Op zoek naar een halokliniek?

Heb je moeite met ademhalen? Ben je soms benauwd en weet je niet waar dit door komt? Waarschijnlijk kan een haloclinic je er bij helpen. Al veel mensen zijn je voor gegaan. Halo is een alternatieve geneeswijze. Deze behandeling wordt in sommige gevallen bij sommige verzekeraars vergoed. Het is belangrijk om dit altijd vooraf even te checken, zodat je niet voor onvoorziene kosten komt te staan bij de halokliniek. In dit artikel wordt toegelicht wanneer het raadzaam is om naar zo’n kliniek te gaan en hoe je met zo’n kliniek in contact kunt komen.

Wanneer kies je voor een halokliniek?

Een veel gevallen kun je er voor kiezen om naar een halokliniek te gaan. Soms wordt je door verwezen door je huisarts. Ook is het mogelijk om op eigen houtje zo’n kliniek te bezoeken. De behandelmethode halo heeft verschillende effecten en kan dus ook voor verschillende klachten ingezet worden. Al veel patiënten met astma en COPD kozen voor deze behandeling. Ook kun je naar de halokliniek als je last hebt van hoesten, kortademigheid, benauwdheid, taai slijm en stress. Vrijwel alle klachten die te maken hebben met het ademhalingsstelsel zijn te behandelen met halotherapie. Een vorm van halotherapie is zouttherapie. Hierbij worden de luchtwegen gereinigd waardoor de kans op bacteriën en ontstekingen veel kleiner is. Daarnaast zorgt halotherapie (zouttherapie) er voor dat het taaie slijm verdunt of waar mogelijk zelf wordt opgelost. Echter kan halotherapie ook ingezet worden bij huidproblemen. Veel ouders zijn al met kinderen naar de halokliniek gegaan om het eczeem van de kinderen te verhelpen. Met succes! Ook opvallend is dat steeds meer sporters zich melden bij de halokliniek. Dit heeft te maken met het volgende. Niet alleen is halo in te zetten als geneesmiddel. Ook kun je kiezen voor halo als preventief middel. Sporters staan er om bekend dat zij graag het beste uit zichzelf willen halen. Het is dan ook niet gek dat zij zich geregeld melden bij de praktijk voor halo. Zelf ben ik ook eens naar een praktijk geweest die halobehandelingen uitvoerden. Ik wist niet zo goed wat ik me er bij voor moest stellen. In mijn oren klonk het nogal zweverig. Dit bleek echter totaal niet het geval. Al een tijdje had ik last van benauwdheid. Ik deed verschillende testen om te controleren of ik wellicht astma heb. Dit bleek niet het geval. De arts kon de vinger niet op de zere plek leggen, maar raadde mij daarom aan om hoe dan ook langs de praktijk voor halobehandelingen te gaan. 

Een afspraak maken

Zowel in Heemstede als in Zaandam kan je een goede halokliniek vinden. Deze vind je op de volgende website: haloclinic.nl. Het is erg eenvoudig om een afspraak te maken. Dit kan namelijk online. Onderaan de pagina zie je een blauw vak waar je op kunt klikken. Wanneer je de stappen doorloopt kun je een afspraak maken. De eerste sessie krijg je gratis. Zo blijft het voor jou voordelig. Heb je nog vragen aan de halokliniek? Neem dan op een van de volgende manieren contact met ze op:

  • Per telefoon
  • Per e-mail
  • Per contactformulier