Schnek voor fotografiecursus

schnek.nl - SchnekDoor de digitalisering kan iedereen tegenwoordig plaatjes schieten die er niet verkeerd uitzien, maar echt mooi fotograferen is natuurlijk weer heel wat anders. Wil jij leren om echt goed te fotograferen? Volg dan een cursus bij Schnek. Het maken van een goede foto behelst meer dan gewoon op het knopje van je camera drukken. Je kunt natuurlijk gebruik maken van de autofocus die er op zit, maar dan nog moet je zelf in ieder geval een goede compositie kiezen. Dat is ook een van de zaken waar bij de cursussen van Schnek de nadruk op ligt, het vinden van een goede compositie voor jouw beeld. Soms is het genoeg om de fotocamera net even iets meer naar links of rechts te bewegen en zorgt dit meteen voor een veel mooier beeld. Andere keren is er meer voor nodig, maar de kunst is om te herkennen wat echt een mooie fotocompositie op zal leveren. Dit heeft te maken met bijvoorbeeld kleuren, met perspectief en met omlijsting. Zo kun je, ook zonder kennis van bijvoorbeeld sluitertijd en diafragma, toch al je fotografiekunsten verbeteren. Het is daarom ook logisch dat er in de fotografiecursussen van Schnek altijd aandacht wordt besteed aan het zoeken naar de mooiste composities.

Cameratechniek leer je bij Schnek

Wie echt met fotograferen aan de slag wil gaan, wil natuurlijk niet steeds maar gebruik maken van de autofocus en de automatische stand. Nee, je wilt zelf bepalen welk deel scherp moet worden en welke wazig. Dit soort zaken kun je uiteraard ook leren in de fotografielessen van Schnek. Er wordt aandacht besteed aan de technische aspecten van de fotocamera en je krijgt inzicht in zaken als diafragma, sluitertijd en belichting. Zonder kennis hiervan, zal het je vaak gebeuren dat een foto wazig wordt of dat deze overbelicht of juist onderbelicht raakt. Bij Schnek kun je vaak in een eendaagse cursus al heel wat te weten komen over deze technische aspecten van de fotografie. Je gaat dan aan de slag met je eigen camera, aangezien ieder toestel natuurlijk weer net wat anders werkt. Je oefent dan bijvoorbeeld hoe je de sluitertijd in moet stellen en welke tijd geschikt is voor welk soort beeld dat je wilt maken. Maak je bijvoorbeeld een foto van een bewegend object of een bewegende persoon, dan zul je met een korte sluitertijd een scherp beeld krijgen, terwijl je met een langere tijd juist de beweging goed in beeld krijgt. Ook dat soort zaken kun je bij Schnek dus zeker leren.

Verschillende soorten cursussen

Bij Han Schnek Fotografie Workshops kun je terecht voor heel veel verschillende soorten fotocursussen. Je kunt kiezen uit avondlessen en eendaagse workshops, maar ook kun je een fotoreis maken. Je kunt bij hen kiezen uit bijvoorbeeld een cursus:

  • goed leren flitsen
  • zwart-wit fotografie
  • het maken van sprekende portretten
  • basisworkshop cameratechniek
  • gevorderde workshop cameratechniek

Daarnaast kun je ook kiezen voor speciale workshops die helemaal gericht zijn op het vinden van de juiste compositie of op het maken van foto’s tijdens het reizen. Het maakt dus eigenlijk niet uit wat je wilt leren op het gebied van fotografie, bij Schnek kun je er altijd wel een cursus voor vinden. Doordat je kunt kiezen uit groepslessen of individuele lessen, uit avondcursussen of dagworkshops, is er altijd wel een cursus die past bij jouw wensen. Je zult merken dat je in korte tijd al veel kunt verbeteren en als resultaat zullen je foto’s er meteen een stuk beter uitzien. Door een cursus bij Han Schnek Fotografie Workshops te volgen, kun jij in het vervolg op een schitterende manier jouw leven vastleggen.