Medische fotografie

Het maken van een fotorapportage is een vak apart. Zeker als het gaat om een lastige sector, zoals de medische zorg, heb je een fotograaf nodig met verstand van zaken en de nodig ervaring. Goede medische fotografie toont de emoties die mensen in de zorg dagelijks meemaken en laat ook de betrokkenheid van het personeel zien. Wil jij een medische rapportage laten maken? Neem dan eens contact op met Juliette Arts. Op haar website, https://www.justjules.nl/fotografie-in-de-zorg/, lees je meer over haar werkwijze en kun je voorbeelden vinden van haar stijl. Ben je op zoek naar medische fotografie? Dan ben je bij Just Jules aan het juiste adres! Hoe gaat het proces in zijn werk?

  • De opdracht zorgvuldig vaststellen
  • Persoonlijke aanpak tijdens de sessie
  • Professionele nabewerking
  • Digitaal te gebruiken
  • Alle foto’s zijn te gebruiken voor Social Media

Medische fotografie begint met een opdracht. Je wilt een bepaalde situatie in kaart brengen, of een gevoel overbrengen. Het is belangrijk dat het doel van de foto’s vooraf duidelijk is. Daarom neemt de fotografe uitgebreid de tijd om de mogelijkheden met je te bespreken.  In dat gesprek wordt duidelijk wat je precies wilt laten zien en waar je de foto’s voor wilt gebruiken. Zo weet je zeker dat altijd de juiste zaken belicht worden. Nadat de opdracht vaststaat, worden de foto’s gemaakt. Meestal gaat het bij medische fotografie niet om een aantal foto’s, maar om een rapportage. Er komen dus verschillende situaties aan de orde en uiteindelijk bepaalt de klant welke foto’s het meest geschikt zijn. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van medische fotografie, of heb je vragen over het proces? Klik dan direct op bovenstaande link en neem contact op via het contactformulier. De fotografe staat je graag te woord en probeert al je vragen zo snel en zorgvuldig mogelijk te beantwoorden. Je kunt ook terecht voor een kennismakingsgesprek.

Medische fotografie: nabewerking en publicatie

Ook in de medische fotografie is nabewerking erg belangrijk. Iedere foto wordt op een speciale manier bewerkt, zodat licht en kleur op de best mogelijk manier naar voren komen. Uiteraard is dit optioneel, soms is het beter om een plaatje niet te bewerken, als dit van zichzelf al krachtig genoeg is. De foto’s die je ontvangt kun je op verschillende manieren publiceren. Ze passen als rapportage in een tijdschrift of zorgmagazine, maar kunnen ook in een losstaande publicatie worden gebruikt. Uiteraard zijn de kiekjes ook te gebruiken op social media, of op je eigen website. Wil je de foto’s gebruiken voor commerciële doeleinden, dan kun je het best even contact opnemen voor de mogelijkheden. Deze fotografe houdt zich bovendien niet alleen bezig met medische fotografie, maar ook met bedrijfsfotografie en met het bouwen van WordPress websites. Een compleet pakket dus, waar je zeker wel oren naar hebt. Wil je een aantal voorbeeldfoto’s zien? Onder het kopje ‘Meer informatie’ vind je een link naar een leuk blog. Daarop vind je talloze foto’s, uit diverse leuke categorieën. Ga snel naar bovenstaande site om een afspraak te maken.  

De kracht van het juiste moment

In de medische fotografie is het belangrijk om het juiste moment te vangen. In één plaatje kan soms ontzettend veel emotie zichtbaar zijn. Niet alleen van de patiënten op de foto, maar ook die van het personeel. Gedreven vakmensen die zich dag en nacht inzetten voor een goede afloop. Het doel is om de pure mens te vangen op de foto. Wil jij ook een medische rapportage bestellen? Wacht dan niet langer en neem meteen contact op. Er wordt dan een op maat gemaakte offerte opgesteld.