Internationaal transport is niet meer weg te denken

In onze geglobaliseerde wereld is Internationaal transport aan de orde van de dag. Kijk maar eens rond in een willekeurige winkel en vraag je af: waar komen al deze producten vandaan? Je zult ontdekken dat het merendeel niet uit Nederland komt. De meeste producten die je heden ten dage kunt kopen, zijn in al hun onderdelen zelfs de hele wereld over geweest: grondstof A komt uit Indonesië, grondstof B uit Kenia en grondstof C uit Polen. Het product is vervolgens in China in elkaar gezet en via Internationaal transport naar Nederland vervoerd. Om al dat Internationaal transport goed te laten verlopen, heb je bedrijven nodig die thuis zijn op de internationale markt. Freightmaster is zo’n bedrijf. Ze transporteren allerhande goederen wereldwijd: ze zijn thuis in ruim tweehonderd landen. Het meeste Internationaal transport gaat via het vliegtuig of per schip. Het vliegtuig is duurder, maar stukken sneller. Vooral bij minder lang houdbare producten, zoals voedsel, wordt het vliegtuig ingezet. Voor producten of productieprocessen waar minder tijdsdruk achter zit, wordt vaak het schip gebruikt. Het laatste deel van de rit wordt meestal per vrachtauto afgelegd. Maar het komt ook voor dat er voor een goederentrein of binnenvaartschip wordt gekozen. Het ligt er een beetje aan om welke soort vracht het gaat, hoe zwaar deze is, waar deze precies heen moet (hoe is die locatie het beste te bereiken?) en wanneer de vracht ter plekke moet zijn.

Freightmaster is de aangewezen partner voor al uw Internationaal transport

Heeft u een bedrijf en wilt u goederen uit het buitenland importeren of exporteren? Freightmaster is uw partner voor al uw Internationaal transport. Met hun jarenlange ervaring kunnen ze u geweldig goed van advies voorzien. Ze houden de al bestaande transportstromen goed in de gaten en kunnen u uitstekend vertellen hoe u hier het beste op kunt inspelen. Als u bijvoorbeeld een kleine vracht wilt importeren, kan het een idee zijn om slechts een deel van een container te huren die toch al wordt vervoerd. Dat is een win-winsituatie: u betaalt een stuk minder, er is geen ongebruikte ruimte aan boord van het schip of vliegtuig en dit is ook nog eens een stuk duurzamer. Wilt u op vaste basis goederen transporteren? Of heeft u eenmalig een grote vracht? Ook voor deze vormen van Internationaal transport heeft Freightmaster de oplossing. Neem snel contact op voor meer informatie of een directe boeking, via freightmaster.nl. De voordelen van Freightmaster op een rijtje:

  • Internationaal transport dat bij uw bedrijf past
  • Vrijblijvende offerte
  • Goedkoper dan vele concurrenten
  • Tijdens het transport zicht op de status van uw zending
  • Expediteurs in ruim tweehonderd landen

Waarom kiezen voor Freightmaster?

Ik zal het verhaal vertellen van mijn oom, een groothandelaar in thee. Vanwege zijn werk had hij al direct te maken met Internationaal transport. Thee groeit immers niet in alle klimaten, maar wordt wel over de hele wereld met veel plezier gedronken. Na water is thee zelfs de populairste drank aller tijden. Mijn oom importeerde thee uit China en Sri Lanka. Hij liet dit vervolgens per schip naar Kameroen varen, waar een groot distributiecentrum stond. Hier werden de losse balen thee in gebruiksverpakkingen gestopt. Vervolgens werden deze in grote dozen over de hele wereld verspreid. Soms raakte een doos of zelfs een hele lading zoek. Totdat een kennis hem wees op Freightmaster. Hij vroeg een offerte aan en warempel: zij konden verschillende delen van het Internationaal transport een stuk goedkoper voor hem regelen. Niet alleen de verzending van de grote kisten met theebalen vanaf de plantages, maar ook de distributie aan de eind-afnemers. Sindsdien is er nooit meer een lading kwijtgeraakt!