Laat een soa test doen

Veel mensen vinden het maar helemaal niets om een soa test te laten doen. Het is echter wel van belang dat je dit eens in de zoveel tijd laat doen, zeker als je onveilige seks hebt (gehad). Heeft een (ex-)partner je laten weten dat hij of zij een soa heeft, dan is het helemaal belangrijk dat je een soa test laat uitvoeren. Veel mensen vinden het vervelend om hiervoor naar de huisarts te gaan. Ze zijn bang dat andere mensen er op deze manier achter zullen komen of dat ze hier later problemen mee krijgen. Hier hoef je natuurlijk niet bang voor te zijn, maar gelukkig is er ook een anonieme oplossing waar je voor kunt kiezen. Bij One Day Clinic bieden ze je een soa test aan voor uiteenlopende seksueel overdraagbare ziektes.

  • Chlamydia
  • Gonorroe
  • HIV

Dit zijn drie voorbeelden van soa’s waarvoor je je kunt laten testen bij One Day Clinic. Naast dat je hier anoniem een soa test kunt laten uitvoeren, heeft het nog meer voordelen. Zo weet je binnen twee werkdagen de uitslag van de keuze. Deze wordt over het algemeen over de telefoon met je medegedeeld, maar je kunt er eventueel ook voor kiezen om het per sms of email te krijgen.

De behandeling na de soa test

Er is natuurlijk een goede reden waarom je ervoor kiest om een soa test te laten uitvoeren. Je hebt misschien een vermoeden dat je een soa hebt, omdat je bijvoorbeeld de kenmerken hebt gezien. Het kan ook zo zijn dat je het zeker voor het onzekere wilt nemen nadat je onveilige seks hebt gehad. Ook is het aan te raden om een soa test te laten doen als jij en je (vaste) partner hebben besloten dat jullie het zonder condoom willen gaan doen. Ook in deze situatie kan het niet onverstandig zijn om te kiezen voor een soa test. Hierna weten jullie dan allebei zeker waar jullie aan toe zijn. Blijkt uit de test dat je inderdaad een soa hebt? Dan kun je in de meeste gevallen ook voor de behandeling terecht bij One Day Clinic. Zij kunnen ervoor zorgen dat je de juiste antibioticakuur krijgt. Dit zal ervoor zorgen dat jij weer zo snel mogelijk soa vrij bent.

De kosten die je maakt

Het laten doen van een soa test is helaas niet gratis. Zelfs als je ervoor naar de huisarts gaat moet je vaak toch nog betalen voor deze test en dan weet je van tevoren niet altijd wat de kosten zullen zijn. Bij One Day Clinic zijn ze hier wel altijd duidelijk over. Voor het testen van chlamydia en gonorroe (wat overigens altijd samen gebeurt) betaal je € 100. Voor de andere soa tests betaal je € 150. Er kunnen eventueel extra kosten bijkomen als er aanvullende tests gedaan moeten worden. Uiteraard wordt die met je besproken voordat dit gedaan wordt. Zo weet je dus altijd wat de kosten zullen zijn en word je hier niet achteraf mee verrast. Wil jij dus graag een soa test laten doen bij One Day Clinic? Dan kun je op twee manieren een afspraak maken. Je kunt dit via de website doen of door telefonisch contact met de kliniek op te nemen. De soa test is dus geheel anoniem. Het enige wat zij van je vragen is je voornaam. Je achternaam of andere informatie kun je gewoon achterwege laten. Ook hoef je je zorgpas niet mee te nemen, tenslotte betaal je zelf voor de test. Kijk voor meer informatie en het maken van een afspraak op de website.