Verpakkingstechnieken

contimeta - Verpakkingstechnieken Als bedrijf dat producten maakt of in grote partijen verkoopt, kunt u natuurlijk niet zonder goede verpakkingstechnieken. U moet immers zeker weten dat tijdens het transport alles goed verpakt zit en dat de artikelen niet los kunnen raken of kunnen beschadigen. Alles goed verpakken is dan ook erg belangrijk en om u hierbij te helpen, zijn er verschillende verpakkingstechnieken ontwikkeld. Niet ieder artikel heeft immers baat bij een zelfde soort verpakkingsmateriaal. Soms wilt u een enkel product of een kleine hoeveelheid producten in een doos verzenden. Een andere keer moet u een hele stapel artikelen versturen en is de beste optie om ze op een pallet te stapelen. Zo zijn er veel verschillende manieren om iets goed in te pakken en ervoor te zorgen dat het onbeschadigd op de plaats van bestemming aankomt. Wat voor uw bedrijf de beste optie is, hangt natuurlijk helemaal af van het soort artikelen dat u wilt verzenden en ook de hoeveelheden die vaak gevraagd worden. Hier past u de verpakking uiteraard zo goed mogelijk op aan. Voor het kiezen voor verpakkingstechnieken en verpakkingsmaterialen, is het dus belangrijk om eerst eens na te gaan wat het best bij u past, welke techniek u de meeste voorbeelden heeft te bieden.

Verschillende soorten verpakkingstechnieken

Welke soorten verpakkingstechnieken kunnen we nu onderscheiden? Er kan dan gedacht worden aan bijvoorbeeld:

  • dozen
  • folie
  • krimpfolie
  • krimphoezen
  • pallets

Bij kleine bedrijven gaat het inpakken en verpakken natuurlijk handmatig, maar als u een grote productie hebt, is dit natuurlijk niet echt een optie. Gelukkig zijn er diverse machines ontwikkelen die het verpakken van u over kunnen nemen en die ervoor kunnen zorgen dat alles echt goed en stevig ingepakt is. Voor de diverse verpakkingstechnieken die er zijn, zijn er allemaal machinale oplossingen bedacht. Zo kunt u bijvoorbeeld een kunststofband omsnoeringsmachine kopen, die een stapel goederen met kunststofbanden aan elkaar vast zal snoeren. Of u kiest voor een palletiser, waarbij de artikelen zo efficiƫnt mogelijk op een pallet geplaatst worden. Om ervoor te zorgen dat stapels goederen niet van pallets af kunnen vallen, worden ze vaak omwikkeld met folie. Ook dit kunt u overlaten aan de techniek, bijvoorbeeld met hulp van een krimphoes verpakkingsmachine. Daarnaast kunt u ook nog kiezen voor foliewikkelaars, krimpfolie verpakkingsmachines, staalband omsnoeringsmachines en dozensluiters. U hoeft dus in principe echt helemaal niets meer met de hand te doen, maar kunt al het verpakken overlaten aan de techniek, wat voor soort verpakkingstechnieken u in uw bedrijf ook gebruikt.

Contimeta heeft altijd een verpakkingsoplossing

Bent u op zoek naar oplossingen op het gebied van verpakkingstechnieken, dan is Contimeta het bedrijf waar u naar toe moet gaan. Zij bieden heel veel verschillende oplossingen op het gebied van verpakkingstechnieken, waardoor u bij hen zeker een machine kunt vinden die van grote toegevoegde waarde is voor uw onderneming. Daarnaast kunt u bij hen niet alleen maar terecht voor de machines, maar ook voor de verpakkingsmaterialen die u daarbij nodig hebt en eventuele toebehoren. U kunt dan denken aan folie, tape en koorden, maar ook aan dispensers, zegels en gespen. Naast verpakkingstechniek, bieden zij ook een ruime keus aan mogelijkheden op het gebied van bevestigingstechniek en persluchttechniek. Door het ruime assortiment dat Contimeta voert, kunnen zij eigenlijk altijd een passende oplossing aan u bieden. Twijfelt u zelf over wat de beste keus voor u is, neem dan gerust contact met hen op en vraag hen naar de mogelijkheden. Zij kunnen u zeker van deskundig advies voorzien en u de beste verpakkingsopties aanraden. Op het gebied van verpakkingstechnieken is Contimeta echt een absolute koploper!