Letsel schade na een aanrijding

Het is een veelvoorkomende gebeurtenis die je leven in een klap verandert. Je bent betrokken geweest bij een ernstig verkeersongeluk. Je bent aangereden en na deze botsing kreeg je enorme last van je nek. Pijn in je nek kan zich ontwikkelen tot een whiplash waar je de rest van je leven last van blijft houden. Door je nek Letsel heb je veel schade opgelopen. Deze pijn in je nek gaat samen met hoofdpijn en moeite hebben met concentreren. Deze klachten zorgen ervoor dat je veel problemen ervaart gerelateerd aan de pijn in je nek, want door deze schade kan jij je werk niet meer goed uitvoeren. Deze schade wil je dan ook vergoed krijgen.

Letsel schade lichaam

Het zijn vooral de kop- staart botsingen, een kettingbotsing of een aandring van achteren die voor nekklachten zorgen. Door een slingerende beweging van je hoofd ervaar je veel schade aan de zenuwen, tussenschijven en banden van je nekgewrichten. Deze nekklachten ontstaan omdat je nek een flinke klap heeft gemaakt. Heb je ook nog last van hoofdpijn en schouderpijn dan is de kans groot dat je te maken hebt met een beginnende whiplash. Het gevaarlijke aan dit syndroom is dat het pas na een aantal maanden aantoonbaar is.  Nekklachten krijg je niet alleen bij een botsing waarin met een hoge snelheid op elkaar wordt gebotst maar dit kan ook juist met een hele lage snelheid. Het is dan ook nodig dat je na een ongeluk je nekklachten meteen aangeeft bij je huisarts of de spoed eisende hulp. Dit is niet alleen voor je eigen gezondheid maar dit is ook nodig om een medisch dossier op te bouwen waarin je gegevens worden verwerkt naar aanleiding van dit ongeluk. Hierdoor bouw je een dossier op waarin het duidelijk wordt dat je klachten zijn ontstaan door dit ongeluk. Letsel schade is dus alle schade die ontstaan nadat je door een botsing extra kosten moet maken die je niet had moeten maken zonder de aanrijding. Hier is ook sprake van als je een deel van je inkomen verliest als gevolg van lichamelijke klachten die je hebt opgelopen.

Wat kan je doen?

Je kan niet helemaal voorkom dat je Letsel schade oploopt. In het verkeer is dit Letsel in een flits van een seconde gebeurt. Een ongeluk gebeurt regelmatig in het verkeer en dat is helaas iets wat je niet helemaal kan voorkomen. Maar er zijn wel een aantal dingen die je moet doen als je betrokken bent bij een aanrijding en je Letsel schade hebt opgelopen. We zetten het hieronder voor je op een rijtje:

  • Heb je lichamelijke klachten bezoek dan zo snel mogelijk een huisarts of de spoedeisende hulp.
  • Vooral bij nekklachten, schouderpijn of hoofdpijn is het heel belangrijk om een arts te bezoeken. Dit kan duiden op een beginnende whiplash. Om een medisch dossier op te bouwen waarin duidelijk wordt dat je deze klachten hebt gekregen door het ongeluk moet dit vastgesteld zijn.
  • Verzekeringsmaatschappijen willen bij hoge kosten namelijk inzicht krijgen in het medisch dossier, het is dus heel belangrijk dat je hier voor zorgt.

Bij Letselzorg.nl helpen we je verder als je Letsel schade hebt opgelopen door een ongeval op je werk of in het verkeer. Wij helpen je met persoonlijk advies om je te helpen omgaan met de lichamelijke klachten die je hebt opgelopen. En daarnaast zorgen we ervoor dat de schade die je hebt opgelopen zo snel mogelijk vergoed wordt zodat je weer optimaal van het leven kan genieten. Neem contact op via: letselzorg.