Rondreis Sumatra

Ik wilde altijd al eens een Rondreis te Sumatra maken, maar ik kon nooit echt een reisaanbieder vinden die mij bood waar ik naar op zoek was. Vaak had je alleen de mogelijkheid van een groepsreis met een redelijk grote groep mensen en daar had ik geen zin in. Dit heb ik al eens naar een ander land gedaan en ik vond dat toen best wel wat nadelen hebben, zoals dat je echt vastzit aan een programma en dat het lastig kan zijn om goede contacten te maken met andere groepsleden. Een Rondreis op Sumatra bleef dan ook maar op mijn wensenlijstje staan. Ik heb even overwogen om het helemaal zelf te regelen, omdat ik geen reisaanbod kon vinden dat mij aansprak. Maar als je alles zelf moet regelen, dan kost dit toch best wel heel veel tijd en die tijd had ik niet. Je moet dan niet alleen alles zelf boeken, je moet je ook verdiepen in welke plaatsen je echt zou moeten bezoeken en welke je ook over zou kunnen slaan. Toen ben ik toch maar weer eens online op zoek gegaan naar ‘Rondreis Sumatra’ en toen kwam ik terecht op RachmanReizen.nl, de website van Rachman Reizen.

Rondreis Sumatra door specialist samengesteld

De mogelijkheden voor een Rondreis te Sumatra die zij op hun website hadden staan, spraken mij eigenlijk meteen heel erg aan. Fijn aan hun aanbod vind ik:

  • dat je zelf de samenstelling van de groep bepaalt en dus ook de groepsgrootte
  • dat er veel flexibiliteit mogelijk is
  • dat het mogelijk is om helemaal zelf de reis samen te stellen
  • dat zij echt gespecialiseerd zijn in dit land

Laat ik deze punten nog wat verder toelichten. Als je bij Rachman Reizen een Rondreis Sumatra boekt, dan kun je dit met je eigen groep mensen doen. Bijvoorbeeld je familie of een vriendengroep. Op die manier blijft de groepsgrootte binnen jouw eigen wensen en kun je ook iedereen die mee gaat. Je kunt bij hen vervolgens kiezen voor een vakantie die zij al samengesteld hebben, op hun website kun je hun standaardreizen vinden. Je vindt hier van dag tot dag een beschrijving van wat je zult bezoeken, naar welke plaatsen je toe zult gaan. Dat betekent echter niet dat je tijdens je Rondreis in Sumatra vastzit aan dit schema, er is altijd ruimte om van het programma af te wijken en het reisschema aan te passen naar de wensen die je op dat moment hebt.

Reis op maat

Weet jij al van tevoren dat je naar bepaalde plaatsen wilt die niet standaard in het reisprogramma zijn opgenomen, dan kun je ook een Rondreis Sumatra op maat door hen laten samenstellen. Als jouw familie hier bijvoorbeeld van oorsprong vandaan komt, dan zul je heel specifiek een bepaald gebied willen bezoeken. Ik heb zelf ook gekozen voor een vakantie op maat samen met mijn vrienden. Niet omdat ik familie heb dat van dit eiland komt, maar omdat ik graag bepaalde plaatsen wilde bezoeken. Bij Rachman hebben ze toen op basis van onze wensen een Rondreis Sumatra samengesteld en dit beviel erg goed. We hadden onze eigen chauffeur, die ons de hele reis lang veilig van plaats naar plaats bracht. We werden begeleid door ervaren privé gidsen, die ons veel informatie konden geven. Ook was er veel ruimte voor contact met de plaatselijke bevolking en voor reizen buiten de gebaande paden, waar ik zelf altijd een sterke voorkeur voor heb. Mij is het dus ontzettend goed bevallen om met deze reisorganisatie te reizen, wat mij betreft zijn zij echt de nummer één als het aankomt op een Rondreis te Sumatra!