes
  • groene daken
  • leefomgevingen

En ook voor kinderen is het een prachtig product. Het is zacht en daardoor prettig om op te lopen. Bovendien doet het niet zeer als je er op valt. Daarom wordt kunstgras ook steeds vaker gebruikt als valondergrond, voor de bekleding van speelheuvels of voor spelelementen of speeltuinen.

Vario biedt diverse opties

Er zijn dus heel veel verschillende mogelijkheden om kunstgras toe te passen. Maar al deze verschillende opties vragen wel om andere kwaliteiten. Zo moet het product voor gebruik in een speeltuin bijvoorbeeld vooral zacht zijn, terwijl het op een sportveld vooral heel sterk moet zijn en tegen intensieve belasting moet kunnen. Daarom zijn er ook verschillende varianten ontwikkeld. Bij Vario kun je kiezen uit verschillende varianten kunstgras, met echt voor iedere toepassingsmogelijkheid een geschikt product. Op hun website kun je lezen over de verschillen tussen de diverse producten, zodat jij hier een keus uit kunt maken en kunt bepalen wat in jouw situatie nu de beste optie is. Twijfel jij nog, dan kun je altijd advies opnemen met de medewerkers van Vario om met hen te overleggen wat voor jou nu de beste optie is. Heb jij besloten dat jij een kunstgrasveld wilt, dan kunnen zij dit helemaal voor jou regelen. Zij kunnen niet alleen de nodige rollen van dit product leveren, zij kunnen ook de ondergrond goed voor behandelen zodat deze geschikt is voor de plaatsing van het kunstgras. Vario zorgt dus voor voorbereiding, levering en oplevering!